Erol Çetinkaya: “Geniet van zoet op een happy & healthy manier!”

Hotspot Rotterdam | Happy Food and Health

Zoete hotspots genoeg in Rotterdam. Voor de zoetekauw die toch gezond wil eten en liever geen geraffineerde suikers binnen krijgt, is er net iets minder keus. Maar healthy zoetigheden zijn zeker upcoming. Ik volg zelf Happy Food and Health al een tijdje op Instagram en het water loopt me in de mond bij het zien van al hun lekkere cakes. Ik was benieuwd naar de makers van al dit moois en ging op pad.

Het is een regenachtige zaterdagmiddag wanneer ik de oprichters van Happy Food and Health ontmoet bij Doppio Espresso Wytemaweg, om de hoek van het Museumpark. Eén van de vele verkooppunten van de healthy cakes en de plek waar de eerste exemplaren over de toonbank gingen.

Hotspot Rotterdam | Happy Food and Health

Hier is het dus eigenlijk allemaal begonnen? Het begon in september 2015, toen ik na een vakantie fanatiek aan de slag ging met sporten. Ik hou van cakes, maar hierdoor kreeg ik niet de juiste voeding binnen. De suikers moesten eruit. Als ik geen vooruitgang zou zien, wilde ik weer terug naar het maken van de oude taartjes. Maar ik voelde me veel beter en ging steeds meer healthy recepten uitproberen. In het begin plaatste ik mooie foto’s op Instagram en gaf ik alle cakes weg aan vrienden en familie. Totdat een vriend van me voorstelde om de cakes bij hem in de zaak te gaan verkopen. Dus toen is het balletje eigenlijk gaan rollen? Ja, en nu gaat het hard. Sinds begin dit jaar staat Happy Food and Health officieel ingeschreven en zijn we gestart met langsgaan bij verschillende zaakjes. Inmiddels hebben mijn vrouw (mede-oprichter Punar Sol – Çetinkaya, red.) en ik het heel erg druk. We vinden het vooral heel leuk om te doen en zijn niet begonnen voor het geld. We werken er allebei nog naast, al is dat bij mij wel iets minder geworden.

Hotspot Rotterdam | Happy Food and Health

Foto: Happy Food and Health

Hotspot Rotterdam | Happy Food and Health

Foto: Happy Food and Health

Wat is jullie eigen favoriet? Dat is de Berry Lemon Cheesecake. Deze is lekker fris en we houden van de combinatie van rode vruchten en chocolade. We eten redelijk veel cakes en als we een nieuwe cake hebben, zeggen we al gauw dat deze het lekkerst is. Uiteindelijk vallen we altijd weer terug op de BerryVoor mij heeft het misschien een extra waarde; deze cake is inmiddels al vier keer aangepast. Telkens met dezelfde ingrediënten en verhoudingen, maar met een andere opbouw. Alleen maar om het mooier te maken. Op welke creatie zijn jullie het meest trots? De Snickers zijn we ontzettend trots op. Het is echt een gekke cake. Er is namelijk geen middenweg in deze. Of je vindt het de ultieme, lekkere kick, of je vindt het echt niet te eten. Het is hoe dan ook de snelst lopende cake. Deze gaat bijna dubbel zo hard als welke andere cake ook!

Hotspot Rotterdam | Happy Food and Health

Foto: Happy Food and Health

Hoe komen jullie aan inspiratie? Voornamelijk door foto’s op Instagram, maar ook door iets op tv of bij de bakker. De laatste tijd experimenteren we iets minder, omdat we inmiddels weten wat wel en niet kan als combinatie voor smaak en textuur. Maar we blijven nieuwe recepten uitproberen. Onze keuken is inmiddels zelfs een beetje te klein geworden voor al onze ideeën. Wat vinden jullie belangrijk aan de looks van de cakes? Onze cakes zijn robuust en stralen energie en karakter uit. Ze zijn niet helemaal glad, mooi en strak. Hierdoor zijn ze ook aantrekkelijk voor mannen!

Hotspot Rotterdam | Happy Food and Health

Foto: Happy Food and Health

Wat is jullie droom voor Happy Food and Health? Volgend jaar hopen we een fysieke zaak te openen. Een espressobar met goede koffie en healthy bites. En niet enkel zoetigheden, maar ook andere gezonde hapjes, tussendoortjes, ontbijt en lunch. Een happy place om te genieten van healthy food. Dus we gaan nog meer van jullie zien? Yes, natuurlijk! Van de meeste vegan cakes gaat een special edition uitkomen; de taartpunt. Hiermee willen we ons gaan richten op iets luxere restaurants. Men kiest al snel voor veilig, maar daar gaan wij verandering in brengen. Chocoladetaart, appeltaart, worteltaart, cheesecake, het is allemaal te vervangen door een vegan cake. We willen iedereen laten proeven dat je gezond kunt snacken zonder concessies te doen.

En we gaan uitbreiden.. Binnenkort brengen we de Matcha Mint to Be en Triple Chocolate Salted Caramel uit.

Deel bericht
Geschreven door