Agenda 2017 | De festival-editie!

Kralingse Bos 2016

Wanneer het voorjaar is ingevallen begint het voor de feestbeesten al te kriebelen: het festivalseizoen gaat weer van start! Rotterdam verandert aankomende maanden in één groot event voor jong en oud. Om het overzicht een beetje te bewaren lees je hieronder welke festivals je in ieder geval écht niet mag missen!

Food Truck Festival TREK
Voor de vierde keer op rij trekt festival TREK met zijn foodtrucks het hele land door. Wederom maken ze een vierdaagse stop in Rotterdam, om precies te zijn in het altijd gezellige Vroesenpark. Van 11 tot en met 14 mei is dit de plek waar je van de ene lekkernij naar de andere wordt getrokken en waar je als lekkerbek of foodie gegarandeerd aan je trekken komt. Misschien verstandig om dat strakke overhemd of die mooie bodycon dress niet aan te trekken dus. Dan kun je jezelf – voordat de trucks weer van de horizon verdwijnen – in ieder geval op een comfortabele manier te buiten gaan GT’s, suikerspinnen, hamburgers en broodjes getrokken varken (ofwel: pulled pork). Wij trekken onze trek eigenlijk nu al niet meer, wat jij? 

The Flying Dutch
Heb jij nog geen plannen op 3 juni en zie je jezelf wel, samen met je beste vrienden, helemaal losgaan op de beats van de grootste dj’s uit de Lage Landen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Het buitenterrein van Ahoy vormt voor de derde keer in de geschiedenis het toneel voor het grootste open air festival van Nederland. Liefhebbers van muziek in het algemeen en dancemuziek in het bijzonder kunnen genieten van verschillende grote namen die – ook dit jaar weer – zullen arriveren per helikopter. Kijk dus letterlijk en figuurlijk uit naar Hardwell, Nicky Romero, Afrojack, Oliver Heldens en meer. In Rotterdam zal het feestje afgesloten worden door Afrojack, maar niet voordat de anderen én de special acts je alvast een beetje hebben opgewarmd. Tickets kosten €54,95 en bestel je hier

Boothstock
Het festival speciaal voor dans- en dancefanaten strijkt op zaterdag 10 juni wederom neer in het Kralingse Bos. Er verrijzen maar liefst zes area’s waarop meer dan 30 DJ’s hun kunsten zullen vertonen. Wat dacht je van Dennis Ferrer en Francois K, om maar wat te noemen? En om deze editie wat op te voeren met lekkere R&B- en hiphopdeuntjes, wordt icoon DJ Cash Money speciaal vanuit de USA overgevlogen! Mocht je getuige willen zijn van het meest dansbare festival van Rotterdam, wacht dan niet te lang met het bestellen van je kaartjes. De laatste gaan eruit voor €37,50. 

Expedition
Met vier stages, de prachtige groene omgeving van het Kralingse bos en een line-up die zich richt op live – én elektronische muziek kunnen we  het Expedition festival op 15 juli toch echt wel hét festival van Rotterdam noemen. Festivalorganisator Revolt heeft Annabel, Pip Den Haag en Soulection x Crispy belast met het selecteren van de acts, wat automatisch resulteert in een line-up die je de hele dag zal blijven verrassen. Volledige live bands, gevestigde namen (Busta Rhymes!) en opkomend talent zullen de revue passeren. Voor een Early Bird ticket betaal je €34,-, een Regular ticket kost je €5,- meer.

Reggae Rotterdam Festival
Reggae is terug van nooit weggeweest. Naast het feit dat deze muziekstijl zich perfect leent om op te dansen, heeft reggae het ook in zich om mensen van alle culturen en leeftijden met elkaar te verbinden. En laten dit nou net dé elementen zijn waar het allereerste open air Reggae festival van Rotterdam om draait. Neem deel aan diverse workshops, geniet van eten en drinken uit talloze windstreken en waag tussendoor een dansje. Onder meer Beenie Man, EEK-A-MOUSE en de levende reggaelegende Alpha Blondy betreden het podium in het Euromastpark. De kaartjes gaan hard, dus wacht niet te lang met het optrommelen van je beste vrienden en meest gezellige familieleden. Reggae Festival Rotterdam is ook nog eens de perfecte gelegenheid voor ouders die hun kleine koters wat muziek willen meegeven: kinderen tot 10 jaar mogen het festivalterrein gratis betreden! Die leeftijd al lang en breed gepasseerd? Dan begint de toegangsprijs voor dit feestje op 30 juli voor jou bij €25,-.

Blijdorp Festival
Het Blijdorp Festival heeft eigenlijk al geen introductie meer nodig. Ook 12 augustus belooft het festival in het Roel Langerakpark een waar spektakel te worden! Stap in het blije dorp vol ‘Art, Culture, Music and Happiness.’ Deze editie wordt door de organisatoren tot een hoger niveau getild met meer dj’s, meer decoratie, meer food en een reusachtige iglo-vormige stage die ongetwijfeld dé eyecatcher van het festival zal zijn. Over de line-up kunnen we helaas nog niets kwijt, deze zal binnenkort bekend worden gemaakt. Maar wij verwachten dat ook deze next level zal zijn. Wees er snel bij, en koop dat Early Bird kaartje voor €29,-! 

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht het toch zo zijn dat geen een van de bovengenoemde festivals je aanspreekt, kun je altijd nog kaartjes scoren voor een van de overige veelbelovende festivals die plaatsvinden in onze stad, zoals Motel Mozaïque (7 en 8 april), Toffler Festival (20 mei), Rrrollend (9, 10 &  11 juni),  Metropolis (3 juli), North Sea Jazz Festival (7, 8 en 9 juli), Pleinbioscoop (9 t/m 27 augustus) en Rotterdam Rave (19 augustus)!

Deel bericht
Geschreven door