Hotspot Rotterdam | Esra

Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Esra! 

Esra is 27 jaar en geboren én getogen in Rotterdam. Ze is van Turkse komaf, maar heeft de mentaliteit van een echte Rotterdamse. Oorspronkelijk komt ze uit Delfshaven, maar ze is via Kralingen en Prinsenland uiteindelijk in Noord terecht gekomen, waar ze nu heel veel aan het ontdekken is. Overdag werkt ze als uitkeringsdeskundige WW voor het UWV, maar ze zou graag nog meer willen doen door mensen met een afstand van de arbeidsmarkt/ maatschappij te helpen. ’s Avonds en in het weekend gaat ze graag uit eten of naar leuke feestjes (ze eindigt bijna altijd, heel fout, bij het vertrouwde Vibes). 

Ze komt graag op de Nieuwe Binnenweg. “Mijn go-to plek hier is echt Stalles (Nieuwe Binnenweg 11A)! New Fork (Coolsingel 141) is mijn kater-smoothie-plek. Als ik mega brak ben na een avondje doorhalen, ben ik daar op zondag sowieso te vinden voor hun smoothies en broodje pindakaas! Daarnaast ga ik graag naar ESTO (Raampoortstraat 34A), ze hebben zo’n lekkere mix van de Turkse en Nederlands keuken. En enorm lekker zoet eten! Ook de Witte de With is één van m’n favorieten en dan met name Hamburg (Witte de Withstraat 94B). Hier raad ik zeker de triple cheeseburger aan met een zelfgemaakte bananenmilkshake. Het erge is dat de jongens die daar werken mij ondertussen kennen en gelijk weten wat ze moeten klaarmaken.”

Hotspot Rotterdam | New Fork Hotspot Rotterdam | Esto

Kralingen geeft haar het meest een Rotterdam-gevoel. “Kralingen voelt toch als thuis en ik weet hier ook alles te vinden, ondanks dat er steeds nieuwe woningen worden gebouwd. Het liefst ga ik hier naar Mezze Lokanta (Oostzeedijk Beneden 217A), waar ze hele lekker hapjes hebben!”

Nieuwe plekken worden al snel ontdekt, dus een onbekende parel noemen vindt ze lastig. “Maar wat ik écht zou aanraden is Burgers & Veggies (Zwart Janstraat 150B), deze spot is vrij nieuw en zit op de hoek van de Zwart Janstraat en de Bergweg. En Koffiehandel Pretoria Espressobar (Bloemfonteinstraat 78A) bij Rijnhaven (Zuid)!”

Hotspot Pretoria Espressobar Koffiehandel Rotterdam Koffie Bar Hotspot Rotterdam | Witte de Withstraat

Haar guilty pleasure is verkleden! “Ik houd superveel van Halloween en gelukkig heb ik vrienden die die liefde delen. Ik maak graag van elke gelegenheid gebruik om me te verkleden. De laatste keer was bij het Vrije Volk Festival! Ook houd ik enorm veel van de verschrikkelijk lekkere tiramisu van GUSTO (Schiedamse Vest 40). Soms ga ik daar gewoon alleen heen voor de tiramisu en dan geniet ik gewoon. Maar eten is sowieso echt mijn guilty pleasure. Je kan me echt wakker maken voor een pizza of cheeseburger.”

Ze mist nog wat leuke uitgaansgelegenheden in de stad. “Er zijn vaak leuke feestjes, maar die vermijd ik vaak omdat het plaatsvindt op een plek waar ik geen leuke ervaringen mee heb. Ik mis het aanbod in plekken waar ik gewoon even lekker kan dansen met vrienden, zonder dat het té druk is. Dus alstublieft, laat er wat nieuwe clubs/ cafés met airco en betaalbare drankjes komen!”

Deel bericht
Geschreven door