De machinist

Een kleine blik op het internet en de verwachtingen van De Machinist waren torenhoog. De vraag blijft: kunnen ze die ook waarmaken? Op een groot industrieel gebouw met enorme raampartijen is de naam van het restaurant te zien. De eerste indruk is gemaakt en die is goed. Het eten, de fijne aankleding en het vriendelijke personeel maken het plaatje compleet. Een echte aanrader!

Het pand waar De Machinist en bijbehorende zalen in huizen was voorheen een, de naam verklapt het al, machinistenschool. Naast dit fijne restaurant zijn de vroegere klaslokalen omgetoverd tot mooie zalen waar al menig feestje (en vergadering) gehouden is. De industriële sfeer van het restaurant past perfect bij het gebouw en de omgeving. Het restaurant is namelijk te vinden in de Delfshaven. Het uiterlijk van het gebouw is volledig naar binnen doorgetrokken, zonder aan gezelligheid te verliezen. Er is zelfs een kinderhoek ingericht met puzzels en boekjes. Ook als de zon schijnt kun je prima bij De Machinist terecht. Het gezellige terras aan de voorzijde van het gebouw is de perfecte plek om een zomerse middag door te brengen.

De machinist

Wij gingen uiteraard langs om wat te proeven! Terwijl half Rotterdam de marathon aan het lopen was, zakten wij neer voor een lunch. Onder het genot van een kop muntthee besloot ik voor de Eggs Benedict te gaan. Een echte aanrader, liet ik mij vertellen. Ik snap waarom! Een snee brood belegd met twee gepocheerde eitjes, bacon en een romige saus. Misschien ben je nu niet meteen enthousiast, maar je moet het gewoon proeven. Dan praten we wel verder..

Eggs

De kaart biedt voor ieder wat wils. Ben je minder van de culinaire hoogstandjes, dan kun je terecht voor een lekkere burger. Laat jij je graag verrassen? Dan is de daghap of de vis van de dag misschien wel helemaal jouw ding. Met de hele familie op stap is ook geen enkel probleem. De kinderen vermaken zich vast en zeker in de speelhoek na hun buik te hebben rond gegeten aan de kipnuggets.

De Machinist

Er was nog iets wat we moesten proeven, een dessert wel te verstaan. Als regelrechte zoetekauw, zeg ik daar geen nee tegen. En na het horen van de combinatie aardbei, prosecco sabayon en aardbeienijs was ik verkocht! Er is genoeg lekkers op de kaart te vinden, maar sla deze zeker niet over. De keuken houdt van eerlijke en pure producten en daar kun je alleen maar van genieten.

Machinist

Naast heerlijk eten kun je bij De Machinist ook terecht voor wat vermaak. Regelmatig is er livemuziek en kun je genieten van bijvoorbeeld een avondje jazz. Fan van stand-up comedy? Eens in de maand kun jij je lol op bij de stand-up comedy night. Naast heerlijk eten, dus ook nog genoeg meer te beleven!

Adres: Willem Buytewechstraat 45 
Openingstijden: Maandag t/m donderdag + zondag: 11:00 – 23:00 uur | vrijdag en zaterdag 11:00 – 24:00 uur

Website | Instagram | Facebook 

Deel bericht
Geschreven door