De favorieten van.. Laure!

Hotspot Rotterdam | Laure

Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Laure! 

Laure is een goedgeordende, creatieve chaos die nu (alweer) vier jaar in het Rotterdam woont. Ze is opgegroeid op het platteland in Brabant waar alle winkels om 6 uur gesloten zijn en je voor de dichtstbijzijnde winkel zeker 5 km moest fietsen. Hoewel ze is opgegroeid in een klein dorpje (lees: plusminus 400 inwoners) is ze altijd al een stadsmens geweest. Ze houdt van de drukte, toegankelijkheid en diversiteit die een stad te bieden heeft. Small town girl, big city life zegt ze altijd maar. Na gestudeerd te hebben in Tilburg en ‘s Hertogenbosch was het in 2013 dus logisch om te verhuizen naar Rotterdam, de altijd bruisende en non-stop inspirerende metropool. Van fotografie-student naar communicatiestudent en alles daar tussenin: ze is altijd wel bezig met ‘creëren’ of ze stopt haar creativiteit in alles wat maar los en vast zit – bijvoorbeeld op Instagram (@vanrooijlaure). Ze zit niet graag stil en is altijd wel ergens mee bezig – onze stad biedt dan inspiratie als geen ander.

Ze heeft dan ook geen échte favoriete hotspots. “Dat verandert om de week, afhankelijk van hoe ik mij voel en waar ik zin in heb. Doordat ik vlakbij Het Park woon, is Parqiet (Baden Powelllaan 20) een fijn go-to plekje geworden om in de zon te genieten van een Sajoer-sapje en dé lekkerste chorizo-tosti met rode-uienchutney, to die for! Museumpark ligt daar vlakbij en ik slijt hier niet alleen mijn museumjaarkaart, maar kom graag bij Het Nieuwe Café (Museumpark 25) of Kunsthalcafé (Westzeedijk 343) vanwege de lunchgerechten en lekkere limonades (sorry, geen koffiedrinker). Hier kan je ook prima chillen in de zon op het terras na het bezoeken van een expo.”

Hotspot Rotterdam | Kunsthalcafé Hotspot Rotterdam | Parqiet

Het échte Rotterdamse gevoel voor haar zijn de nonchalante, artsy vibes die de stad heeft. “De stad is een mengelmoes van oud en nieuw en verschillende culturen. De stad is, eigenlijk net als ik, een goedgeordende chaos van diversiteit waardoor mensen zich hier al snel thuis zullen voelen. Het heeft van alles een beetje maar toch is het een heel eigen stad die niet snel te vergelijken is met een ander. I love that! Datzelfde gevoel krijg ik bij Diner @ Donner (Coolsingel 119). Ze hebben hier heerlijke wentelteefjes maar je kan hier ook terecht voor lunch, zoetigheid en een hartige borrel. De winkel vormt het literaire hart van de stad waar genoeg boeken en Rotterdamse snuisterijen te vinden zijn. Ik houd van Rotterdamse verhalen die overal in verweven zijn, zoals bij Hutspot (Karel Doormanstraat 317) waar je ook lokale kunstwerken kan vinden tussen de hotte sieraadmerken van A Brend en Felt Atelier to name a few. Bij Goliath Sportswear (Witte de Withstraat 77A) kan je terecht voor de enige échte Rotterdamse Robey sneakers maar hier vind je ook toffe travel & lifestyle-boeken waar je, terwijl de platenspeler casual tunes afspeelt, lekker doorheen kunt bladeren. En zelfs wanneer ik niet in Rotterdam ben en ik iemand met een Susan Bijl-shoppingbag op straat spot, voel ik eventjes een vlaag van Rotterdamse trots.”

Hotspot Rotterdam | Goliath Sportswear Hotspot Rotterdam Hutspot

Een onbekende parel? “Onbekend niet echt, maar zeker wel een parel: het Scheepvaartkwartier. Jan Bussing (Van Vollenhovenstraat 48a) waar je om 8 uur ‘s ochtends gewoon terecht kan voor een simpel ontbijt met uniek en vers brood. Het Westelijk Handelsterrein (van Vollenhovenstraat 15), een pakhuis, dat vol zit met restaurants. Visser & Ko (Westplein 107) is een knusse koffiebar waar je je standaard bakkie pleur eens moet omruilen voor een huisgemaakte limonade of smoothie met een mister croc (tosti met parmaham en Rotterdamse kaas). En natuurlijk La Pizza (Scheepstimmermanslaan 21) waar ik voor het eerst at toen ik nét in deze wijk kwam wonen. It’s all in the name, maar sla zeker de antipasta-gerechten niet over. Hier vind je de lekkerste calamaretti fritti maar vooral de polpette al limone (kalfsgehaktballetjes met citroen, laurier en parmezaan) is mijn favoriet! Als laatste moet ik Conceptual Styles / Haru Haru (Oude Binnenweg 105) toevoegen aan het lijstje. Een schattige Koreaanse conceptstore waar je niet alleen terecht kunt voor Aziatische modemerken, maar je ook zeker de quirky cosmetics en skin care essentials moet proberen! Korean beauty komt niet zomaar ergens vandaan en hun maskersheets zijn superhandig – nooit meer smeren!”

Hotspot Rotterdam | Laure Hotspot Rotterdam | Conceptual Styles

IFFR is haar favoriete tijd van het jaar. “Daarom heen ga ik graag naar KINO (Gouvernestraat 129 – 133) voor een arthousefilm of een old classic. Zo ging ik een tijdje terug naar Breakfast at Tiffany’s waar je in dezelfde stijl als de film kon ontbijten en met een mimosa de filmzaal in werd gestuurd. Oh en ik ben echt een sucker for pretty packaging. Een goede conceptstore sla ik dus nooit af – bij de welbekende KEET (Oppert 2a) koop ik graag cadeautjes voor anderen (en ook weleens voor mijzelf). Ik ben gék op hun simpele zilveren sieraden, maar ook het feit dat ze beginnende designers en labels een verkoopplatform bieden. KEET’s tartelettes en SUE’s bites stillen de zoete trek terwijl je aan het shoppen bent.”

En over zoetigheid gesproken, of het nu zomer of winter is: ze is gek op ijs! “Bij De Rotterdammert (Westplein 52) hebben ze koffie, ijs, crêpes en wafels! Maar nothing beats een citroen met chocolade ijsje – de beste ijscombinatie ever! Bij Donner (Coolsingel 119) geef ik een vermogen uit aan Independent magazines zoals The Gentlewoman, Suitcase en Cereal magazine. Dan maar weer dineren met een simpele salade. En een rondje centrum is niet compleet zonder een vietnamese loempia van één van de vele stalletjes die door de stad staan. Daar mag je me voor wakker maken!”

Hotspot Rotterdam | Donner Hotspot Rotterdam | KEET

Het ontbreekt haar aan niets in Rotterdam. “In Rotterdam komen er zoveel nieuwe toffe zaakjes bij, maar er verdwijnen er naar mijn gevoel soms net zo veel. Ik vind het belangrijk om ook de kleine fysieke winkels in de stad te behouden. Daarom bestel ik zo min mogelijk online bij groothandels en geef ik mijn geld liever uit aan mijn favoriete winkels. Ze kleuren immers de Rotterdamse straten! Dát bewustzijn mist naar mijn mening nog een beetje. Maar hé, ieder zijn ding natuurlijk.”

Deel bericht
Geschreven door