Hotspot Rotterdam | Gracy's

Wie droomt er nou niet van een American roadtrip? Driving down the 101 – California here we come – in een oud Volkswagen busje. Onderweg een koffie scoren bij de Starbucks drive-thru. Voor een milkshake of burger stop je bij één van de vele American diners die je onderweg tegenkomt.

Zo’n roadtrip is natuurlijk geweldig, maar je hoeft helemaal niet zo ver te reizen om een burger te scoren. De restaurants met “de beste burgers in town” poppen als paddenstoelen uit de grond in onze stad. Eén daarvan is Gracy’s; een American diner in fifties stijl, in het centrum van Rotterdam. Met mijn voorliefde voor Amerika was ik natuurlijk nieuwsgierig naar deze hotspot.

Hotspot Rotterdam | Gracy's

Bij binnenkomst krijg ik het gevoel dat ik terug in de tijd ben gestapt. De zaak staat vol met lichtblauwe fifties stoelen en booths, de vloer is gezellig zwartwit geblokt, aan de muur hangen ouderwetse platen en foto’s en op iedere tafel staat een Amerikaanse servethouder. Het nummer Walk the Line van Johnny Cash op de speakers maakt het plaatje compleet. Het verbaast me niet dat deze locatie regelmatig wordt gebruikt voor shoots. Alleen al de roze muur levert super Instagrammable foto’s op.

Hotspot Rotterdam | Gracy'sHotspot Rotterdam | Gracy's

Voor de burgers worden de kooktechnieken slow cooking en open fire gebruikt. Hierdoor blijven de burgers lekker juicy en krijgen ze een natuurlijke rooksmaak. Met een keuze uit negen burgers – waarvan één vega – is er voor iedere smaak wel iets te vinden. Bestel er chili fries met kaassaus bij en je bent so American. Krijg je al dit lekkers echt niet op? Dan kun je de rest vast in een doggy bag mee naar huis nemen.

Natuurlijk kan een echte milkshake niet ontbreken bij Gracy’s. Je kunt kiezen uit vanille, aardbei, chocolade en de smaak van de maand. Zeg nou eerlijk, deze milkshake ziet er toch uit om op te eten? Caloriebommetje is het wel.. Maar dat past ook wel weer in het plaatje.

Hotspot Rotterdam | Gracy'sHotspot Rotterdam | Gracy's

Voor die American vibe eet je een burger bij Gracy’s. Of je hier de lekkerste burgers en milkshakes kunt krijgen? Try it yourself. En als je ook nog graag een filmpje pakt, is er een leuke movie deal met Pathé: voor € 17,50 krijg je een burger, frisdrank en bioscoopbon.

Ook een American breakfast-fan en zin in bijvoorbeeld pancakes? Lees ons artikel over Rotterdam’s nieuwe hotspot By Jarmusch.

Adres: Mauritsstraat 1A
Openingstijden: woensdag, donderdag en zondag 12.00 – 22.00 uur | vrijdag en zaterdag 12.00 – 23.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door