Is de Italiaanse keuken ook een van jouw favorieten? Dan ben je in Rotterdam zeker op je plek door alle bella hotspots. De Pizzabakkers doet er zelfs nog een schepje bovenop met het concept ‘Pizza & Prosecco’. Saluti!

Terwijl anderen afgelopen zomer in de rij stonden voor hun cookie dough creatie bij Bakers Dough of met hun biertje childen bij overbuurman Bokaal, werd mijn aandacht getrokken door ‘Pizza & Prosecco’. Deze woorden stonden groot op het raam van – een voor mij nog – onbekende hotspot op het hoekje van de Pannekoekstraat. Eerlijk is eerlijk, dit klinkt toch veel te heerlijk? Daarom vond ik het na mijn zomervakantie eens tijd worden voor een bezoek. 


Eind mei opende de franchise De Pizzabakkers haar deuren in Rotterdam. Vanaf september is dit pareltje in handen van millennial Sanne, de gastvrije, knappe en vooral spontane eigenaresse. De Pizzabakkers is per toeval op haar pad gekomen. Na de Hotelschool en wat ervaring in Amsterdam kwam de onderneemster er toch echt achter dat haar hart in Rotterdam ligt. Dat er per toeval een appartementje vrijkwam boven een hotspot die een eigenaresse met ervaring zocht… Eén woord: TIMING. Ik moest toegeven dat ik stiekem een beetje jaloers was, want rollend naar je werk toe en wonen op de Pannekoekstraat klinkt toch veel te relaxed? 


Na een warm welkom zochten we een tafeltje uit waar we lekker konden vertoeven de komende uren. De prosecco kon hier natuurlijk niet bij ontbreken. Hebben we iets te vieren? Nee, want in Italië is het een ‘pretentieloos’ drankje, wat in begrijpbare taal ook wel ‘mainstream drankje’ betekent. In plaats van een kan water op tafel kiezen zij voor wat bubbels. Enkeltje Italië, please! Volgens Sanne konden we de prosecco goed combineren met de focaccia Romana met zeezout en rozemarijn en de antipasti. Perfect to share!

Het interieur oogt basic en strak door het lichte en toegankelijke kleurenpalet, bestaande uit de kleuren wit, blauw en lichtgrijs. De details zorgen daarentegen voor een industriële look and feel. Als coffee addict en retro lover kreeg ik spontaan gevoelens voor de bar met als eyecatchers de koffiemachine en de kast gevuld met flessen wijn, blikken, pizzadozen en houtblokken. Ook was ik helemaal weg van de lampjes aan het plafond. 


De Pizzabakkers zou de Pizzabakkers niet zijn zonder pizza. Wel was ik benieuwd wat het dan zo speciaal en vooral zo lekker maakt. Om te beginnen draait het concept van De Pizzabakkers om ambachtelijkheid en verse ingrediënten. Zo is het deeg van de pizzabodems afkomstig uit Italië. Dit wordt vervolgens belegd met de verse ingrediënten van lokale, kleine ondernemers. Vervolgens worden de pizza’s gebakken in de Italiaanse houtovens, wat uiteindelijk zorgt voor de ultieme smaak en de krokante bodem. Het bereiden van de pizza’s kon ik met eigen ogen bewonderen door de open keuken achterin het restaurant waar de hardwerkende pizzabakkers jouw pizza met liefde én in stijl bereiden. De blauw-wit geblokte broeken maken het concept natuurlijk helemaal af. 


Welke smaaksensatie was deze avond voor mij weggelegd? Ik liet me verrassen door Sanne die met vol enthousiasme vertelde over de pizza Tartufo en binnenkomer pizza Campagnola. Truffel liefhebbers opgelet: de Tartufo is echt een aanrader! De nieuwe pizza Campagnola met tomaat, mozzarella, gorgonzola, artisjokken, zongedroogde tomaatjes, gegrilde courgette en basilicum is ook zeker de moeite waard om te proberen. Toch liever gaan voor safe? Dan is er natuurlijk ook gewoon een pizza Margherita of een van de frisse salades. 


Ja, van pizza krijg je aardig wat dorst. Hoe lossen we dat op? Met een Spa? Zeker niet. Dit lossen de Italianen weer op met prosecco. Dit keer de prosecco limoncello cocktail met citroen, munt en spuitwater. Het wordt ook wel gezien als de Italiaanse variant van een mojito. Deze is stiekem nog lekkerder ook. Alsof we nog niet vol genoeg zaten, sloten we deze mooie avond met een huisgemaakte tiramisu en shots limoncello. Het is wel duidelijk dat het hier ook prima vertoeven is voor een driegangenmenu. Daar dachten wij niet niet als enige zo over, want het restaurant was voor een dinsdagavond goed gevuld met een divers publiek, bestaande uit stellen, families, vrienden en collega’s. Dit maakt het juist zo leuk, omdat je deze plek dus voor iedere gelegenheid kunt bezoeken. 


Ook zo’n echte pizza-liefhebber en wil  je graag uiteten in een relaxte sfeer? Dan is deze hotspot zeker een bezoekje waard. Toch liever een avondje pizza op de bank? Eén belletje en de pizza’s liggen voor je klaar op het moment dat je ze komt ophalen. Ook kun je vanaf 1 oktober op vrijdag t/m zondag genieten van een Italiaanse lunch. Ook dat gaan wij binnenkort zeker proberen. Roffa, we zijn een bella hotspot rijker! 

Adres: Pannekoekstraat 68A
Openingstijden: Maandag t/m donderdag: 17.00 – 22.00 | vrijdag & zaterdag: 12.00 – 23.00 | zondag: 12.00 – 22.00 

Website | Instagram | Facebook 

Deel bericht
Geschreven door