De favorieten van.. Maarten!

Hotspot Rotterdam | Maarten

Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Maarten!

In 1999 kwam hij vanuit Harderwijk naar Rotterdam. Eigenlijk om te studeren, maar al snel trok de horeca iets harder dan de studie en is hij eigenlijk altijd blijven hangen. Van foute avonden in de Skihut tot dinsdagavonden in de Witte Aap en concerten in Nighttown en Rotown. Sinds een paar weken noemt hij zichzelf ook ‘foodblogger’, wel met de les die zijn moeder hem altijd geleerd heeft: eerst eten en daarna spelen. Dus alleen foto’s van lege borden met misschien wat bestek en daaronder uitgelegd wat erop lag. Benieuwd naar de foto’s? Kijk maar eens op instagram.com/empty_plates__. Verder is hij gek van muziek maar gaat hij te weinig naar concerten, daar hoopt hij dit jaar weer wat verandering in aan te brengen.

De paar vaste plekken waar hij echt graag heen gaat, zijn het Wester Paviljoen voor de wentelteefjes (Nieuwe Binnenweg 136) en Baker&Moore voor de koffie en lekkere broodjes (Westblaak 147). “Voor het eten ’s avonds ga ik graag naar Spaghettata (Nieuwe Binnenweg 151). Als ik echt wil uitpakken ga ik graag naar Frits (Piet Heynsplein 25) in Delfshaven: eten wat de pot schaft verdeeld over een aantal gangen met een wijnarrangement. Als we zin hebben in Thais gaan we vaak naar Soi3 (West-Kruiskade 63A). De go-to plekken zijn toch wel de plekken die voelen als thuis, ook al kom je er een poosje niet. Urban Espresso Bar (Nieuwe Binnenweg 263) heeft dat, en Sijf (Oude Binnenweg 115). Lilith (Mauritsstraat 217) is voor als ik echt zin heb in gepocheerde eieren, die krijg ik thuis niet zo gemaakt. Met alle tenten die er zijn heb ik inmiddels moeite om bij te houden wat er allemaal bijkomt, dan is het fijn dat je kan terugvallen op de dingen die er al een poosje zitten en waarvan je weet dat de kwaliteit prima is. Vanuit het centrum op weg naar huis is er dan het Vroesenpaviljoen (Vroesenlaan 60). Relaxte plek in het Vroesenpark met, in de winter, niet al te veel drukte voor de deur. Dan is het een hele fijne plek. De blinde vlekken die ik een beetje heb, bevinden zich dan weer in Noord en op Deliplein. Daar móet ik binnenkort echt een keer heen.. hoef ik ook de stad niet in.”

 HTSPT Baker&Moore Rotterdam HTSPT Lilith | even opwarmen

Het échte Rotterdam-gevoel krijgt hij bij de Ballentent (Parkkade 1). “Dit komt meer door de diversiteit van de mensen die er komt, die zie je niet zo snel ergens. Verder krijg ik dit gevoel als ik mensen rondleid door de stad die hier niet heel vaak komen. Mijn familie is voor het grootste gedeelte gefixeerd op Amsterdam, mijn nichtje en ik zijn de enige die in Rotterdam wonen. Als ze dan hier zijn en ze komen daarna nog een keer terug, weet ik dat ik mensen blij heb gemaakt. Melief Bender (Oude Binnenweg 134) is ook zo’n plek waar ik dat gevoel krijg. Het Rotterdam-gevoel zit hem niet zozeer in de plekken maar meer in de mensen die daar zijn.. of misschien is het toch de combinatie van die twee.”

Hij vraagt zich af of Ritwan (Burgemeester Baumannlaan 148A) een onbekende parel is. “Toen we naar Overschie verhuisden waren we vooral teleurgesteld dat een paar van onze favoriete restaurants niet meer bezorgden op ons nieuwe adres. Gelukkig is daar Ritwan. Als we lui zijn bestellen we Indonesisch en we zijn nog nooit teleurgesteld. Net buiten de stad, op een kwartiertje rijden – in Delfgauw  – zit Café du Midi (Noordeindseweg 70). Eigenlijk moet ik het hier niet noemen maar mét zon is dit één van de fijnste plekjes in de buurt van Rotterdam.”

Hotspot, HTSPT, Rotterdam, Rotterdamse Klassiekers, Klassieker Hotspot, HTSPT, Rotterdam, Rotterdamse Klassiekers, Klassieker

Hij gaat vaak voor de guilty pleasures wanneer hij bezoek heeft van mensen die niet zo vaak in Rotterdam komen. “Zo is daar Dudok (Meent 88) voor de appeltaart en voor na een avondje in de kroeg hangen hebben we Hung Kee (Witte de Withstraat 61B). Die laatste kan ik altijd aanraden. Wanneer je normaal shoarma eet, schiet je altijd uit met je bakje saus en is het de volgende ochtend nog een beetje nagenieten van de knoflook. Bij Hung Kee niet, hier heb je geen alcohol, maar thee en lekker eten. Help me herinneren dat ik binnenkort weer eens ga.”

Volgens Maarten mist de stad een poppodium zoals Nighttown/ Watt dat vroeger was. “Als ik even terugga naar mijn hoogtepunten qua concerten in Rotterdam, waren dat beide Prince aftershows in Nighttown en Watt (’98 en ’02). Rotown (Nieuwe Binnenweg 19) is goed en fijn, alleen wil je niet steeds naar Amsterdam voor een artiest die nèt een stapje verder is.”

Deel bericht
Geschreven door