De favorieten van.. Elvira!

Favorieten van Elvira

Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen hippe Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Elvira!

Elvira is 26 jaar en woont in het zuiden van Rotterdam, in het pittoreske IJsselmonde. Ze komt uit een schippersfamilie en is opgegroeid in Capelle aan den IJssel op een schippersinternaat, waardoor ze altijd veel liefde heeft gehad voor water. Haar moeder is Rotterdamse en de liefde voor de stad zat er al vroeg in. Ze is gek op lekker eten en drinken, in het weekend gaat ze er daarom vaak op uit om te wandelen door het centrum en de leukste plekjes te ontdekken. Doordeweeks is het vooral veel sporten, werken en schrijven voor haar eigen site elviie.nl. Wanneer mensen haar tips vragen voor een leuke dag of avond in Rotterdam wordt ze altijd erg enthousiast en begint ze te ratelen. De diversiteit in de verschillende delen van de stad, maakt Rotterdam volgens haar voor iedereen aantrekkelijk.

Wakker worden doet Elvira altijd met bakkie. “Meestal ontbijt ik thuis maar koffie drinken we in de stad en het liefst met taart. Bij KEET (Oppert 2D) word ik altijd gelukkig, ook van de leuke spulletjes die ze er hebben. Sharp Sharp (Hillelaan 28) vind ik ook heel tof, vooral de passie die de eigenaren hebben voor hun product. En Koekela (Nieuwe Binnenweg 79A) is altijd goed, lekkere koffie en die koekjes!”

Hotspot KEET RotterdamHTSPT Sharp Sharp Rotterdam

Er zijn aardig wat go-to plekken. “Een goed glas wijn kan een hele zoektocht zijn. Maar bij Fellini in de Markthal (Grote Markt 272) ben ik al meerdere keren positief verrast en als je er toch bent: die antipasti-plank is hemels. Voor wijntjes thuis is wijnhandel Platenburg (Goudsesingel 332A) een uitje. Ik ga naar de Markthal voor de lekkernijen; kaas, worst, macarons of een cannoli bij Arjaa’s (Aalscholverstraat 53). En naar de Fenix Food Factory (Veerlaan 19D) voor de kaas en daarna borrelen met uitzicht op de mooie Maas. In Noord kom ik niet zoveel maar voor de boetiek Sofieloves (Bergselaan 265A) maak ik graag een uitzondering. Is er een bijzondere gelegenheid en wil ik een avond echt lekker eten, dan is De Harmonie (Westersingel 95) altijd goed. Ook staan Allure (Cargadoorskade 107), De Hef (Stieltjesplein 2) en Fitzgerald (Gelderseplein 49) hoog op mijn ‘hier moet ik eten-lijstje’.”

HTSPT Kaasboer Markthal RotterdamHTSPT Markthal Rotterdam

Op de koudere dagen plof je na een wandeling of winkelsessie natuurlijk graag ergens neer. “Bij Thoms (Meent 131-129), Bokaal (Nieuwemarkt 11) of Hotel New York – weer aan het water (Koninginnenhoofd 1). Een warm interieur, prima wijntjes en vooral vind ik de gezellige ruis die in deze zaken hangt erg leuk.”

Onbekende parels zijn voor Elvira Mangiare (Van Oldenbarneveltstraat 150) en Nostra (Van Oldenbarneveltstraat 127A). “Ook de nieuwe vestiging van Mangiare op de Pannekoekstraat (nummer 93A) is leuk én lekker. Bij Nostra wordt je echt fantastisch geholpen en de anti pasti, ja weer erg lekker.”

HTSPT Thoms RotterdamHTSPT Mangiare Rotterdam

Haar guilty pleasure? “Eetcafé Thailand (Zenostraat 208) in Lombardijen. Perfect voor een (brakke) zondag, de pad thai is daar bijna net zo lekker als in Bangkok. En de Surinaamse broodjes op de Witte de With bij Warung Mini (nummer 27) of op de hoek bij Fafi (nummer 93B).”

Deel bericht
Geschreven door