De favorieten van.. Suzanne!

Hotspot Rotterdam | Suzanne

Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen hippe Rotterdammers bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Suzanne!

Voor Suzanne is Rotterdam haar thuishaven. Ze ziet zichzelf niet snel in een andere stad wonen. Dit jaar heeft ze hartje centrum verruild voor een appartement in Oud-IJsselmonde (tja, alles voor de liefde). Ze is docent Europees recht aan de EUR, maar eigenlijk organiseert ze het liefst feestjes op spannende plekken in de stad. Ook werkt ze op dit moment voor NOW&WOW en voor SUPERWOW Agency, de creative agency van Pietra Ligura. Ze wil niets liever dan bijdragen aan een bruisende uitgaanscultuur in Rotterdam. Naast het organiseren van feestjes struint ze het liefst zoveel mogelijk feesten en festivals af ter inspiratie.

Wakker worden is nooit een probleem voor Suzanne. Toch begint de dag niet goed zonder koffie. “Dit is toch wel mijn morning fuel. Doordeweeks haal ik die meestal bij New Fork (Coolsingel 141 | Vasteland 78 | Burgemeester Oudlaan 50). Gelukkig zit er een vestiging op campus! Als ik niet vroeg op de universiteit hoef te zijn, vind ik het ook chill om ergens te ontbijten. Picknick (Mariniersweg 259) is wel één van mijn vaste plekjes. De koffie en de açai bowl zijn heerlijk en het is heel fijn dat ze al om 8.00 uur open zijn. In het weekend brunch ik graag wat uitgebreider. Ik ben helemaal fan van Op het Dak (Schiekade 189). Dit is toch nog een heel klein beetje een verstopt plekje en Valerie Kuster zorgt voor de meest heerlijke en innovatieve gerechtjes.”

Hotspot Rotterdam | Op het dak Hotspot Rotterdam | Op het dak

Als we het over go-to plekken hebben dan zijn de Pannekoekstraat en Witte de With favoriet. “Shoppen kan ik heel goed bij Louen (Pannekoekstraat 89A). Mooie Scandinavische labels waarvan je alles wil hebben. Ga ik naar een feestje of festival, dan haal ik mijn party-pak bij Imagine by Kim (Pannekoekstraat 91A). Mooie designerkleding vindt je bij Margreeth Olsthoorn in de Witte de Withstraat (nummer 5). Bij haar vind je de ware beleving van winkelen. Ze vindt ‘webshops’ armoedig en houdt van persoonlijk klantcontact. Hulde! Verder vind je in beide straten onwijs veel goeie tentjes om te eten en drinken. Eet pasta bij Mangiare (Pannekoekstraat 93A | Van Oldenbarneveltstraat 150) en eet de lekkerste burgers bij Ter Marsch (Witte de Withstraat 70).”

Hotspot Rotterdam | Weena HTSPT Mangiare Rotterdam

Het grijze en koude weer is alweer weken aan de gang. Soms heb je geen zin om op de bank te blijven hangen, maar zoek je elders een plek om op te warmen. “Tegenwoordig ben ik helemaal verslingerd aan de kaasfondue tijdens de Cheesy Wednesdays bij Aloha Bar (Maasboulevard 100). Kaas en bier zijn wat mij betreft de ideale opwarmers. Bovendien laat het exotische interieur je snel doen vergeten dat het buiten zo grijs en grauw is. Een andere aanrader is de fijne urban jungle Weena (Weena 202). Tussen de planten drink je heerlijke warme choco of een goede borrel! Maar het meest warm krijg ik het van goede danssessies op leuke feestjes. Hoewel Toffler (Weena-Zuid 33), Annabel (Schiestraat 20) en Trash (Schiedamse Vest 91) zo nu en dan coole feestjes hebben, is BAR (Schiekade 201) de beste club van Rotterdam. De programmering hier is on point en Jetti en Kris weten je altijd te verrassen.”

Hotspot Rotterdam | Altijd in de Buurt Hotspot Rotterdam | Lucky Dubz

De onbekende parels zijn toch het aantrekkelijkst. “Ik houd ervan om plekken te vinden die nog niet door de massa zijn ontdekt. Vooral als het gaat om tattooshops. Als je van tattoos houdt – zoals ik – moet je die niet laten zetten bij een tattooboer waar legioenen mensen komen die een tribal of een roos willen. Nee, voor een staaltje kunst ga ik naar tattoostudio Lucky Dubz, verscholen in de Jacobusstraat (nummer 182). Bij Lucky krijg je one of a kind kunstwerk op je lichaam en heel goede adviezen.”

Guilty pleasures heeft Suzanne genoeg. “Eén daarvan is chicken & waffles van Altijd in de Buurt (Weena 709). To die for! Oja, en dan wel met een mix van Jägermeister en passievrucht ginger beer.”

Deel bericht
Geschreven door