Dinner in the Sky zet Rotterdam-Zuid op de kaart

Hotspots Rotterdam-ZuidRotterdam-Zuid wordt door velen nog steeds een beetje gezien als het ‘ondergeschoven kindje’ van de Maasstad. Onterecht, want ook het Zuidelijke deel van Rotterdam kent een aantal fijne hotspots. Ter ere van Rotterdam-Zuid en als voorproefje op het tweedaagse culinaire evenement Tafel op Zuid organiserde ZieZuid een wel heel spectaculair diner, namelijk op vijftig meter hoogte!

De hijskraan stak ver boven de gebouwen in de omgeving uit. Bovenin hangt een cabine met een tafel waaraan plek is voor tweeëntwintig personen en een kookunit waar vanuit de chefs het eten serveren. Met enigszins knikkende knietjes nam ik plaats in de stoel en werd ik goed vastgesnoerd. Ik heb een beetje hoogtevrees en realiseerde me dat vijftig meter toch wel een behoorlijke hoogte is! Eenmaal boven viel het gelukkig allemaal erg mee. De cabine hing heel steady en het uitzicht was prachtig. We hadden het geluk om daar boven te bungelen terwijl de zon langzaam onderging. Zolang je naar de uitgestrekte horizon kijkt en niet naar beneden heb je eigenlijk niet echt in de gaten hoe hoog je hangt.
Dinner in the Sky Rotterdam-ZuidRotterdam-Zuid Dinner in the Sky

Chefs van diverse restaurants uit Rotterdam-Zuid werkten mee aan het Dinner in the Sky en serveerden op grote hoogte gerechtjes uit hun eigen keuken. De deelnemers mochten genieten van eten en wijntjes van onder andere Allure, De Wijngoeroe, Obba, Café Rotterdam, De Hef, Las Palmas, De Harmonie, Meziz en Wijnhaven Wijnimport. Eén van de chefs was niet bepaald blij met het feit dat ik vegetarisch eet, maar desondanks heb ik toch erg smakelijk gegeten.

Het Dinner in the Sky is georganiseerd door ZieZuid, een organisatie die de mooie plekken, bijzondere initiatieven en inspirerende mensen van Rotterdam-Zuid zichtbaar wil maken voor de inwoners en bezoekers van de stad. Geen overbodige luxe gezien de vaak negatieve berichtgeving over dit stadsdeel en de uitkomst van het vorig jaar gehouden onderzoek ‘Hoe goed kent de Rotterdammert zijn stad?’. Hierbij gaven inwoners uit Rotterdam-Noord de overkant van de Maas slechts een 5,6. Dat is jammer, want ook op het gebied van horeca en vrijetijdsbesteding heeft Rotterdam-Zuid veel te bieden, zo schreven we al eens een lijstje met vijf hotspots in Zuid.

Dinner in the Sky Rotterdam-Zuid

Mocht je nu denken: “Zo’n Dinner in the Sky, daarvoor stap ik graag in de metro naar Rotterdam-Zuid.”, dan moet ik je helaas teleurstellen. Deze culinaire happening op grote hoogte was slechts eenmalig. Gelukkig kunnen we wel een ander smakelijk event dat in het Zuiden van de stad zal plaatsvinden aankondigen. In maart 2017 zal het tweedaagse culinaire festival Tafel op Zuid plaatsvinden en dan kan ook de rest van de stad genieten van de kookkunsten van de chefs uit Zuid. Zien we je daar?

Deel bericht
Geschreven door