De favorieten van.. Thijs!

Hotspot Rotterdam | Thijs

Mensen maken de stad! En als we het dan toch over Rotterdam hebben, waarom betrekken we daar dan geen liefhebbers van Rotterdam bij? Tips en inspiratie zijn namelijk altijd welkom. Dit keer: Thijs! 

Thijs is een gepassioneerde freelance interactie- en visueel ontwerper met een liefde voor grafisch design. Hij heeft een achtergrond in communicatie en multimedia design aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Thijs is geen ras-Rotterdammer, maar inteelt. Hij is geboren in de Achterhoek, Doetinchem om precies te zijn, en is via Arnhem en Utrecht in Rotterdam terecht gekomen. Hier woont hij inmiddels alweer bijna drie jaar. In Rotterdam heeft hij nu zijn eigen bedrijf (Radijs Ontwerp) en volgt hier de master design aan Willem de Kooning Academie. In de drie jaar dat hij hier nu woont is hij echt verliefd geworden op de stad en haar verborgen schatten.

Omdat het bij hem om de hoek zit, gaat hij graag naar Studio De Bakkerij (Bergweg 283). “Een leuk klein theater waar iedere maand de ‘Havenloods Live’ plaats vindt. Een live talkshow waarbij Oma Greet (een geweldig fictief karakter) de meest uitzonderlijke items uit de Havenloods bespreekt. Een andere plek waar ik iedere maand probeer te zijn, is de Creative Mornings (wisselende locaties). Dit is een geweldig concept waarbij je, onder het genot van gratis ontbijt, een lezing krijgt die de creativiteit weer prikkelt. Iedere laatste vrijdag van de maand is er een gastspreker die een onderwerp bespreekt dat momenteel bij andere vestigingen van Creative Mornings over de hele wereld ook wordt besproken.”

Het echte Rotterdam-gevoel vindt hij moeilijk te beschrijven. “Omdat ik zelf niet echt een Rotterdammer ben en me dat ook niet voel. Wel voelt Rotterdam als een creatieve en open stad, die bruist, leeft, piept en kraakt. Het is er ruim en verfijnt tegelijkertijd en dat vind ik prachtig aan de stad. Er is altijd wel ergens wat te doen, je hoeft je dus nooit te vervelen.”

nhow Rotterdam - HTSPT Hotspot Rotterdam | hottug

Een onbekende parel? Dr. is een verborgen cocktailbar ergens in Rotterdam. Hier ben ik kort geleden voor het eerst naar toe geweest. De beleving er omheen is echt geweldig. Je reserveert via de website, waarna je je patiëntennummer en locatie via de mail krijgt. Ik zal niet te veel verklappen, omdat je het zelf moet ervaren. Ik wil alleen kwijt dat het een kleine bar is, waar je helemaal in het thema opgaat. Telefoongebruik is verboden, als je dus een leuke foto wilt voor je social media dan kun je een polaroid foto krijgen. Een ander pareltje in Rotterdam is Scrap (Schoterbosstraat 6C). Scrap is geweldig voor creatievelingen en kinderen, ze verkopen namelijk industrieel afval- en restmateriaal voor een habbekrats. Dopjes, stalen, flesjes, bakjes en andere frutsels van plastic, karton, stof, touw, rubber, papier en hout. Je vindt het hier allemaal. Heerlijk om rond te lopen en te bedenken wat je er allemaal van kunt maken.” 

Een guilty pleasure heeft hij ook! “Afgelopen winter ben ik voor mijn verjaardag in een hottug door de haven van Rotterdam gaan varen. Ik wilde geen feestje vieren, maar wel graag een activiteit doen en zo kwam ik uit bij de hottug. Een hottug is een fluisterboot die gevuld is met water dat verwarmt wordt door een houtkachel. Deze is te reserveren via de website van V11 (Wijnhaven 101), waar hij ook vandaan vertrekt. Het is aan te raden om te gaan wanneer het erg koud is buiten, want het water in de hottug wordt echt heel warm.”

Hotspot Rotterdam | Vessel 11 Hotspot Rotterdam | Hotel New York

En last but not least: wat mist de stad? “Mijn favoriete wereldstad is Berlijn en Rotterdam mag wat mij betreft wat meer op Berlijn lijken. In Berlijn worden steeds meer wijken veel meer organisch. De Rotterdamse na-oorlogse mentaliteit van het oude afbreken en er iets nieuws neerzetten, zit wat mij betreft nog te veel in het Rotterdamse bloed. Veel gebouwen die veel karakter en charme hebben, worden of afgebroken of gerenoveerd tot een commerciële bestemming omdat ze oud zijn. Gebouwen mogen niet meer zijn wat ze zijn. Rotterdam staat bekend om haar moderne architectuur en ik vind juist dat het wordt versterkt door de oude architectuur ook te behouden, de combinatie van de twee maakt Rotterdam tot wat het nu is. Hotel New York naast De Rotterdam bijvoorbeeld. Maar, naar mijn mening, krijgt Rotterdam hier niet altijd genoeg ruimte voor.”

Deel bericht
Geschreven door