CornelisZo’n drie weken geleden opende Cornelis Bar & Kitchen – na een maandenlange verbouwing – zijn deuren op het Stadhuisplein. Ik hoor je denken: “Stadhuisplein?”. Ja, Stadhuisplein! Zet je eventuele vooroordeel eventjes in de kast en laat je verrassen door Cornelis, want dit restaurant springt er met zijn mooie interieur en uitgebreide menukaart op deze locatie toch echt een beetje bovenuit!

Het eerste wat je opvalt aan Cornelis is het grote, maar liefst 120 m2 tellende terras met uitzicht op het Stadhuis. Ideaal voor heerlijke warme zomerdagen zoals deze, maar ook op de wat koelere dagen is het hier dankzij de terraswarmers goed vertoeven. Op de begane grond vind je het robuuste bargedeelte, waar je terecht kunt voor een drankje en hapje, het zogenoemde shared dining concept, waarbij je meerdere kleine gerechtjes deelt met je tafelgenoten. Leuk, want zo kun je veel verschillende gerechten uitproberen!

CornelisGa je toch liever voor een uitgebreid diner? Neem dan boven in het restaurantgedeelte plaats. Ook de keuken bevindt zich hier, deze is enkel door grote glazen ramen gescheiden van het zitgedeelte, waardoor je vanaf je tafeltje zo het restaurant inkijkt! Aan de andere kant van het restaurant zorgen wijd openslaande ramen – met uitzicht op het plein en het Stadhuis – voor een heel open gevoel. Zo heb je ook binnen een beetje het gevoel dat je buiten zit.

Ben je een echte vlees- of visliefhebber? Dan ben je bij Cornelis aan het juiste adres. Op het menu vindt je gerechten zoals Dry Aged Côte de Boeuf van de Simmentaler, gekonfijte parelhoenbout en Rib Eye- Lady- en Tunasteaks. Bij Cornelis wordt uitsluitend gewerkt met producten waarvan de afkomst bekend is en er wordt alleen samengewerkt met hoogwaardige leveranciers. Na het eten kun je aanschuiven aan de wijnbar voor een glaasje wijn – er staan meer dan twintig soorten op de kaart! -, een speciaalbiertje of een lekkere cocktail. De echte party animals hoeven nog lang niet naar huis, want in het weekend zorgt een DJ voor fijne beats en kan jij losgaan op de dansvloer!

Adres: Stadhuisplein 3
Openingstijden: maandag t/m donderdag: 11.00  – 01.00 | vrijdag & zaterdag 11.00 – 02.00 | zondag 11.00 – 00.00

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door