Hotspot De Bodega Rotterdam
Vanaf nu kun je elke ochtend al voor je naar je werk gaat terecht bij De Bodega voor een goed begin van je dag. Word wakker met een vers kopje koffie of neem de tijd voor een heerlijk en gezond ontbijtje bij deze biologische hotspot!

Je kende De Bodega wellicht al onder de vorige naam: Bio Bodega. De biologische lunchroom en take-away aan de Proveniersstraat is eventjes gesloten geweest vanwege verbouwingswerkzaamheden, maar opent morgenochtend extra vroeg de deuren. Je kunt er nu namelijk al om 8.00 uur ’s ochtends binnen wandelen voor een kopje koffie, vers voor je gezet door de professionele barista’s! Wakker worden met een goede Americano, cortado of machiato is tenslotte altijd een goed idee. 
Hotspot De Bodega Rotterdam Hotspot De Bodega Rotterdam
Bij een vers kopje koffie mag een goede ontbijtmaaltijd natuurlijk niet ontbreken. Wat denk je bijvoorbeeld van een geitenkaas-sandwich, club sandwich (deze is ook te bestellen in een vegan variant), quesadilla of gegrilde brie met pancetta. Ook de healthy ontbijtbowl – met amandelmelk, blauwe bessen of kiwi, lijnzaad en hennepzaad – en yoghurt met spelt- of gepofte quinoamuesli ontbreken niet op de ontbijtkaart. Bij De Bodega staan tafeltjes waar je kunt gaan zitten om rustig van je ontbijtje te genieten. Aan de voorkant van het pand is een terrasje waar je de eerste zonnestralen van de dag kunt meepakken. Heb je geen tijd om te blijven? No worries, de koffie en het eten kun je ook gewoon to go nemen.  

Ook wat later op de dag is het goed vertoeven bij De Bodega, bestel bijvoorbeeld één van de lunchspecials zoals een warme soep, salade of lunchplatter. Wij mochten alvast komen voorproeven en kregen een combinatie van de vegetarische- en vegan platter. De platter werd geserveerd met vers brood van Jeroen Bakt Brood met daarbij onder andere een paprikatrio, avocado, brie, Franse tomette de yenne, pompoenpuree en uienchutney van de Rotterdamse oogstmarkt. Naast deze vegaplanken kun je ook een kaas- en charcuterieplatter bestellen.
Hotspot Rotterdam | De Bodega
Ik kan intens genieten van een kopje koffie of verse juice met daarbij iets lekkers. Gelukkig heeft Claudia Nagaro (de eigenaresse) ook daaraan gedacht. Bestel bijvoorbeeld een vers sapje van biet, aardbei of blauwe bes, of neem een antioxidant smoothie met daarbij een walnootcake, raw ball of SUE bite. Wij kozen voor de limoenmuffin met maanzaadjes, de haver-speltkoek en spelt-appeltaart. Allemaal even yummie!
Hotspot De Bodega Rotterdam Hotspot De Bodega Rotterdam
Het leuke van De Bodega is dat het naast een ontbijt- en lunchroom ook een biologische minisupermarkt is. Het assortiment is klein maar divers: biologische chips, thee, wijn, broodbeleg, pasta, you name it! Handig om meteen alvast wat producten mee naar huis te nemen voor het avondeten of voor bij de borrel, zodat je ook thuis kunt genieten. Het eten en de producten in de schappen bij De Bodega zijn niet alleen geheel biologisch, maar indien mogelijk ook lokaal geproduceerd. De koffieboontjes zijn nooit meer dan vier weken oud en de wijnen die te koop zijn in de minisupermarkt zijn afkomstig van kleine wijngaarden in Spanje, Italië en Frankrijk. Claudia is erg zorgvuldig met het selecteren van haar producten en heeft in haar zoektocht naar de beste producten regelmatig persoonlijk contact met haar leveranciers.
Hotspot De Bodega Rotterdam Hotspot De Bodega Rotterdam
De Bodega is een plek waar je even rustig kunt zitten terwijl je geniet van een lekkere en gezonde maaltijd. Nu deze spot ook geopend is voor het ontbijt zullen wij vast en zeker ook eens in de ochtend voor de deur staan, als is het alleen al om even een koffietje te halen voordat de werkdag begint! En wist je dat De Bodega vlak achter het centraal station is gevestigd? Het is dus ook voor treinreizigers een ideale plek om een gezond maaltje to go te halen!

Adres: Proveniersstraat 36A
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag: 08.00 – 16.00 uur | zaterdag: 10.00 – 16.00 | zondag: 12.00 – 16.00. 

Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door