Hotspot Rotterdam | Flat White

Een goed kopje koffie, een betere start van de dag kan ik me niet wensen. Ze zeggen niet voor niets: een goed begin is het halve werk. Wat dat betreft liggen Henk, de eigenaar van FLAT WHITE, en ik gelijk al op een lijn. Want een goede koffie schenken, dat kunnen ze wel.

Zijn liefde voor koffie ontstond in Londen, de plaats waar hij tien jaar woonde. Zijn compagnon en tevens vrouw Ciara heeft als stewardess heel wat soorten koffie in heel wat landen geprobeerd, helaas niet altijd even smaakvol. Dat bracht hun tot een gezamenlijk droom, een eigen koffietentje beginnen. Ondanks ze meer ervaring hadden met koffie drinken, dan met koffie maken, gingen ze de uitdaging aan. Zo gezegd, zo gedaan en FLAT WHITE was geboren!

Flat white bar

Een ietwat verstopte locatie, maar des te leuker als je het gevonden hebt. FLAT WHITE is gevestigd in een conceptstore aan de Coolsingel. De perfecte plek voor de onervaren Henk en Ciara om hun droom in vervulling te laten gaan. Gelukkig kom je met veel goede mensen om je heen al een heel eind. Ze sloegen de handen ineen met Man met Bril Koffie, en met succes. De koffie is één van de lekkerste die ik in tijden op heb. En dat sluit dan weer mooi aan bij hun motto: drink less coffee, drink better coffee.

Flat white

Uiteraard ontkomen we er niet aan een echte flat white te proeven. De manier van koffie schenken is geboren in Melbourne. Een grote club Italianen verhuisden destijds naar Australië en namen hun geliefde koffie mee. Er ontstond een hele eigen koffie cultuur en de flat white is één van de kindjes hiervan. Maar wat is nu eigenlijk een flat white? Een flat white bestaat uit een deel espresso en twee delen melk. De melk moet gestoomd zijn, waardoor er een minder stevige schuim ontstaat dan je gewend ben van de latte of cappuccino.

Flat white

Begin je tijdens het koffie drinken ook trek te krijgen? Dan raad ik je aan om de taartjes te proberen of gelijk lekker te lunchen. De homemade taartjes zijn om door een ringetje te halen. Gewoon lekker allemaal proeven dus. Voor de grotere trek kun je iets van de lunchkaart bestellen. Een tosti, kopje soep of gezonde salade. Mocht de pompoensoep er nog zijn, dan is bij deze je keuze gemaakt!

Flat White

Dan heb ik eigenlijk het fijnste aan FLAT WHITE nog niet benoemd; de bevlogenheid en enthousiasme van de eigenaren. Hun doel is niet zo zeer om zoveel mogelijk koffie te verkopen, ze willen een plek zijn waar je even tot rust kan komen en kan ontspannen. Het feit dat eigenaar Henk het liefst iedereen voor de bar begroet, zegt al genoeg. Ik hoop dat we nog lang van FLAT WHITE kunnen genieten. Of dat nu op de Coolsingel is, of een andere gave plek!

Adres: Coolsingel 83 (1e verdieping INCONCEPT) 
Openingstijden: Woensdag tot en met zaterdag: 10:00 – 17:30 uur, Zondag 13:00 – 17:30 uur 

Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door