De favorieten van.. Darren!

Hotspot Rotterdam | Darren

Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Darren! 

De 24-jarige Darren is designer, vlogger (voor OPEN Rotterdam) én levensgenieter. Hij is geboren in Rotterdam, spendeerde een tijdje in Zeeland, maar kwam voor zijn studie Communication & Multimedia Design terug naar onze stad. Na vier jaar op de Kop van Zuid, woont hij nu sinds enkele weken in het Noorden van Rotterdam. Hij is verslaafd aan lekker eten en houdt van zowel het überslechte als het übergezonde, een perfecte balans vindt hij. Zijn vrienden vragen regelmatig, na de zoveelste Snapchat of Instagram Story, of hij ook wel eens iets anders doet dan eten. “Eigenlijk niet.” Naast eten houdt hij veel van interieur, hij is altijd bezig met het opfleuren van zijn huis met (seizoensgebonden) eye-catchers. En hij vermaakt zich urenlang met YouTube, waar hij bijna dagelijks naar een lijstje vloggers kijkt.

Zijn go-to plekken veranderen eigenlijk regelmatig. “Als ik iets fantastisch vind, ga ik daar in korte tijd vaak heen. Op dit moment vind ik By Jarmusch (Goudsesingel 64) fantastisch. Pancakes, scrambled eggs, ik wil het allemaal! Daarnaast krijg je ook nog eens oneindige coffee refills, nou, schiet mij maar lek. Dit is natuurlijk niet de gezondste plek, dus om te compenseren vind je me ook regelmatig bij Bertmans (Zaagmolenkade 15), waar de brunchplatter mijn absolute favoriet is. Ik houd ook echt van smoothies en die drink ik ook vooral op dagen dat ik lekker door de binnenstad slenter. Mijn favoriete sapjes koop ik bij Sappi. Het leuke vind ik dat ze ook steeds heerlijke Sappi’s van de maand uitbrengen, een reden om steeds terug te komen dus. Ook ben ik een echte pizza-fan en die eet ik graag bij O’Pazzo (Mariniersweg 90). Een mix tussen chique en casual, waar je zeker een hele avond kan vertoeven met gezellige mensen om je heen.”

Hotspot Rotterdam | Darren Hotspot Rotterdam | Bertmans

Het echte Rotterdam-gevoel? Hotel New York (Koninginnenhoofd 1). Dit zit natuurlijk vlakbij mijn oude huis. Naast het Rotterdamse personeel daar, komen hier ook zoveel échte Rotterdammers. De plek vertelt ook echt wat over de geschiedenis van Rotterdam en de Holland-Amerikalijn en ik heb wel echt een zwakte voor zulk soort verhalen. En je zit hier ook nog eens vlakbij de Fenix Food Factory (Veerlaan 19D), waarin Rotterdamse ondernemers de lekkerste dingen voor je hebben. En als je ooit een bizar mooie hotelkamer in Rotterdam wil hebben, ben je bij kamer 105 aan het juiste adres! Hint: een bad met uitzicht op de Maas en Euromast!”

Qua eten zou weet hij zo 1, 2, 3 geen onbekende parel te noemen. “Maar waar ik wel meteen aan moest denken was de speakeasy bar Dr. Rotterdam, een letterlijk verborgen parel waar je alleen binnen komt op afspraak. Je vertelt ‘de dokter’ achter de bar waar je last van hebt en vervolgens tovert hij een overheerlijke cocktail (of twee) in elkaar. Een echte beleving en vooral ook heel leuk om te doen als je met een grotere groep bent en iets bijzonders wil bezoeken. Foto’s maken wordt hier niet geapprecieerd, maar daar denk je door de beleving ook even helemaal niet aan.”

favorieten van Bob Fenix Food Factory Hotspot Rotterdam | Hotel New York

Zijn guilty pleasures zijn voornamelijk slecht. “Maar dat hoort toch? Snackbar Rodi (Rodenrijselaan 38A) in Noord is sinds ik daar woon mijn redder in nood als ik geen zin heb om te koken of zin heb in iets ongezonds. Een kleine patat betekent bij hen een grote zak vol. Frikandel of berenklauw ernaast, heerrrrlijk! Daarnaast kan ik ook echt genieten van taart of cupcakes in bed. Op zondagochtend is Urban Bakery (Voorburgstraat 217-219) vanaf 10 uur geopend. Soms haalt mijn vriend – of ik – een paar lekkere zoete dingen en werken we die vervolgens naar binnen terwijl we in bed Netflix of YouTube kijken! Zo ziet mijn ideale zondagochtend er uit. Als we besluiten buiten de deur te eten, vind ik de taart bij Lof der Zoetheid (Noordplein 1) ook dikke prima. En mijn all-time favorite is stiekem toch wel gewoon zuurkoolstamppot. Ik ben en blijf een Hollander!”

 Hotspot Rotterdam | Darren

Hij denkt dat Rotterdam voor iedereen wel wat te bieden heeft. “Maar wat ik soms wel een beetje mis is de levendige avondmentaliteit die je in Frankrijk en Italië ziet bijvoorbeeld. Daar gaan mensen pas om 9 uur ’s avonds naar een restaurant, terwijl we in Nederland alweer aan ons dessert zitten en bijna naar huis gaan. Die late avonden vind ik zelf namelijk altijd het gezelligst!”

Deel bericht
Geschreven door