Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Eva!

Lang, blond, vrolijk en een zwak voor mode, zo zou je haar ongeveer moeten herkennen. Eva is een student psychologie aan de Erasmus Universiteit. Voordat ze naar Rotterdam verhuisde woonde ze in Utrecht, waar ze een bachelor in Fashion Business heeft afgerond. Sinds ze in Rotterdam is geland heeft ze het haar missie gemaakt om alle ins-en-outs van de stad te leren kennen. Vanaf het begin voelde ze zich aangetrokken tot onze stad waarbij het volgens haar lijkt alsof je een beetje mag werken om de échte parels te ontdekken. Enthousiast als ze is houdt ze zich momenteel met een hoop verschillende dingen bezig, echt kiezen (of stil zitten) kan ze nooit. Met haar camera en een zwak voor lekker eten, mode & interieur, goede boeken of gezelschap, muziek en dans (we zeiden al, écht kiezen kan ze nooit) is ze in Rotterdam opzoek gegaan naar de beste plekken. Waar ze zich mee bezig houdt en wat ze ziet is te volgen op haar Instagram account

Eva’s go-to-places bevinden zich tussen Blaak en Oostplein: “Ik woon tussen Blaak en Oostplein en ben vaak in de buurt rondom mijn huis te vinden. Onder het dak van het Industriegebouw (Goudsesingel 70) opent de ene parel na de andere. Daarnaast struin ik ook graag rond op de Nieuwemarkt. Ik ben een beetje verliefd op het kledingwinkeltje Louen (Pannekoekstraat 89A) en het gebouw van het Erasmus Universiteits College is opgeknapt en prachtig als je het mij vraagt. Ook Bokaal (Nieuwemarkt 11) is zeker een van mijn go-to places. Ik geloof dat ik er inmiddels ben geweest met mijn ouders, mijn oma, mijn beste vriendin én met (al dan niet ongemakkelijke eerste) dates. En het kan allemaal, mooi toch? Ze hebben een flink scala aan biertjes. Mijn all-time favorite is Kaf & Koren, C’est Zon, zeker nu de zon (soms) schijnt!” 

Hotspot Rotterdam | Louen Hotspot Rotterdam | Bokaal

De moeite waard om vast te leggen: Rotterdamse architectuur en golden hour. “Ik geloof dat ik het echte Rotterdam gevoel heb als ik s’avonds uit de metro op Blaak stap na een bezoekje aan mijn ouders op het platteland. Wanneer de stad is opgelicht besef ik me meer dan ooit wat een indrukwekkende architectuur we hebben. Heb je de van Nelle Fabriek wel eens gezien bij zonsondergang? Of uit het raam gekeken als metro B het water over vliegt? Dat zijn voor mij de momenten dat mijn hart sneller gaat kloppen voor deze stad.”

Hotspot Rotterdam | Blaak Hotspot Rotterdam | Eva
Op (vintage) avontuur in onze Maasstad. “Een van de dingen die ik graag doe is op avontuur gaan in tweedehands & vintage winkels. Je weet nooit wat je vindt. Een van mijn meest recente ontdekkingen is De Garage vintage interieur (Oostzeedijk beneden 13). Daarnaast snuffel ik graag rond bij Tony’s garage sale (Burgemeester van Walsumweg 528).”

Koffiecrawls als guitlypleasure. “Soms heb ik zo’n dag waarbij ik mezelf bij drie verschillende koffietentjes achter elkaar vind. De chai latte bij Noc Noc (Botersloot 28) is een feestje, het is daar heerlijk zitten met je laptop achter de grote ramen. Of neem Hopper (Schiedamse vest 146), waar je zo fijn boven kunt wegduiken. Voor een urban escape en wat extra zuurstof ga ik langs bij Parqiet (Baden Powelllaan 20) in het park.”

Hotspot Rotterdam | NOC NOC  Hotspot Rotterdam | Parqiet

Wat meer muziekpodiums zouden de stad geen kwaad doen. “Of het nu komt doordat ik hier pas net woon, of dat er overal spannende nieuwe concepten de deuren openen weet ik niet. Maar als Rotterdam zo blijft bloeien als het nu doet ben ik nog wel even zoet. Als ik dan stiekem toch iets aan mijn verlanglijst mag toevoegen zou ik gaan voor wat meer kleine podiums zoals Rotown (Nieuwe Binnenweg 19) of Bird (Raampoortstraat 26-28).”

Deel bericht
Geschreven door