Hotspot Rotterdam | Frietboutique

De Witte de Withstraat is een boetiek rijker: Frietboutique. Dé hotspot waarbij het draait om Haute friture. Ervaar de smaak van verse frieten en andere guilty pleasures zoals snacks, ijs en milkshakes.  

Het begon allemaal in 2013 met de IJsboutique in Amsterdam. Heerlijk hoor dat ijs, maar in ons koude kikkerlandje kun je hier als ondernemer vaak niet van leven. Daarom bedachten de eigenaressen en vriendinnen Sammy en Pebbles dat het tijd werd voor een uitgebreider concept: verse friet, snacks en milkshakes. In 2014 opende de eerste Frietboutique haar deuren in de hoofdstad en in april dit jaar vonden de meiden dat het tijd werd voor een tweede vestiging in de meest levendige straat van Rotterdam. Haute friture, dat is waar de Frietboutique voor staat. 

Hotspot Rotterdam | FrietboutiqueHotspot Rotterdam | Frietboutique
Gelukkig hadden we nog niet geluncht, want we werden goed verwend met de ambachtelijke, verse friet. De frietjes waren goed knapperig, heerlijk van smaak én met schil. Ook kregen we een variatie aan snacks. Het leuke is dat het niet de doorsnee snacks zijn waar je normaal gesproken aan denkt bij een snackbar. Zo kregen we onder andere garnalenkroketjes, een oude kaaskroket én een MRIJ kroket, rendang kroketjes en bieterballen (nee, niet verkeerd gespeld, maar écht me biet). Onze favoriet was toch echt wel het truffelkroketje. Jammie! Alleen nog even dippen in die satésaus, truffelmayonaise of oorlog-/ speciaalsaus.

Hotspot Rotterdam | FrietboutiqueHotspot Rotterdam | Frietboutique

Het grappige van Frietboutique is dat het stiekem gewoon een snackbar is. Toch verpakken ze deze achterliggende gedachte heel leuk met hun toffe interieur. Zo maken de Marrakech look-a-like vloertegeltjes, de industriële muur, de grote ligbank met gymmatten, de statement kussens en de marmeren tafeltjes de zaak helemaal af. Ook lekker old school: de gerechten zijn met zwarte stift handgeschreven op de houten bordjes achter de toonbank. Ook doen de aardappelen in de zakken en bakken buiten én in de winkel het onwijs goed. Zo krijg je meteen het ultieme ‘verse friet-gevoel’. Over spontaan en hip personeel gesproken… Dat heeft de Frietboutique zeker! De quotes op hun t-shirts en sweaters maken het helemaal af. Van I belive I can fry tot Boys whatever, fries forever. Dat is eens iets anders dan een wit shirt met een grauw schort. 

My milk shake brings all the boys to the yard, eh de Witte de With.. Ja, ook voor milkshakes is de Frietboutique een topper. Je kunt je eigen milkshake samenstellen door drie smaken ijs te kiezen. Houd wel even rekening met de smaakcombinatie, want ik kan me voorstellen dat citroen en KitKat-smaak niet zo lekker samen gaan. Of.. wie weet?!

Hotspot Rotterdam | FrietboutiqueHotspot Rotterdam | Frietboutique

Je bent vast ontzettend enthousiast geworden! Goed nieuws: Frietboutique zoekt nog hippe en spontane meiden die op zoek zijn naar een super leuk bijbaantje. Lijkt het je leuk om in een enthousiast team Rotterdammers te voorzien van de lekkerste verse frietjes, snacks, ijsjes en milkshakes? Mail dan naar info@frietboutique.nl. ;)

Adres: Witte de Withstraat 68A
Openingstijden: Zondag t/m donderdag: 12.00 – 22.00 | vrijdag + zaterdag: 12.00 – 23.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door