De favorieten van… Rob


Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Rob!

Rob is een goedlachse bebaarde ginger van 1.90 meter. Zeker een uiterlijk dat opvalt, maar definieert deze verschijning hem volledig? “Nee, ik ben zeker wel wat meer dan dat. Ik ben een enorme Mr. Positive, ben gek op muziek, whisky, gezelligheid, heerlijk eten en natuurlijk mijn stad Rotterdam. Ik woon hier al vanaf mijn geboorte en het heeft me zeker gevormd tot de persoon die ik nu ben.” Rob bevindt zich in de laatste fase van zijn studie Communicatie aan de Wijnhaven in Rotterdam en kan haast niet geloven dat hij bijna klaar is met school. “Het heeft best een tijdje geduurd voordat ik mijn eigen weg vond. Ik wist lange tijd niet goed wat ik wilde, maar aan de studie Communicatie beginnen was de eerste stap in de juiste richting. Mede dankzij die studie ben ik actief geworden op Instagram en ben ik geïnteresseerd geraakt in het ontdekken van leuke plekken in Rotterdam.” Tegenwoordig gaat Rob van plek naar plek en geniet hij zoveel mogelijk.

Bij een go-to plek denkt hij aan… “Ik kan enorm genieten van theater en films. Ik bezoek elke bioscoop in Rotterdam, maar Cinerama (Westblaak 18) vind ik echt geweldig. De inrichting van het gebouw is authentiek en haast tegen het verouderde aan, maar die old school feeling die er hangt vind ik echt top. Verder houd ik van Italiaans eten en Panzero (Botersloot 50A) is een zaak waar je altijd terecht kan en is op en top authentiek.”

Cinerama Rotterdam Panzero Rotterdam
Het echte Rotterdam-gevoel is door de jaren heen gegroeid. “Rotterdam is een enorme transformatie ondergaan qua uiterlijk, maar ook zeker het karakter van de stad is ten positieve veranderd. Vroeger, toen ik nog een klein jongetje was, schaamden veel mensen zich een beetje voor het feit dat ze uit Rotterdam kwamen. Toen had de stad namelijk zo’n slecht imago dat je liever niet vertelde dat je een Rotterdammer was. Gelukkig is dat tegenwoordig heel anders. Nu voel ik mij enorm trots om het feit dat ik een Rotterdammer ben en dat is voor mij het echte Rotterdam-gevoel. Trots op de stad en de dingen die hier kunnen. Een openluchtbioscoop op het dak van een gebouw? Geen probleem. Formule 1 wagens over de Erasmusbrug? Doen we! Je hoeft niet eens van dat soort evenementen te houden, maar alleen al het feit dat dit soort dingen kunnen is heerlijk.”
De favorieten van Rob Wah Nam Hong Rotterdam
Er zijn genoeg onbekende parels en pareltjes te vinden. “Het moment dat ik echt een onbekende parel vond was toen ik Wah Nam Hong (Dominee Jan Scharpstraat 298) binnen liep. Op het eerste gezicht is het een  Aziatische supermarkt in de Markthal, maar als je de trap naar boven neemt, zit daar een heerlijk restaurant waar je wat snelle bites of een uitgebreid lunchgerecht of diner kunt halen. Dat had ik niet zien aankomen! Verder vind ik het Zwaanhalsgebied echt nog een onbekende parel. Leuke en bijzondere winkels die enorm de moeite waard zijn om te bezoeken.”

Even ontsnappen aan alle drukte? “Als ik in het buitenland ben vind ik het heel leuk om naar de supermarkt te gaan. Die andere geuren, onbekende producten en inrichtingen die je dan tegenkomt vind ik fascinerend. Het is alsof je dan net wat dichter bij de locals van een land komt. Daarom ga ik ook graag naar de buitenlandse supermarkten in Rotterdam. Naar Little Italy (Lombardkade 51A) om mij even in Italië te wanen of naar Amazing Oriental (Kreeftstraat 32-34) voor de Aziatische gevoelens. Eventjes in het buitenland in je eigen stad.”

De favorieten van Rob Little Italy Rotterdam
Valt er nog iets te missen in de stad? “Ik vind Rotterdam een enorm gevarieerde stad en er is genoeg voor iedereen. Een winkel die ik wel nog elke dag mis is Future zone. Dat is een winkel in de Koopgoot onder het gebouw waar ooit de V&D gevestigd was, waar allerlei computerspellen, posters, films en poppetjes te koop waren. Ik vond het geweldig om daar naar binnen te gaan en mijn inner geek te pleasen. Tot op heden heb ik zo’n plek nergens anders gevonden.”

Deel bericht
Geschreven door

A bearded ginger from Rotterdam who fancies whiskey, food & anything Italian.