Hotspot Rotterdam | Fortheloveo

Mensen zijn visueel ingestelde wezens. Kleur doet wat met ons. Het beïnvloedt onze stemming, vormt onze emoties en is sfeerbepalend. Voordat je denkt dat dit een artikel is over kleurentherapie, dat is het niet. Uit deze filosofie is namelijk een fantastische winkel geopend. Maak kennis met Fortheloveof Store!

Voor het openen van een winkel met een onderscheidend concept is een flinke dosis creativiteit nodig. Eigenares Michelle is afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en beschikt over plenty. Ze bundelde haar creativiteit, ondernemersgeest en haar liefde voor kleur en opende een maandje terug Fortheloveof; een winkel die zich laat verkennen en ontdekken door kleur. En wàt een gaaf concept is dat!

Fortheloveof Michelle

Bij een bezoek aan Fortheloveof stap je een ware designwereld binnen. Een roze designwereld, om precies te zien. Het wisselende kleurthema wordt namelijk afgetrapt met deze liefdevolle en zoete kleur. In tegenstelling tot wat je nu misschien zult denken, is de basis van het interieur een sterk staaltje less is more. Geen Disney princess-achtige taferelen dus. De winkel is vrij leeg en er is geen tierelantijntje te bekennen, maar kil voelt het er allerminst. Dat komt omdat alle aandacht uitgaat naar de minimale, maar prachtige – in dit geval dus roze – producten.

Fortheloveof Tas

Fortheloveof Nagellak

Volgens Michelle zal in de toekomst de focus nog meer komen te liggen op kwaliteit, exclusiviteit en duurzaamheid. Het assortiment van de winkel is dan, naast kleur en design, ook op deze criteria geselecteerd. Hierdoor kan alles gekwalificeerd worden als zogenaamd investment piece. De verzameling bestaat uit kleding, accessoires en interieuritems van grote bekende merken, maar ook van exclusieve ontwerpers vanuit alle hoeken van de wereld. Scandinavische merken ontbreken niet, deze staan immers nagenoeg synoniem aan minimalisme. Maar interessant is dat Michelle ook binnen én heel ver buiten onze landgrenzen heeft gezocht naar merken die haar waarden onderschrijven! En zo hebben wij kennis mogen maken met de high-end parka’s van Teym, notebooks van Appointed, tassen van Ruigrok van der Werven, BY FAR Shoes en handgemaakte sieraden van de (jawel!) Rotterdamse Charlotte Wooning.

Fortheloveof Trap

Fortheloveof Store ligt trouwens net buiten de gebaande paden van het centrum maar is het extra wandelingetje echt meer dan waard. Inmiddels is Michelle alweer druk bezig met het uitzoeken van producten die in het volgende kleurthema passen. Iedere drie maanden krijgt de winkel namelijk een update door het accent op een geheel nieuwe kleur te leggen. We moeten kleur bekennen: we kunnen nu al niet wachten!

Adres: Rochussenstraat 3C
Openingstijden: Dinsdag t/m donderdag: 10.00 – 18.00 | vrijdag: 10.00 – 20.00 | zaterdag: 10.00 – 18.00 | zondag: 12.00 – 17.00 uur.  

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door