hotspot Rotterdam De Matroos en het MeisjeEten wat de pot schaft, dat is kort gezegd het concept van De Matroos en het Meisje. Elke week is er een nieuwe menukaart met daarop verrassende gerechten. De koks koken met de seizoenen mee en verwerken alleen de meest verse producten. Ook wordt er zo goed mogelijk nagedacht over het welzijn van de dieren, die gebruikt worden in het menu. En uiteraard houdt De Matroos en het Meisje er ook rekening mee als je iets niet lekker vind of je iets niet mag eten.

De Matroos en het Meisje is een klein en gezellig restaurant in Katendrecht. Het eerste wat opvalt bij binnenkomst zijn de Delfts blauwe tekeningen op de muren. Deze tekeningen geven het restaurant een oer-Hollands, vertrouwde en gezellige sfeer. Bij binnenkomst werden we hartelijk verwelkomd door het personeel. We kregen meteen een heerlijk welkomstdrankje, een appelcider, aangeboden. Daarna mochten we kiezen hoeveel gangen we wilden eten. Bij De Matroos en het Meisje kan je namelijk kiezen uit een 3-gangen tot een 6-gangen menu. Kirsten en ik kozen voor het 4-gangenmenu.

Ons eerste gerecht was een amuse van geitenyoghurt met zwarte bes compote, hibiscus en rode peper. De amuse zat vol verschillende smaken, maar de combinatie van al deze smaken was wel de allerbeste! Na de amuse kregen we een voorgerecht van kippenlever mousse met Lagavulin (een whiskey), mostarda van kweeper, crumble van venkelzaad en walnoot, paarse koolrabi en croutons van maïsbrood. Ook dit gerecht zat vol verrassende smaken en elke hap had wel weer een nieuwe smaak, je kan dus wel spreken van een echte smaaksensatie.

Tot slot kregen Kirsten en ik als hoofdgerecht een flanksteak met een crème van bospeen, bimi, stoofvlees, wortelchips en vleesjus. Kirsten koos bij het nagerecht voor een kaasplankje en ik koos voor de pannacotta van pompoen met gezouten crumble, appelbloesem, zoethout-ijs, een schuim van steranijs, een bros van witte chocolade en in whiskey gevelde druiven. Het dessert was wel echt mijn favoriet van de avond, het was de perfecte afsluiter van een heerlijk 4-gangenmenu.

Het eten bij De Matroos en het Meisje is verrassend en erg lekker, maar dat is nog niet alles. Bij elk gerecht heeft De Matroos en het Meisje een bijpassende wijn uitgezocht. Deze heerlijke wijnen maken de hele smaakbeleving compleet.

Een avondje uit eten bij De Matroos en het Meisje is een echt avondje uit. Je wordt heerlijk in de watten gelegd met de lekkerste gerechten en de beste wijnen. Ik vond het persoonlijk ook heel erg leuk dat het personeel veel wist te vertellen over de gerechten en de wijnen. Hun enthousiasme en passie wisten ze goed over te brengen. Daardoor is voor mij eten bij De Matroos en het Meisje meer dan alleen een avond uit eten, maar is het een avond om even volledig te ontspannen en te genieten.

Adres: Delistraat 52
Openingstijden: Dinsdag tot zondag vanaf 18.00 uur

Website | Facebook

Deel bericht
Geschreven door