De favorieten van.. Chloe!

Hotspot Rotterdam | Chloe

Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen liefhebbers van Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Chloe! 

Hoewel Chloe (21 jaar) uit Oud-Beijerland komt, brengt ze haar weekenden vaak door in Rotterdam om leuke plekjes te ontdekken. Rotterdam voelt voor haar echt als thuiskomen, alles kan en niets is te gek. Haar grootste hobby is eten, je kunt haar niet gelukkiger maken dan met lekker en gezond eten. “Een combinatie waar niet veel mensen in geloven, maar het bestaat toch echt! Het is alleen een kwestie van de juiste hotspots vinden.” Andere hobby’s? Doordeweeks is ze veel in de sportschool te vinden.

Haar favoriete hotspots zijn Pierre (Pannekoekstraat 38A), Bertmans (Zaagmolenkade 15), en The Tea Lab (Westewagenstraat 80). “Ik ben hier dan ook regelmatig te vinden. Het zijn drie hele verschillende hotspots. Maar alle drie gezellig en uniek op hun eigen manier. Pierre heeft simpelweg gewoon een enorm leuke uitstraling en geeft je toch een beetje het gevoel alsof je in een andere stad terecht gekomen bent. Bertmans heeft de lekkerste (!) vegan pannenkoeken die ik ooit geproefd heb, you must try them! Bij The Tea Lab kun je vegan high tea’en en dit is zéker een aanrader om te doen met je vriendinnen. Je krijgt een schaal vol lekkers, met een heleboel verse theetjes. Het is uiteraard ook mogelijk om een normale high tea te doen, met de heerlijke taartjes die ze daar serveren.”

Hotspot Rotterdam | Pierre Hotspot Rotterdam | Bertmans

De Markthal (Dominee Jan Scharpstraat 298) en De Ballentent (Parkkade 1) geven haar het échte Rotterdam-gevoel. “Niks gezonds te bestellen, maar wel altijd gezellig. Hier ontmoet je de echte Rotterdammers, met de platte Rotterdamse accenten. In De Markthal lopen alle culturen rond, maar Rotterdam is dan ook een multiculturele stad, voor/ van elke cultuur is er wel iets te koop. Het is er druk, maar ook hier altijd gezellig!”

Ze kent een enorm leuke, maar naar haar idee nog niet zo bekende yoghurtbar. “Ik kom graag bij Ricky’z (Jonker Fransstraat 90A). Het is echt zonde dat het nog vrij onbekend is, want het personeel is enorm vriendelijk en het eten is er heerlijk. Dit is één van mijn favoriete hotspots om te ontbijten of te brunchen. Het leuke aan deze hotspot is dat je zelf je yoghurt kunt samenstellen. Je kiest zelf de toppings en welk soort yoghurt je als basis wilt. Last van allergieën? Ook dit is geen probleem, want Ricky’z heeft ook soja/ geitenyoghurt en glutenvrije opties. Superfijn dus!”

Hotspot Rotterdam | The Tea Lab Hotspot Rotterdam | Ricky'z

Haar guilty pleasure? “Een heerlijke punt red velvet mét een skinny choco coco ijskoffie bij The Tea Lab. Mijn grootste verslaving is echt red velvet, hier kun je me voor wakker maken. Persoonlijk vind ik ook dat je de lekkerste red velvet van rotterdam bij The Tea Lab hebt. Ik heb uiteraard bij elke spot die red velvet verkoopt al een stukje geproefd, maar deze blijft mijn favoriet.”

Wat haar betreft mist de stad eigenlijk niets. “Er is in de stad voor ieder wat wils, van vegan hotspots tot burgertentjes. De stad heeft voor iedere cultuur en smaak een geschikte hotspot. Rotterdam is ook zeker vernieuwend. Er komen steeds meer leuke hotspots bij, zoals in mei bijvoorbeeld Baker’s Dough (Pannekoekstraat). Waar ik stiekem ook niet op kan wachten, want geef nou toe: iedereen snoept altijd van het koekjesdeeg tijdens het bakken! En nu heb je gewoon een heel bakje voor jou alleen. HEAVEN!”

Deel bericht
Geschreven door