De favorieten van.. Maloe!

Hotspot Rotterdam | De favorieten van Maloe
Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Maloe!

Maloe is een vrolijke en sociale Rotterdamse met een warm hart voor de stad. Grote kans dat je haar al eens tegen het lijf bent gelopen, ze is regelmatig ‘in town’ te vinden. Maloe is opgegroeid in Brielle, maar woont alweer acht jaar in haar geboortestad. Ze is echt een stadsmens. Na vier jaar Utrecht, heeft ze een tijdje in New York City gewoond en daar heeft haar liefde voor grote steden zich verder ontwikkeld. In het dagelijks leven is Maloe event manager, ondernemer en online marketeer. Ze weet bijna alles over Instagram en post regelmatig over haar avonturen op haar eigen account. Het leuke aan schrijven voor HTSPT vindt ze ‘het ontdekken van nieuwe plekken en het in contact komen met lokale ondernemers’.

Maloe’s favoriete go-to plekken liggen aan de Maas: Aloha (Maasboulevard 100) is voor mij dé ultieme plek om een fijne zomermiddag door te brengen. Hier geniet je met een verse kokosnoot in je hand van een stunning view over de skyline van Rotterdam. Met het warme zonnetje op mijn gezicht droom ik zo weg naar een exotische bestemming. Voor drinks with a view ga ik ook graag naar Nhow (Wilhelminakade 137). Deze bar bevindt zich in één van de hoogste gebouwen van de stad; De Rotterdam. Na een kopje koffie of lekkere cocktail maak ik meestal nog een wandelingetje over de Wilhelminapier. Hier heb ik echt het gevoel dat ik in een wereldstad ben.”

Hotspot Rotterdam | Aloha Hotspot Rotterdam | Nhow

In de avonduren is ze ook in de stad te vinden. “Voor een drankje (of hapje) mag je me altijd bellen. De Witte de Withstraat vind ik gezellig. Ik ben dan ook vaak in het weekend in NRC (Witte de Witstraat 63) te vinden voor een dansje. In de zomermaanden vind ik Biergarten (Schiestraat 18) ook super leuk. Lekker met z’n allen buiten zijn en van de zomer genieten. En daarna gelijk door naar Annabel (Schiestraat 20) voor een goed avondje dansen.”

Hotspot Rotterdam | Witte de Withstraat Hotspot Rotterdam | Biergarten

Maloe’s guilty pleasure is een healthy one. “Ik eet graag gezond en dat schiet er door mijn drukke leventje nog weleens bij in. In de weekenden haal ik dan vaak mijn dosis vitamines in de vorm van een sapje bij Sappi (Binnenwegplein 2). Of ik ga bij mij om de hoek naar Mr. Salad (Goudsesingel 235A) voor een lekkere salade of huisgemaakte soep. Ik wil ook nog wel eens bij Brood (Admiraal de Ruyterweg 30A) belanden voor een broodje gegrilde kip.”

Waar wordt ze nog meer blij van? “Ik vind het heerlijk om door de stad te wandelen en weer nieuwe plekken te ontdekken. Mijn favoriete plekje om even stil te staan, is bij de Veerhaven, voor het Wereldmuseum. Hier heb je zo’n fijn uitzicht over het water en op de Kop van Zuid. Af en toe wandel ik ook zomaar ergens naartoe. Zo kwam ik bij toeval een keer langs een Thais restaurantje, Soi3 (West-Kruiskade 63A). Ik ben gek op Aziatisch eten en de gerechten zijn hier lekker, dus deze hotspot is nu vaste prik.”

Hotspot Rotterdam | Sappi Hotspot Rotterdam | De favorieten van Maloe

Volgens deze Rotterdamse mist de stad goede rooftops. “In Rotterdam mis ik gezellige rooftop bars! Met al die mooie skyscrapers in de stad zou je dit toch wel verwachten. Een goed feestje met uitzicht op de skyline geeft mij dat ultieme NYC-gevoel. En dat is toch wel wat ik nog zou wensen in deze bruisende stad. Gelukkig kan ik in de zomer mijn hart een beetje ophalen bij DÂK, een pop-up stadspark bovenop de Parking Westblaak. En The Suicide Club (Stationsplein 45) is eigenlijk ook best wel goed.”

Deel bericht
Geschreven door