Hotspot Rotterdam | DistrictA

Staat Vietnam hoog op je reislijstje, maar laten je bankrekening en vakantiedagen het nog even niet toe? Breng dan vooral een bezoekje aan de Aert van Nesstraat en loop binnen bij DistrictA. Vietnam was nog nooit zo dichtbij. De sfeer, het eten en de gastvriendelijkheid zorgen voor een beetje Azië in eigen stad. Het enige wat mist is een tuktuk die je naar huis brengt en tropische Vietnamese temperaturen, die moet je er zelf bij bedenken.

De keuken van het nog vrije jonge DistrictA staat onder leiding van chef Nghia. De oude familierecepten zijn opgefleurd met een vleugje creativiteit van de chef. Het is echt streetfood zoals je die tegenkomt in de straten van Vietnam en de focus ligt op kleine gerechtjes, zodat je alles kan proeven en samen kan delen. De kaart is klein en simpel, maar zorgt ervoor dat je altijd iets vers op je bord of in je mandje hebt liggen. Dat je eten met liefde wordt gemaakt kun je vanuit het restaurant goed zien, de open keuken geeft een blik op het werkblad van de chef. De sfeer is de perfecte combinatie tussen warm en vrolijk: de ietwat donker ogende zaak wordt opgevrolijkt door de felgekleurde betegelde muurtjes. Iets waar ik als liefhebber van Azië gelijk al heel vrolijk van werd. Je kunt aan de bar hangen, gaan zitten aan een van de tafeltjes of neerzakken in een van de sofa’s.

Hotspot Rotterdam | DistrictA Hotspot Rotterdam | DistrictA

We starten met een tropisch drankje, een kokoswater en homemade icetea. Beiden zien ze er zo leuk uit, dat het bijna zonde is om ervan te drinken. Toch is de smaak van het drankje net zo goed als de looks doen voorspellen. Ook het eten wat voor ons neus wordt gezet verdiend meer dan een complimentje. Geen overdreven opgemaakte borden, vooral gewoon heel lekker eten. We starten met de bánh mi, een baguette te bestellen in verschillende varianten. Kip, rund of vega, maar net waar je trek in hebt. Ronde twee bestaat uit een steamed bao, een fluffy gestoomd broodje gevuld met, in ons geval, heerlijk zachte kip. We sluiten af met de klassieker: de spring rolls. De in rijstpapier gerolde groente met garnalen zien eruit om door een ringetje te halen en smaken idem dito.

Hotspot Rotterdam | DistrictA Hotspot Rotterdam | DistrictA

Na enige tijd wordt aan ons gevraagd of we nog tijd hebben om heel even te blijven zitten. De chef was namelijk bezig met het maken van het paradepaardje van DistrictA. Een gerecht dat is geïntroduceerd tijdens het eenjarig bestaan van de zaak, maar zo goed is ontvangen dat het de kaart nooit meer heeft vertalen. Interesse gewekt? Jazeker! Ik heb het over de gekarameliseerde kippenvleugeltjes. KFC eat your heart out, want mag ik even een applausje? Dit was ver-ruk-ke-lijk.

Hotspot Rotterdam | DistrictA

Voor mij genoeg redenen om nog eens terug te gaan, voor jou genoeg redenen om een avondje streetfood bij DistrictA in te plannen. Je kunt iedere dag terecht voor lunch en diner. Dus prik snel een datum en verwen jezelf met een van de heerlijke maaltijden. Geloof me, binnen no-time boek je een ticket naar Vietnam!

Adres: Aert van Nesstraat 22
Openingstijden: Zondag – donderdag: 11.00 – 21.00 uur | vrijdag + zaterdag: 11.00 – 22.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door