De Koffiebar

Het is vrijdagochtend wanneer we arriveren bij De Koffiebar. De rode loper ligt voor ons uit, deze dag (en het weekend) kan niet beter beginnen! De Koffiebar is gelegen aan de Karel Doormanstraat, het epicentrum van Rotterdam. In deze straat zijn niet veel horecatentjes te vinden en daarom is De Koffiebar een échte aanwinst.

Je mond zal niet openvallen van verbazing als ik je vertel dat je bij De Koffiebar een lekker kopje koffie kunt nuttigen. Nou ja, een lekker kopje koffie, dat is eigenlijk een understatement. Je drinkt namelijk niet zomaar koffie, nee traditionele Italiaanse koffie van de familie Buscaglione. Alhoewel deze familienaam zo zou kunnen voorkomen in de ‘Sopranos’, houdt de familie Buscaglione zich niet bezig met maffiose praktijken. Verre van dat. Deze familie fabriceert al koffie sinds 1899 (!) in de omgeving van Rome. De Koffiebar is een van de weinige koffiezaken in Rotterdam die deze topkwaliteit koffie serveert. In De Koffiebar hangt dan ook een groot portret van de familie Buscaglione achter de toonbank.

Tijd om de proef op de som te nemen. Mijn tafelgenote bestelde een cappuccino en ik koos voor een caramel latte (lekker én fotogeniek). Deze laatste bestaat uit espresso, karamel crème, slagroom en karamel siroop. Yum! Beide drankjes werden uiteraard geserveerd met een glaasje water om hevige uitdroging van de cafeïne te voorkomen.

De Koffiebar

Voor de gewone trek heeft De Koffiebar een ruim assortiment aan ontbijt- en lunchgerechten. Op de lunchkaart staat bijvoorbeeld een broodje jamon iberico, een panini tuna melt en een pata negra salade. Voor de lekkere trek kun je kiezen uit een hoop zoetigheden. Denk aan eclair, cannoli, shortbread en maar liefst zes soorten cheesecake. Cheesecake heaven! Wij namen een stukje cheesecake lemon mascarpone en cheesecake chocolade. Beiden zeer aanbevelenswaardig! Naast koffieleuten, kun je ook een lekker wijntje of biertje drinken (tot 18.00 uur), inclusief bijbehorende borrelhapjes. Kijk, dat zien we graag. Een echte koffie/bar dus. Aan de naam ‘Koffiebar’ is geen woord teveel vuil gemaakt.

De Koffiebar

Binnen in De Koffiebar kun je plaatsnemen aan ronde tafeltjes of neerploffen op twee grote Chesterfield banken. Je wordt sowieso bedient door het vriendelijke personeel, waar je dan ook gaat zitten. Daarnaast is alles bij De Koffiebar in principe to-go te verkrijgen. Dus fiets je elke dag over de Karel Doormanstraat op weg naar je werk, stop dan vooral eens bij De Koffiebar voor een heerlijk kopje Italiaanse koffie.

De Koffiebar

Nu de lente is aangebroken, heeft De Koffiebar een nóg grotere meerwaarde. De zon schijnt namelijk de he-le dag op het terras. Het is daarom geen overbodige luxe dat het terras zowat de gehele breedte van de stoep beslaat en niet verwonderlijk dat het binnen no-time vol zit als de zon zich van zijn beste kant laat zien. Haast je dus als de wiedeweerga wanneer de zon doorbreekt voor een vers kopje theeee (uithaal a la René Froger). Of iets anders natuurlijk. Dát laat ik helemaal aan jou over.

Adres: Karel Doormanstraat 352
Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 08.00 tot 18.00 uur | zondag: 11.00 tot 18.00 uur

WebsiteFacebook

Deel bericht
Geschreven door