Hotspot Rotterdam | Eefje

Eefje kookt vanavond. Voor iedereen die daar zelf geen zin in heeft en voor alle mensen die geen tijd hebben om lang in de keuken te staan. En dat doet Eefje ook nog eens gezond. Dat klinkt goed toch?

Drie maanden geleden openden Eveline – door vrienden ook wel Eefje genoemd – en Ferry de deuren van restaurant Eefje. Eveline wilde haar marketingstudie graag als eigen baas inzetten en was tijdens haar studententijd thuis al druk in de weer met gezonde maaltijden. Ferry merkte dat hij met zijn drukke werk- en gezinsleven toch te vaak naar de ongezonde fast food greep. De twee raakten met elkaar in gesprek en een nieuw concept was geboren!

Hotspot Rotterdam | EefjeHotspot Rotterdam | Eefje

En dat concept is reuze simpel: bij Eefje kan je iedere avond – behalve zaterdag – terecht voor een snelle, gezonde maaltijd onder de € 10,-. Je eten kan worden thuisbezorgd, je kan wat afhalen of je schuift even aan in het restaurant. Bij gezonde fast food denk je al vaak aan maaltijdsalades, maar Eveline en Ferry wilden meer. De salade is zeker niet van het menu gebannen – er staat er altijd eentje bij – maar de andere opties zijn gerechten die net wat origineler zijn dan je thuis zou maken of simpelweg meer tijd vragen dat je er zelf misschien voor uit kan trekken.

Hotspot Rotterdam | Eefje

Hoewel het gemak van een goede maaltijd thuis erg aanspreekt, schuiven wij natuurlijk bij Eefje zelf aan. Het interieur is clean en basic, maar ook erg gezellig, hip en industrieel. Aan de muur hangen wat lijstjes, er staan wat plantjes op de hoge tafels en in een old school weegschaal liggen wat tijdschriften voor wie wacht op zijn afhaalmaaltijd. Met lekker weer zit je ook fijn op het terrasje en wie echt wil relaxen, pakt een van de strandstoelen en zet die in het grasveld voor de deur.

Hotspot Rotterdam | EefjeHotspot Rotterdam | Eefje

Wij bestuderen het menu, maar veel tijd hebben we daar niet voor nodig. Het menu is namelijk al even simpel als het concept. ’s Avonds kan je uit slechts vier gerechten kiezen. Deze hebben ook nog eens een standaardinvulling: een vegetarisch gerecht, een Hollandse optie – denk aan stamppotjes en suddervlees – een gerecht uit een buitenlandse keuken en een maaltijdsalade. Eefje heeft dus voor ieder wat wils, maar beperkt de keuzestress én de wachttijd tot het minimale. En denk je dat dit betekent dat je na vier bezoeken aan Eefje het hele menu wel hebt geproefd, maak je geen zorgen! Iedere week serveert Eefje een ander menu.

Hotspot Rotterdam | Eefje

Elke donderdag hebben Eveline en haar rechterhand Veerle namelijk een brainstormsessie om het menu voor de volgende week te bedenken. Ze putten hierbij nooit uit kookboeken, maar gebruiken hun eigen creativiteit en seizoensingrediënten. Dat wil overigens niet zeggen dat je nooit maaltijden meerdere keren langs ziet komen. Zo is het stoofvlees erg populair – de meeste mensen hebben zelf geen tijd om een dag een pan op het vuur te laten sudderen – en staan eerder gebruikte ingrediënten vaak in een ander jasje op het menu.

Hotspot Rotterdam | EefjeHotspot Rotterdam | Eefje

Wij kiezen na wat brood van Jordy’s Bakery vooraf voor een vegetarische moussaka en lamsgehaktballetjes in harissasaus met on the side een Griekse salade. Als dessert proeven we natuurlijk graag de home-made brownie met framboos. Not so healthy misschien, maar gezond is ook genieten, zegt Eveline. En genieten doen we zeker. De gerechten zijn lekker eenvoudig, maar vooral heerlijk en goed bereid.

Hotspot Rotterdam | EefjeHotspot Rotterdam | Eefje

Inmiddels zijn de maaltijden niet alleen af te halen bij Eefje, maar worden ze ook thuisbezorgd via zowel Deliveroo, Foodora als UberEats. Wij weten na een hap direct dat wij de gerechten van Eefje zeker nog wel eens thuis zullen laten bezorgen. En daarin zijn we niet alleen. Eefje is razend populair en iedere week groeit het aantal bestellingen en klanten weer. Rotterdam loopt wel warm voor een gezonde, snelle hap!

Adres: Groenendaal 491
Openingstijden: Maandag – Vrijdag: 12:00 – 21:00 uur | Zondag: 17:00 – 20:00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door