De favorieten van.. Suzan!

Hotspot Rotterdam | Suzan
Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Suzan! 

Suzan werkt fulltime als fotograaf en heeft daarnaast haar eigen bedrijf: Social For Business. Ze werkt hiervoor het liefst samen met inspirerende mensen uit haar eigen stad, waar ze vaak ook over schrijft op haar eigen website, suzanalberts.com. In haar vrije tijd, wat door deze twee bedrijven vrij zeldzaam is, gaat ze heel graag naar de film. Ze houdt van films en vindt de hele bioscoopervaring heel ontspannend. Daarnaast doet ze graag een drankje of wandelt ze een rondje met haar hondje om haar hoofd leeg te maken en nieuwe ruimte te creëren voor creativiteit. Ook is ze veel met haar gezondheid bezig en leert ze graag meer over wat er allemaal in ons voedsel zit, ze zit er dan ook over te denken om de overstap van vegetarisch naar vegan te maken.

Ze heeft vershillende go-to plekken voor verschillende activiteiten. “Voor fotografie ga ik graag naar Zuid. Bij de Maassilo of Kop van Zuid kan je hele unieke foto’s maken. Daarnaast ga ik ook graag naar Nesselande, daar woon ik in de buurt en kan er gemakkelijk op de fiets heen. Het is vooral lekker om in de buurt rond de Zevenhuizerplas te fotograferen! Voor eten ga ik toch wel graag naar De Markthal (Dominee Jan Scharpstraat 298) omdat je daar vaak dingen kunt halen die je nergens anders kan vinden. Voor lunch loop ik graag binnen bij een Surinamer of ga ik naar Dudok (Meent 88). Ik hou van Surinaams eten en ze hebben een grote diversiteit aan vegetarisch eten, al helemaal in vergelijking tot andere zaken. Soms ben je het standaard broodje kaas of de hummus gewoon even zat en wil je graag iets anders. En ik ben best wel kieskeurig.. Bij Dudok hebben ze trouwens een lekker broodje met pompoen-hummus. Oh, en sinds kort heb je BackWERK in Rotterdam. Het is makkelijk, er is veel keuze en de broodjes zijn echt overheerlijk! Ik haal er graag een verse jus met een bagel met roomkaas of een soort rol van bladerdeeg met spinazie en feta. Alles hier ziet er altijd heerlijk uit en je kunt ook voor yoghurt of fruit gaan. Ideaal! Verder ga ik in de stad graag naar Pierre (Pannekoekstraat 38A). Dat zit ook gelijk in de buurt bij mijn favoriete winkel: Cheap Fashion (Meent 25). Ik hou van tweedehandskleding. Je moet goed zoeken, maar een paar van mijn mooiste items heb ik hier gevonden. Om te shoppen zou je ook eens naar Dearhunter Vintage (Eendrachtsweg 55A) of INCONCEPT (Coolsingel 83) moeten gaan. En natuurlijk mag ik de Episode (Witte de Withstraat 21B) niet vergeten. Wel jammer dat tweedehandskleding in Rotterdam toch vaak wat prijziger is vergeleken met Antwerpen of Los Angeles. Maar goed, we doen het er maar mee he?”

Hotspot Pierre Hotspot Rotterdam | INCONCEPT

Het Rotterdam-gevoel ervaart ze als ze de Brienenoordbrug over rijdt. “Vroeger werkte ik veel in Brabant en als ik dan terugkwam was ik ook echt thuis. Daarnaast krijg ik het gevoel toch ook wel van de Rotterdammers zelf, heerlijk vind ik ze. Ik ben zelf heel direct en in Rotterdam is dat niet gek. In Amsterdam, waar ik ook veel heb gewerkt, nemen ze je dan niet serieus. Heel vervelend. In Rotterdam weet je lekker waar je aan toe bent en hoef je niet 24/7 na te denken over wat je zegt. Natuurlijk zitten er ook mensen bij die wat gevoeliger zijn, maar de rasechte Rotterdammer is daarin gelukkig niet zo moeilijk. Ik vind Rotterdammers hele fijne mensen, niet lullen maar poetsen. Ik merk in andere steden toch dat mensen wat meer afwachtend zijn en veel praten over wat ze gaan doen, maar dat vervolgens niet doen. En hier mag je lekker jezelf zijn, mensen zijn wat minder bezig met elkaar. Rotterdam heeft een topmentaliteit!”

Onbekende parels heeft ze ook voor je. “Toch wel Dearhunter Vintage, wat ik al eerder noemde. Ik hoor daar weinig mensen over, maar vind het echt een topwinkel. Hele unieke spullen! Ik kocht daar ooit een roze bril en een blouse uit Hawaii. De eigenaresse is ook super aardig, ik vind het echt een megafijne plek, maar kom er te weinig. En Crooswijk! Best een leuke buurt eigenlijk, zeker om te fotograferen. En er zit een heel leuk make-upwinkeltje in Central Plaza waar ze alleen maar make-up verkopen dat niet op dieren is getest, super! En je koopt het ook nog voor een leuk prijsje.”

Dearhunter Vintage Hotspot, HTSPT, Rotterdam, Rotterdamse Klassiekers, Klassieker

Haar guilty pleasure?Happy Italy (Binnenrotte 102). You either hate it or you love it. Ik vind het helemaal mooi. Ik zit daar echt graag met vriendinnen als ik wat krap zit met geld, maar toch gezellig met ze wil eten. Ook het personeel vind ik altijd heel lief en het is gewoon echt gezellig. En natuurlijk De IJssalon (Meent 69A). Wie lust daar nou geen ijsje?! Verder Surinaams eten of de Turk in De Markthal. En shoppen bij de Episode!”

De stad mist volgens haar een plek waar ondernemers echt bij elkaar komen. “En waar mensen meer met elkaar kunnen netwerken. In Amsterdam zijn heel veel PR-events en dat mis ik in Rotterdam een beetje. Daarnaast zijn wij ook te bescheiden. Er zijn hier zoveel leuke initiatieven die het supergoed doen en ook heel veel getalenteerde mensen. Net zoals HTSPT, een super initiatief. Ik zou graag zien dat meer mensen met elkaar gaan samenwerken en dat we de stad meer laten leven. Wij mogen er ook zijn!”

Deel bericht
Geschreven door