Huismeester

De twee jeugdvrienden, Roel en Chris, hebben drie weken geleden de deuren geopend van het oude stek van de enige echte Rotterdamse huismeester. Zodra je één stap binnen zet bij de Huismeester, ervaar je direct de huiselijkheid die Roel en Chris voor ogen hadden bij de realisatie van hun kroegje. De twee mannen doen lekker waar ze zelf zin in hebben en waar ze zich goed bij voelen. En dat werkt!

De Huismeester zit op een plek waar je voorheen zonder blikken of blozen voorbij sjeesde op je bicicleta. Nu móét je wel hard op de rem trappen om een graantje mee te pikken van deze toffe nieuwe hotspot. De Huismeester is gevestigd in het Timmerhuis op de Meent schuin tegenover Dudok. Een toplocatie!

Huismeester

De Huismeester heet je elke dag welkom vanaf 10:00 uur. Tot 16:00 uur kun je iets lekkers kiezen van de lunchkaart. Na die tijd kun je je te goed doen aan tapas y pintxos en alcoholische versnaperingen, totdat de Huismeester zijn deuren weer sluit. Het overgrote deel van de gerechten op de kaart heeft een knipoog naar de Spaanse cultuur- en eetgewoontes. Daar zijn we dol op!

Huismeester

Wij genoten van gegratineerde mosselen, pintxos met portobello, buikspek, zalm en kip teriyaki spiesjes. Stuk voor stuk heerlijke gerechtjes om je vingers bij af te likken! Als echte cheesecake junkies konden wij de cheesecake met witte chocolade natuurlijk niet afslaan. Deze smaakte heer-lijk en het glaasje sour met Zuidam speculaas-likeur, citroensap en suikersiroop maakte het geheel helemaal af. Loopt het water je al in de mond?

Alles klopt aan de inrichting bij de Huismeester. Het is een perfecte combi van de jaren vijftig en het heden. Het pand heeft authentieke details zoals glas in lood boven de entree, waarin de negen ambachten terugkomen. Mijn persoonlijke favoriet zijn de ouderwetse telefoons aan de muren. Als je nummer 22 draait, krijg je de huismeester aan de lijn en kun je een drankje bestellen. Hoe leuk is dat?!

Huismeester

Beneden in de barruimte van de Huismeester ervaar je de echte huiselijke sfeer. Op de eerste etage zit je iets ruimer, maar ook daar is de huiselijkheid niet in de vergetelheid geraakt. Hier vind je bijvoorbeeld een knus zithoekje, waarbij je het idee krijgt dat je in de woonkamer staat bij Roel en Chris. Bij mooi weer heb je de mogelijkheid om buiten te zitten rondom het pand van de Huismeester en kun je genieten van de gezelligheid en levendigheid van de Meent.

Huismeester

Roel en Chris zijn misschien zelf wel de grootste sfeermakers van de Huismeester. Het enthousiasme en de vrolijkheid van de twee gastheren werkt zeer aanstekelijk. De Huismeester kent een nuchtere Oer-Hollandse gezelligheid met een Spaans sausje. Het is een verademing om eventjes niet in een massale horecagelegenheid te vertoeven.

Zoals een ware Spanjaard over de Huismeester zou zeggen: los gezelligitos donde esta genietos. Daar is geen woord over gelogen. Ervaar de Huismeester snel zelf!

Foto credits: Liza Dikkerboom

Adres: Meent 115
Openingstijden: Ma-Do 10:00 – 1:00, Vr-Za 10:00 – 2:00, Zo 10:00 – 1:00

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door