Hotspot Rotterdam | Gracy's sweet house view
Gracy’s is al enige tijd een begrip in Rotterdam. Net voordat je naar de bios gaat nog even een lekkere burger of heerlijke chicken wings eten. Of juist na de film afkoelen met een Sweet American milkshake. Wafels hebben ze ook, zo goed dat ze afgelopen januari de eerste prijs wonnen op de Horecava voor de lekkerste wafel van Nederland! Dat belooft wat, als je dan een nieuwe zaak gaat openen met egg waffles. Ik móest het uitproberen bij Gracy’s Sweet House!

Gracy’s Sweet House zit tegenover hun andere zaak, maar net een beetje uit de looproute. Tussen de Pauluskerk en Dionysos zit achter een klein perkje het felgekleurde tentje: Gracy’s Sweet House. Je stapt, net als bij Gracy’s, binnen in een jaren 60 filmset. De fletse pastelkleuren met de zwart-wit geruite vloer en kleurrijke fotolijstjes aan de muur maken de zaak helemaal in stijl af.

Hotspot Rotterdam | Gracy's sweet house ijs

Bij binnenkomst loop je direct tegen de vitrine aan waar het ijs in vrolijke kleuren samenloopt met de kleurencombinatie van de muren. Gevuld met smaken als Macaron, Marshmallow, Strawberry Cheesecake en Triple Chocolate kan het qua smaak zeker niet misgaan. Eigenaar Hao-En Looi vroeg ons om twee smaken ijs uit te kiezen voor in de egg waffle. Voor de eerste keer sinds de opening schepte hij pistache- en macaronijs. Hao-En nam ons mee naar de keuken en liet de twee wafelijzers zien. Naast de apparaten stond een tafel vol toppings, snoep en zelfs gedroogd fruit. “Wat wil je er allemaal op?” vroeg hij, waarop ik antwoordde met: “verras me!” En dat deed hij. Zijn eerste egg waffle was gevuld met ijs, aardbeien, mini marshmallows, sprinkles in allerlei kleuren, een gerold koekje en een biggetje. Dat biggetje was voor mij het toppunt. Hao-En heeft wederom bewezen dat hij een creatieve food koning is.

Hotspot Rotterdam | Gracy's sweet house egg waffles

Na een kleine fotoshoot bij het Instagram-frame was het tijd om de wafel te proeven. De egg waffle, of ook wel bubble waffle genoemd, was erg luchtig. Hij heeft wat weg van een verse Belgische wafel, maar dan wat zachter. Het deeg is niet te zoet en de bubbels nemen het gesmolten ijs op. Het is gemakkelijker om op te eten dan dat ik had verwacht. Je kan de wafel dubbelvouwen om hem zo uit het vuistje te eten. Het is een zoet dessert maar je kan hier veel verschillende kanten mee op. Mango-ijs en wat vers fruit als topping is weer heel anders dan vanille-ijs met biggetjes en mini marshmallows.

Hotspot Rotterdam | Gracy's sweet house voorkant

Gracy’s Sweet House is zeker een mooie aanwinst voor Rotterdam. Sinds twee weken zijn ze geopend en ik verwacht dat we binnenkort een hoop mensen met de Gracy’s Egg waffles voorbij zullen zien komen. Zowel in de stad als op Instagram!

Adres: Mauritsplaats 22
Openingstijden: Woensdag + donderdag 14.00 – 21.00 | Zaterdag 12.00 – 21.00 | Zondag 12.00 -18.00. 

 

Deel bericht
Geschreven door