HTSPT, hotspot, Rotterdam, COPPI, COPPI koffie & fietsen, fietsen, koffie, Hofbogen

Koffie en fietsen. Op het eerste gezicht een onwaarschijnlijke combinatie, maar niets is minder waar. Bij COPPI zijn deze twee passies samengekomen en dat heeft geresulteerd in een koffiezaak waar tegelijkertijd fietsen gemaakt en gerestaureerd kunnen worden.

Heb je niets met tweewielers, dan zit je bij COPPI ook goed. Bijvoorbeeld voor ontbijt en lunch of om te flexwerken, wat met een overvloed aan stopcontacten wordt aangemoedigd. Voor de #healthfreak is er genoeg keus, maar ook voor de #carbfanatic, waar ik mijzelf onder schaar, is de kaart erg fijn. Wij proefden de gekarameliseerde appelcake met kokos en limoen en de worteltaart met kardemom en oranjebloesem. Genieten geblazen! Zoals de naam al verklapt, zijn ze bij COPPI fan van een goed kopje koffie. De geroosterde koffiebonen zijn afkomstig van Stielman Koffiebranders en Schot Koffie, beiden uit Rotterdam. 

  HTSPT, Hotspot, HTSPT Rotterdam, COPPI, COPPI Koffie & Fietsen, Hofbogen, Rotterdam Noord HTSPT, Hotspot, HTSPT Rotterdam, COPPI, COPPI Koffie & Fietsen, Hofbogen, Rotterdam Noord

Het interieur van COPPI is speels en vrolijk, iets wat je waarschijnlijk niet zou verwachten bij een fietsenmaker. Oude schoolstoelen en vintage meubels vormen de basis van het interieur. Daarnaast zijn door de hele zaak natuurlijk verwijzingen te vinden naar de wielersport. Favoriet is de prachtige blauwe vintage fiets aan de muur waar we graag een rondje op zouden rijden. Dat je in een Hofboog zit is zeker nog terug te zien en daar zijn we blij mee. Zo laat de voorkant, voorzien van een flinke pui, een bak licht binnen en kan je zeker in de koude winterdagen nog lekker van het zonnetje genieten. 

COPPI, COPPI koffie & fietsen, Hotspot, Rotterdam, HTSPT Rotterdam,

Naast het repareren van je fiets kan je ook mooie accessoires voor je fiets kopen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je er niet stijlvol uit ziet op je stalen ros, een goede outfit vind je hier namelijk ook. En voor de die-hard wielerfans zijn er ook prints en accessoires te koop voor in huis. Als klap op de vuurpijl worden er regelmatig COPPI Rides georganiseerd voor de echte kilometervreters. Deze wielrentochten beginnen natuurlijk bij COPPI voor een goede stoot caffeine. 

  HTSPT, Hotspot, HTSPT Rotterdam, COPPI, COPPI Koffie & Fietsen, Hofbogen, Rotterdam Noord HTSPT, Hotspot, HTSPT Rotterdam, COPPI, COPPI Koffie & Fietsen, Hofbogen, Rotterdam Noord
COPPI is een fijne aanwinst voor Rotterdam Noord, waar het lang niet zo bruisend was als in het centrum. De Hofbogen zijn met name richting het centrum zeer populair, maar op de Bergweg was het nog vrij stil. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen door de komst van COPPI en bijvoorbeeld Happy Italy aan de overkant. En hoewel koffie en hippe fietsen het recept zijn voor een perfecte zaak voor hipsters, blijkt COPPI erg laagdrempelig te zijn. Tussen hippe bebaarde mannen en oplichtende Macbooks zitten ook veel buurtbewoners te genieten van een goede bak koffie. Dus spring op je fiets richting de Bergweg voor een lekker coppi.. pardon kopje, koffie!

Adres: Bergweg 316
Openingstijden: dinsdag t/m zondag: 8.30 – 17.30

Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door