DestinoEerder schreven we al een lovend artikel over Bertmans, nu volgt er één over buurman Destino. Beide spots zijn geopend door Nelleke Elbert en Niels Koomans, en zij laten blijken dat ze wel weten hoe je hot wordt.

Als echte Bertmans-aanhangers liepen we al vele malen langs Destino, dus het werd hoog tijd dat we ook daar eens een kijkje gingen nemen. Sasja en ik besloten op een frisse donderdagavond dan eindelijk te gaan (echt, waarom zijn we nooit eerder geweest?). Bij binnenkomst liepen we bijna direct tegen de fraaie bar aan, waarvandaan de goede flessen wijn en heerlijke hapjes je toelachen. Het interieur ziet er totaal anders uit dan je verwacht van een tapasrestaurant – de inrichting is namelijk redelijk strak – maar toch heel erg gezellig en smaakvol (check vooral die bijzondere lamp!). Wij houden wel van deze modernere stijl. 

Destino

Bij Destino houden ze van Spanje en alles wat het culinair te bieden heeft, en daarom staan er zowel moderne Spaanse gerechten als traditionele klassiekers op de kaart. Het menu bevat seizoensgebonden tapas en daarom wisselt deze ook maandelijks. Om het voor zichzelf spannend te houden, hebben ze ook een ruim assortiment dagelijks wisselende tapas die niet op de kaart staan, maar waarover de bediening uitgebreid wil vertellen.

Ze kiezen altijd voor de beste – biologische en verantwoorde – producten van eigen bodem of streekproducten uit Spanje. De gerechtjes die ze serveren zijn hier iets groter dan we gewend zijn en het tafeltje stond daarom al snel vol. Deze grotere porties vonden we ergens voordelig, want het is een stuk makkelijker te delen. Anderzijds vinden we meer opties ook altijd een grote plus, want we zaten na zo’n drie porties al bomvol en hadden graag meer van het heerlijks gesmuld! 

Destino

Houd jij van de Spaanse keuken? Dan moet je most definitely eens een hapje gaan eten in dit tapasrestaurant. 

Locatie: Zaagmolenkade 37/38
Openingstijden: dinsdag – donderdag: 17.30 – 00.00 | vrijdag + zaterdag: 17.30 – 00.30 | zondag 17.30 – 22.30

Website | Instagram | Facebook

 

 

Deel bericht
Geschreven door