De favorieten van.. Roel!

Hotspot Rotterdam | Roel

Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen liefhebbers van Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Roel! 

Roel is 20 jaar oud en studeert Engels in Leiden. Zelf komt hij niet uit Rotterdam, maar hij is wel vaak bij zijn vriendin die daar wel woont. Samen hebben ze het Instagramaccount Dutchtravelogue, welke ervoor zorgt dat hij met een andere blik om zich heen kijkt. Rotterdam heeft hem gegrepen! Met haar skyscrapers heeft Rotterdam een bijna niet-Nederlandse sfeer. Dat vindt hij leuk! Hij komt zelf oorspronkelijk uit Nijmegen, een stad die ook na de Tweede Wereldoorlog weer is opgebouwd, maar naar zijn idee is Rotterdam daar beter in geslaagd.

Zijn go-to plekken om lekker te gaan eten zijn Boca’s (Mauritsweg 43A) en Lilith (Mauritsstraat 217). “De broodjes van Boca’s zijn fantastisch, ze zien er mooi uit en zijn ontzettend lekker. Dat ze zo klein zijn is ook extra leuk. Je kunt ze delen en zo kun je superveel van hun kaart proeven, een echte aanrader. Als je nog nooit bij Lilith bent geweest moet je er echt eens gaan ontbijten. De American pancakes zijn één van de lekkerste dingen die ik afgelopen tijd heb gegeten. Nu het zonnige weer terugkomt is het ook een goed idee om lekker bij Bokaal (Nieuwemarkt 11) te gaan zitten. Ze hebben een gezellig terras en heerlijke IPAs! Omdat ik zelf niet in Rotterdam woon, heb ik nog niet alle terrassen en restaurantjes kunnen proberen. Maar ik ben erg tevreden met wat ik tot nu toe gezien heb! Wagamama (Witte de Withstraat 83-85) is ook een erg leuk restaurant. Ze zitten op een lekker drukke locatie aan de Witte de With. Als je daar op het terras gaat zitten is er overal wel wat te zien tijdens het eten.”

Boca's HTSPT Lilith | even opwarmen

Het echte Rotterdam-gevoel is voor hem het enorme contrast tussen oud en nieuw. “Het bruisende centrum van Rotterdam tegenover de serene sfeer van bijvoorbeeld Kralingen. Ze hebben allebei hun charmes, ze versterken dat bij elkaar enorm vanwege de grote verschillen! Mij geeft het Wester Paviljoen (Nieuwe Binnenweg 136) ook het echte Rotterdam-gevoel. Op het terras zittend kun je zo veel leuke, bijzondere en verschillende mensen langs zien komen. Want ook de bewoners van Rotterdam contrasteren enorm, dat maakt de stad extra bijzonder!”

Een onbekende parel? “Helemaal zeker weet ik het niet, maar volgens mij is het vrij onbekend dat er ‘s nachts bij het Nederlands architectuurinstituut allemaal gekleurde lampen branden. Tussen de pilaren waarop het gebouw staat is er dan een lange gang in alle kleuren van de regenboog, goede plek om te gebruiken als openbare fotostudio!”

Hotspot Bokaal Rotterdam Hotspot Rotterdam | Roel

De hiphop-cultuur van Rotterdam is absoluut zijn guilty pleasure! “Mijn hele leven lang luister ik al hiphop, ik ben er gek op! Ik zou heel graag meer betrokken zijn bij dat wereldje en weten waar de leukste hiphop-feestjes van Rotterdam worden gegeven. Helaas ben ik een qua looks een typische student en durf ik daarom niet zo goed het wereldje in te stappen.”

Hij mist nachtelijk openbaar vervoer in de stad. “Het zou een stuk makkelijker zijn om na het stappen gewoon lekker de metro te kunnen pakken om te kunnen komen waar je wil. Gelukkig zit dit er wel bijna aan te komen. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer en hoe, maar de plannen zijn er. Daar ben ik blij mee!”

Deel bericht
Geschreven door