Hotspot Rotterdam | Kelly

Credits: Anthony Cruden

Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Kelly! 

Kelly is grafisch ontwerper en vlogger onder de naam Kelly MaaktVloggen doet ze veelal voor klanten en merken, maar sinds kort legt ze ook haar dagelijks leven vast in haar eigen weekvlogs. Naast haar werk danst ze ook erg graag, ze volgt al 6 jaar salsa-les en raadt hiervoor absoluut de dansschool Poetic Motion aan. Als ze niet werkt of danst, dan vind je haar achter een heerlijk bord eten, want ook dat is een grote passie. Ze eet ‘alles’, van gezond tot ongezond, van verantwoord tot impulsief en van goedkoop tot duur. Haar passie voor eten uit ze in het maken van mooie foto’s, die ze op Instagram plaatst (ze maakt er graag een sport van om hier een mooi geheel van te maken!).

Oorspronkelijk komt ze uit een dorpje in Brabant. “Ik kwam in Rotterdam terecht voor mijn studie. Ik heb het Grafisch Lyceum gedaan en de studie Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool Rotterdam gevolgd. Al snel merkte ik dat ik mij veel meer thuis voelde in deze altijd-ontwikkelende en creatieve stad en nu woon ik er bijna 7 jaar. Hier waren zoveel soorten mensen, zoveel opties. Zoveel meer creativiteit. Hier kon ik echt mezelf zijn. Omdat ik hier ook ben begonnen met salsa-dansen en mijn liefste vrienden heb leren kennen, had ik op een gegeven moment (naast familie) nog maar weinig te zoeken in Brabant.”

 Hotspot Rotterdam 

Haar go-to plekken zijn de oudste en nieuwste plekjes. “Mijn favoriete oudste plekje is Historisch Delfshaven. Oftewel: mijn achtertuin. Hier ga ik heen als de zon schijnt en ik weer baal dat ik geen balkon of tuin heb. Ik neem snacks mee, kies een bankje en geniet van een boek en het kabbelende water. Mijn favoriete nieuwste plek is By Jarmusch (Goudsesingel 64). De pancakes met boter, siroop en bacon. Mmm… Daar mag je me voor wakker maken! Dan kan ik daarna extra goed slapen. Andere favorieten zijn Pix (Pannekoekstraat 76-78), Aloha (Maasboulevard 100), La Buvette (Coolsingel 104) en Lilith (Nieuwe Binnenweg 125H).” 

Hotspot Rotterdam | La Buvette Hotspot Rotterdam | Pix

Het echte Rotterdam-gevoel krijgt ze toch wel ergens op de Kop van Zuid. “Wandelend op de Wilhelminapier, over de brug naar de Fenixloodsen (Veerlaan 19D) en daar wat hapjes eten.”

Een onbekende parel noemen vindt ze lastig, maar ze heeft toch een tip. “Voor velen bekend, maar voor velen ook onbekend is het maandelijkse salsafeest in LantarenVenster (Otto Reuchlinweg 996). Daar ga ik heel graag heen. Telkens als ik er met vrienden langsloop, en ik wijs het aan, kennen ze het niet. Dus wellicht zijn Blick Brillen (Pannekoekstraat 37A) met daarin/naast Vintage & Labels by Hendrikus (Pannekoekstraat 35A) ook onbekende parels voor sommigen. Bij Blick Brillen zou ik wel eens één minuut gratis willen winkelen, wat een prachtige brillen. Tot nu toe heb ik er nog maar eentje weten te scoren daar, maar daar blijf ik eeuwig blij mee. En nog meer vintage: Dearhunter Vintage (Eendrachtsweg 55A). Wat een mooie winkel, daar hoor ik ook te weinig mensen over. Terwijl mijn meest succesvolle kledingstuk nog altijd daarvandaan komt.”

Hotspot Rotterdam | Fenix Dearhunter Vintage 

Haar guilty pleasure is eten bestellen. “Net iets vaker dan ik eigenlijk mag van mezelf, want het is zo duur.. Frikandel speciaal, paprikachips van Croky en vlogs kijken. Kan er niet mee stoppen en ik vergeet gegarandeerd de tijd.”

Hoewel ze van de stad houdt, kan ze toch wel een paar dingen noemen die ze mist. “Een aantal extra terrassen, in de zon (als die schijnt) met een mooi uitzicht. Een mooie rooftop bar/terras, waar je kunt genieten van een mooie Rotterdamse skyline en in de avond van een mooie zonsondergang. Er komen er steeds meer (yes!), maar ik mis soms ook nog wel wat goede ontbijtplekken. Ik ben daarom ook errug blij met By Jarmusch. Dat maakt écht een hoop goed. En soms mis ik gewoon wat extra koffietentjes waar ik op de bank kan hangen, en een boek kan lezen. Zonder dat het heel druk en rumoerig is.”

Deel bericht
Geschreven door