Hotspot Rotterdam | Fenix Food Factory

Aan de kade van de Nieuwe Maas, op een upcoming stukje Rotterdam, vind je de Fenix Food Factory. Niet zomaar een overdekte eethal, maar een waar culinair walhalla, waar je niet alleen eten kunt proeven en kopen, maar ook beleven.

Katendrecht, tot in de jaren tachtig stond deze wijk bekend als hoerenbuurt en Chinatown. En hoewel dit stukje Rotterdam nog niet helemaal van dat imago af is, vliegen de hotspots hier als paddenstoelen uit de grond. Naast onder andere De Matroos en het Meisje, Deli Bird en Ceviche y Maas, is de Fenixloods een plek die je als echte Rotterdammer (of als bezoeker van de stad) absoluut niet mag missen. Al is het voor de meesten onder ons waarschijnlijk al geen onbekend terrein meer.

Hotspot Rotterdam | Fenix Food Factory Hotspot Rotterdam | Fenix Food Factory

Foodhallen zijn tegenwoordig onwijs populair, maar de Fenixloods is eigenlijk niet te vergelijken met de oh zo befaamde Markthal. Deze oude havenloods ziet er namelijk nog steeds uit als.. een oude havenloods. De rauwe en industriële uitstraling met hoge plafonds zorgt ervoor dat het Rotterdamse havengevoel goed bewaard blijft, alles lijkt nog een beetje onaf. En hoewel het hele pand groots en log is, zorgt de inrichting voor een heel huiselijke sfeer met simpele meubels in knusse zithoekjes.

De loods is niet alleen omgebouwd tot versmarkt, maar tot een waar proeflokaal. Uiteraard kan je erheen gaan voor je wekelijkse boodschappen, maar je kan ook iets lekkers uitzoeken en heerlijk neerploffen. In de winter raden we je aan om dat vooral binnen te doen in één van de eerder genoemde hoekjes, maar in de zomer moet je zeker weten naar buiten. Het uitzicht vanaf De Kaap is namelijk fan-tas-tisch en voor je het weet is de dag voorbij.

Hotspot Rotterdam | Fenix Food Factory Hotspot Rotterdam | Fenix Food Factory

Nu vraag je je vast af wat voor lekkers je hier allemaal kunt proeven. Nou, dat zal ik je eens vertellen. De Rotterdamse ondernemers die een plekje in de loods hebben gekaapt (pun intended) delen een passie en dat straalt er vanaf. Veel producten worden vers gebakken, gebrand of gebrouwen ín de Fenix zelf.

Begin je dag – vooral als je net als ik geen ochtendmens bent – met een stevige kop (vers gebrande!) koffie bij Stielman Koffie en struin vervolgens verder naar Jordy’s Bakery voor het lekkerste (desem)brood van Rotterdam. Bij Meneer Tanger ben je aan het juiste adres voor heerlijke Marokkaanse tapas en specialiteiten (olijven, olijfolie, noten en specerijen), ambachtelijke kazen (KAAS!) koop je bij Booij Kaasmakers, vlees bij Firma Bijten en groente en fruit, dat rechtstreeks bij de boer vandaag komt, bij Rechtstreex. En dan heb je midden in de loods nog de The Kaapse Kitchen. Een dynamische keuken waarin wekelijks chefs uit verschillende keukens hun restaurant voor een weekje draaien. Een goede reden om regelmatig terug te keren dus.

Hotspot Rotterdam | Fenix Food Factory Hotspot Rotterdam | Fenix Food Factory

Kan je niet kiezen en wil je het liefst kennis maken met alle ondernemers binnen de Factory? Ook daar hebben ze aan gedacht. Er zijn verschillende planken samengesteld, die wekelijks wisselen en zich aanpassen op het seizoen. Er zijn planken beschikbaar voor ontbijt, brunch en borrel. Aanrader!

Hotspot Rotterdam | Fenix Food Factory

Natuurlijk wil je naast al dat lekkere eten, ook iets te drinken. Nou, dat kan! Bijvoorbeeld met de biertjes van De Kaapse Brouwers of cider van CiderCider. En mocht je je vervelen (kan ik me niet voorstellen), dan kan je ook altijd nog iets te lezen aanschaffen bij Bosch & De Jong Boekverkopers. En mocht je je wel vermaken, dan hebben ze daar vast ook wel iets leuks om mee naar huis te nemen.

Wat kunnen we nog meer zeggen? Hop, op naar De Kaap!

Adres: Veerlaan 19D
Openingstijden: Dinsdag – zaterdag: 10.00 – 23.00 uur | Zondag: 12.00 – 23.00 uur

Website | Instagram | Facebook

 

Deel bericht
Geschreven door