Hotspot Deli Bird Rotterdam Katendrecht

De authentieke Thaise keuken en ondernemende geest van Rotterdam komen samen bij Deli Bird, op de Kaap. Katendrecht, een voormalig ruige volksbuurt, is al tijden één van de hipste buurten van Rotterdam en deze metamorfose was niet compleet geweest zonder Deli Bird. Deli Bird is het volwassen zusje van SOI3 op de Kruiskade en Deli Noord op de Straatweg. Waar je bij Deli Noord enkel kunt afhalen en bij SOI3 in een wat informelere setting zit, is Deli Bird perfect geschikt om te dineren.

Ik ben persoonlijk verliefd op de veelzijdige Thaise keuken. Met een overvloed aan verschillende soorten ingrediënten en specerijen weet de Thaise keuken een enorm scala aan smaaksensaties te creëren, zo ook bij Deli Bird. Met name gerechten als Thom Yam Ta Lee, een pittige heldere bouillon met zeevruchten en Khaeng Kheaw Whan, een pittige groene kokos curry, staan hoog (heel hoog!) op mijn lijstje. Deli Bird’s uitgebreide menu bevat naast pittige gerechten ook milde curry’s, soepen en salades. De vegetariërs onder ons zijn ook niet vergeten met een breed assortiment vegetarische gerechten. Het menu bestaat uit 43 gerechten, met onder andere kokos curry’s, noedelgerechten, salades en wokgerechten. Wat voor mij een echte pre is, is het weglaten van toevoegingen als ve-tsin, een smaakversterker die wordt gebruikt in veel Aziatische gerechten. Deli Bird gebruikt deze toevoeging niet in hun gerechten.

Hotspot Deli Bird Rotterdam Katendrecht

Deli Bird weet zich te onderscheiden door haar pretentieloze, maar hippe interieur. Binnenkomen doe je in de keuken, waar de koks je altijd vriendelijk welkom heten. Het eten wordt opgediend op pastelkleurig plastic servies en er staat een wc-rol op tafel in plaats van servetten, net als op straat in Thailand. Ook op het zonnige terras is het heerlijk vertoeven. De pastelkleurige picknicktafels staan in het hart van de Kaap en hebben een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. En dan het eten! De gerechten zijn op zichzelf al een feest voor het oog en de smaak is nog beter. Mijn keuze viel dit keer op een pittige vis curry en een Thom Ka soep. Genieten geblazen. Een echte aanrader dus voor de liefhebber van de authentieke Thaise keuken!

Hotspot Deli Bird Katendrecht Rotterdam

Deli Bird is zes dagen per week geopend van 5 tot half 10. Houdt er wel rekening mee dat je op tijd moet reserveren. Mocht je liever met een bord dampende Phad Thai op schoot voor de buis willen zitten, dan kan dat ook. Afhalen is namelijk ook mogelijk.

Adres: Delistraat 44A-46C
Openingstijden: dinsdag – zondag: 17.00 – 21.30

Website | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door