Hotspot Rotterdam | De Pasta Kantine

Er zijn niet veel dingen waar je me voor wakker mag maken, maar als ik dan toch iets moet noemen: pasta. Dat kan ik eigenlijk altijd wel eten. Een echte liefhebber dus en daarom ben ik hartstikke blij met een vestiging van De Pasta Kantine in onze stad.

Bij de naam van het restaurant denk je natuurlijk direct aan een kantine en wanneer je de zaak binnenstapt heb je ook wel een beetje het gevoel dat je te maken hebt met een kantine. Maar niet zomaar één. De ruimte is vrij groot en gevuld met hoge houten tafels met krukken in het midden en ietwat kleinere tafeltjes met stoelen en banken langs de wand. De zwart-witte tegeltjes op de vloer, de donkerblauwe wanden, de bruine lederen banken en de rest van het robuuste interieur, maken dat het laagdrempelig én sfeervol oogt. Ergens geeft het dat ongedwongen kantine-gevoel (waar je even snel een hapje kan eten), maar dit is toch echt wel een geüpgrade versie. Eentje met vriendelijke bediening, mooi gedekte tafeltjes en erg lekkere gerechten.

Hotspot Rotterdam | De Pasta Kantine

We namen plaats achterin het restaurant, zodat we een fijn zicht hadden op de gehele ruimte. Op het moment dat wij er waren was het lekker rustig, want we gingen voor een (zeer) late lunch om 15.00 uur. Klein puntje: het was hierdoor ook erg stil, waardoor we echt alleen onszelf hoorden praten. Maar dat mocht de pret niet drukken. We begonnen het etentje met een heerlijk fruitig sapje en bruschetta pomodora met verse tomaat, knoflook, sjalotten, basilicum en Grana Padano kaas. Een goed begin dus.

Hotspot Rotterdam | De Pasta Kantine Hotspot Rotterdam | De Pasta Kantine

De menukaart staat niet alleen vol met huisgemaakte pasta’s, ze serveren ook salades, sandwiches en antipasti. Eigenlijk zag alles eruit om te smullen, maar uiteindelijk besloten we te gaan voor de tagliatelle funghi e asparagi verde, oftewel, de pasta met paddestoelen, hazelnoot, gepofte knoflook en groene asperges. Echt heer-lijk. Dit is gewoon een Italiaanse maaltijd op z’n best: pure, biologische ingrediënten en niet te veel opsmuk. 

Hotspot Rotterdam | De Pasta Kantine Hotspot Rotterdam | De Pasta Kantine

Natuurlijk is het geen echt etentje zonder toetje, dus besloten ook nog iets van de dessertkaart te kiezen. Dit vonden we nog best lastig, dus delen leek ons de beste optie. We gingen voor de torta di cioccolato (chocolade brownie met noten en verschillende toppings) en uiteraard voor de bejubelde tiramisu, volgens een geheim recept van de chef! 

Ook erg leuk om nog even te noemen: mocht je een avondje naar de film gaan, dan kan je hier terecht voor een Pathé Filmdiner. Voor €27,50 geniet je van een 3-gangen keuze menu inclusief bioscoopkaartje. Lijkt me een meer dan goede deal! En mocht het zonnig zijn, dan kan je dit ook nog eens doen op het kleine terrasje aan de Pannekoekstraat.

Hotspot Rotterdam | De Pasta Kantine

Wil je even snel een hapje eten? Of gezellig urenlang tafelen met vrienden of familie? Bij De Pasta Kantine zit je sowieso goed. En ook nog eens voor een zeer betaalbaar prijsje. Waar wacht je nog op?

Adres: Pannekoekstraat 22A
Openingstijden: Maandag – donderdag 17.00 – 22.00 uur | vrijdag – zondag 12.00 – 22.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door