Hotspot Rotterdam | Gie Gelato

Ambachtelijk ijs in originele smaken, geserveerd met een grote glimlach. Daarvoor loopt inmiddels al drie zomers heel Blijdorp warm. Gie Gelato is een van de gezelligste plekjes in de wijk en een favoriet van onze redactie.

Gie Gelato is vernoemd naar eigenaar Guido. Voordat Guido aan de Stadhoudersweg neerstreek, reed hij rond op een ijsscooter. Hij wilde graag zijn eigen winkel openen en zag zijn kansen in Blijdorp, waar weinig horeca en al helemaal geen ijssalon zat. Dit gat besloot hij op te vullen en in het voorjaar van 2015 opende hij Gie Gelato. Hij begon klein – tweedehands ijsmachines en vitrine, zelfgemaakt meubilair – maar Gie Gelato was al snel een succes. Zijn logo liet hij ontwerpen door studenten van het Grafisch Lyceum en de kleuren daarvan – blauw, taupe en wit – verwerkte hij ook in het interieur. Want Guido, eigenlijk opgeleid tot meubelmaker, maakte het frisse interieur van zijn winkel helemaal zelf. Voor de winkel staan veel houten banken en daar zitten wij natuurlijk het liefst, buiten met ons ijsje in de zon.

Hotspot Rotterdam | Gie Gelato
Hotspot Rotterdam | Gie Gelato

Samen met zijn moeder voorziet Guido de wijk van heerlijk en ambachtelijk ijs in allerlei originele smaken en met zo min mogelijk toevoegingen en kleurstoffen. In een kleine ijsmachine maken de twee ongeveer de helft van de twintig ijssmaken zelf. De andere tien smaken kopen ze in bij Gebo Gelato, een leverancier van veel ijssalons en restaurants. Bastogne, framboos, cookie dough, mango-papaya, Oreo, kokos, strawberry-cheesecake, Nutella… Bij alleen al de namen loopt het water in je mond. Maar reken er niet op dat je favoriete smaak altijd in de ijsschappen ligt, want er wordt flink gevarieerd en geëxperimenteerd. Zo stond er op de dag van het Suikerfeest eenmalig baklavaijs in de vitrine. Het was in een halve dag weg! 

Hotspot Rotterdam | Gie Gelato

Guido en zijn moeder kiezen hun smaken iedere dag uit en letten daarbij op het weer en het seizoen. Bij tropische temperaturen serveren ze kokosijs en andere zomerse, fruitige smaken. Op bewolkte dagen of in de winter vind je in de vitrine van Gie Gelato bijvoorbeeld appeltaart- of bitterkoekjesijs. IJs in de winter? Jazeker! Hoewel de ijssalon dan minder ruime openingstijden heeft, is Gie Gelato ook dan geopend. Je kan er dus ook in de winter prima terecht voor een ijsje of een kop koffie van Mocca d’Or. Of je bestelt er een bak ijs voor je kerstdiner. Succes gegarandeerd!

Hotspot Rotterdam | Gie Gelato

Hotspot Rotterdam | Gie Gelato

Gie Gelato trekt veel publiek uit de buurt, jong en oud. Een jong gezin spreekt ons aan om te vertellen hoe lekker ze het ijs van Guido vinden. Ze komen er minstens twee keer per week en hebben vrijwel alle smaken uitgeprobeerd. Oreo en Pokémon (mango-papaya) raadt de zoon ons aan, terwijl zijn moeder voor het eerst het nieuwere bitterkoekjesijs probeert. Het gezin is een van de vaste klanten van de ijssalon en daarvan zijn er veel. Guido en zijn moeder begroeten veel klanten met een groet van herkenning en maken met bijna iedereen een praatje. 

Hotspot Rotterdam | Gie Gelato

Guido vertelt ons dat de ijssmaken bloedsinaasappel en Zeeuwse bolus het meest populair zijn, maar zelf vindt hij zijn beste smaak yoghurt-honing-pecan. De honing is van de beste kwaliteit en wordt geleverd door de vader van Guido, die imker is. Zonder deze honing geen yoghurt-honing-pecanijs, want Guido wil alleen het beste product leveren.

Hotspot Rotterdam | Gie Gelato

In de toekomst zou Guido graag al zijn ijs zelf maken, maar daarvoor heeft hij grotere ijsmachines nodig. Ieder jaar is er ruimte voor wat uitbreiding en deze ijsmachine staat zeker op zijn wishlist. Net als een ruimere vitrine, een shockvriezer, een grotere winkel… Dromen en ambities genoeg! Blijdorp loopt er in ieder geval wel warm voor.  Vanaf het eerste voorjaarszonnetje zit het terras van Gie Gelato op iedere warme dag afgeladen met buurtbewoners. Met zijn heerlijke ijs en gezellige winkel voegt Gie Gelato wat kleur toe aan de wijk!

Adres: Stadhoudersweg 91D
Openingstijden (zomer): Dinsdag – Zaterdag: 11.00 – 21:00 uur | Zondag: 13:00 – 21:00 uur | Maandag: 13:00 – 19:00 uur

Facebook

Deel bericht
Geschreven door