De favorieten van.. Max!

Hotspot Rotterdam | Max de Zwaan

Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Max! 

Max de Zwaan is 21 jaar en woont sinds anderhalf jaar in Rotterdam. Hij is hier komen wonen voor de liefde van zijn leven (Tom), maar ook voor de liefde voor de stad. Want welke stad kent nou meer variatie in hotspots, mensen, cultuur en architectuur dan Rotterdam!? Hij springt graag op zijn fiets om de weg kwijt te raken in stukjes onontdekt Rotterdam. Hij is gefascineerd door alles wat te maken heeft met innovatie, startups, marketing en ondernemerschap. Ook vindt hij het erg leuk om alle inspiratie die hij tegenkomt op beeld vast te leggen, om dit vervolgens weer op Instagram te delen. Sinds 2014 studeert hij International Lifestyle Studies, waar hij nu net zijn derde jaar achter de rug heeft. Verder werkt hij als contentstrateeg bij het Amsterdamse (ja ja, hij werkt in Amsterdam) fietsmerk Veloretti. 

Een all time favorite waar hij graag op maandagochtend zijn week begint is Man Met Bril Koffie (Vijverhofstraat 70). “Ze zijn al om 08.00 uur open en hebben naast de fijne koffie ook heerlijke versnaperingen die je in een holle kies stopt. Ook een good coffee spot is KEET (Oppert 2a) als je iets meer in het centrum bent. Dansjes doen op de zondagmiddag is misschien niet weggelegd voor iedereen, maar voor wie het leuk lijkt; op zondagmiddag is de Fruithaven (Galileistraat 15) up and running. Een lekker koud biertje op de binnenplaats die vol ligt met zand, dat is de Fruithaven in een notendop. Oh, het zand in je schoenen moet je voor lief nemen, maar het is het zeker waard om een keer een kijkje te nemen. Mijn favoriete lunch is de truffelsoep bij Weena (Weena 202). Ook kan je hier lekker in het zonnetje op het terras zitten. Niet de meest gezellige straat, maar wel een hele mooie. Vol met architectuur én Biergarten (Schiestraat 18) zit om de hoek voor een biertje achteraf! Pierre (Pannekoekstraat 38A) is altijd goed voor een diner met lang natafelen. Zodra je hier binnenloopt begeef je je in the perfect Instagram aesthetic. En voor als je niet te veel gedoe wilt: picknicken bij de Heemraadsspeeltuin met een lekkere bak Pho.”

Hotspot Rotterdam | Man met Bril Koffie Hotspot Rotterdam | Weena

Max en zijn fiets zijn onafscheidelijk van elkaar. “Het échte Rotterdam-gevoel is voor mij dan ook een fietsritje door de stad. Uiteraard niet alleen maar fietsen, want ik stop graag bij De IJssalon (Meent 69A) om een bolletje (of drie) te eten. Waarna ik negen van de tien keer verzeild raak bij Spirit (Mariniersweg 9) om wat overheerlijke chocolademousse te snoepen. En als ik dan voldaan mijn buik rond heb gegeten, dan is het lekker uitbuiken aan de Maas (Boompjeskade met uitzicht op de Erasmusbrug en het Noordereiland).”

Hotspot Rotterdam | De IJssalon Hotspot Rotterdam | Biergarten

Wanneer hij op de fiets stapt om een rondje te rijden, dan komt hij altijd nog dingen tegen die nieuw of onbekend voor hem zijn. “Dat is de kracht van Rotterdam. Op het moment dat ik een deadline of tentamen heb trek ik me graag terug in de bibliotheek in het Erasmus MC (‘s-Gravendijkwal 230). Het is er heerlijk rustig en tussen het werken door is het fijn om het mooie dak te bewonderen. Nog een mooie onbekende parel is de bloemenwinkel Niche op de Nieuwe Binnenweg (nummer 235A). Ze verkoopt de mooiste tropische bloemen tot de kleinste leuke luchtplantjes. Je wordt hier altijd persoonlijk geholpen en het is een plekje waar ik dus graag langs fiets.” 

Zijn absolute guilty pleasure, na een lange nacht in BAR (Schiekade 201)? “De volgende ochtend warme chocolademelk met slagroom drinken in de botanische binnentuin in Blijdorp (Blijdorplaan 8). Het is hier heerlijk vertoeven tussen de kalmerende vogelgeluiden, de groene oase van Instagrammable planten en de koi karpers in de ronde vijver.”

Hotspot Rotterdam | Erasmus MC Hotspot Rotterdam | Blijdorp

De stad mist een strand! “Ik ben opgegroeid in het pittoreske Domburg. Hier was ik iedere zomer op het strand te vinden. Nu ik in Rotterdam woon mis ik de vrijheid om even uit te waaien aan de zee. Wel probeer ik zoveel mogelijk weekendjes thuis in Domburg te zijn. Het is heerlijk om soms even te ontsnappen aan de drukte, om vervolgens wel weer heel blij te zijn om in het fijne Rotterdam thuis te komen.”

Deel bericht
Geschreven door