Hotspot Rotterdam | Green Delight
Al een keer bij Green Delight gegeten? Dan zul je ongetwijfeld veel in dit artikel herkennen. Zo niet, dan kan je nu erachter komen waarom het echt de moeite waard is om het een keer te doen. Eten bij Green Delight is genieten van ‘passionate food from the heart’ in een knusse, haast huiselijke omgeving. Jan en alleman komt gezellig binnenwandelen voor een heerlijke maaltijd, zit achter zijn laptop met een hapje en een drankje of ploft neer in de loungehoek met iets lekkers als een cheesecake en een heerlijk drankje.

Zo’n tien weken geleden opende Green Delight haar deuren aan de Nieuwe Binnenweg, een van de gezelligste winkelstraten net aan de rand van het centrum. Als pop-up lunchroom op de Coolsingel begonnen, is Green Delight inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig restaurant met ontbijt, lunch en diner. ‘Omdat wij hier een professionele keuken hebben, kunnen wij veel meer bereiden. Voorheen moest dat thuis gebeuren’, vertellen de eigenaren Emily Wong en Rallen Schmitt. Aangezien het bij Green Delight draait om vers en home-made moest er dagelijks gesjouwd worden met eten van huis naar het restaurant. ‘Dat is gelukkig voorbij, waardoor wij meer tijd hebben om ook ontbijt en diner te verzorgen’.

Hotspot Rotterdam | Green Delight Hotspot Rotterdam | Green Delight
De menukaart van Green Delight is een potpourri van diverse keukens, met een eigen twist. Alle gerechten op de kaart weten onze nieuwsgierigheid te wekken en het liefst zouden we alles wel willen proberen. Als het zelfs voor volwassenen moeilijk is een keuze te maken, zal het voor kinderen nog lastiger zijn. Green Delight speelt er op handige wijze op in met speelse gerechtnamen op het kindermenu als ‘Ik weet het niet’, ‘Ik heb geen honger’ en nog meer.

Hotspot Rotterdam | Green Delight Hotspot Rotterdam | Green Delight
Uiteindelijk heeft Emily ons een aantal heerlijke gerechten voorgeschoteld. Zo hebben wij een Korean Beef Steamed Bun gegeten. Een home-made heerlijk zachte bapao met mals rundvlees, op speciale wijze gestoomd tot draadjesvlees, en kimchi. De combinatie van de licht zoetige bapao, het goed gekruide rundvlees en de friszure kimchi is heerlijk. Een absolute aanrader. Als seizoensgroente stonden witte asperges op het menu, geserveerd met een gepocheerd ei en Hollandaise saus. Overheerlijk! Ook konden we lekker kip kluiven met de Korean Fried Chicken met een smakelijk pittig Koreaans sausje. Om onze vingers bij af te likken! De luchtige hot cakes (Japanse pannenkoeken) met rijststroop hebben ons ook hemels gesmaakt.

Hotspot Rotterdam | Green Delight Hotspot Rotterdam | Green Delight
Naast home-made en vers staat Green Delight ook voor fairtade en milieubewust. ‘Een kromme komkommer bijvoorbeeld kan prima gebruikt worden’, vindt het stel. Groente en fruit wordt lokaal ingekocht bij Boer & Verstand. En speciaal bier is afkomstig van Rotterdamse brouwers zoals Kaapse Brouwers, Brouwerij Noordt, Vet & Lazy en Drift Brouwers.

Hotspot Rotterdam | Green Delight Hotspot Rotterdam | Green Delight
Houd trouwens ook de agenda van Green Delight in de gaten. Zo hebben ze jazz- en spoken word-avonden. Volgende maand is er ‘Revenge of the pancakes’, een vervolg op de ‘Battle of the pancakes’ van vorige maand, een all you can eat-middag en avond waarbij de gasten bepalen welke pancakes het lekkerst zijn. De Japanse, Amerikaanse of Nederlandse pannenkoeken?

Adres: Nieuwe Binnenweg 144a
Openingstijden: maandag: gesloten | dinsdag t/m donderdag: 8.00 – 21.00 uur | vrijdag: 8.00 – 23.00 uur | zaterdag: 9.00 – 23.00 uur | zondag: 9.00 – 20.00 uur

Instagram | Facebook

 

Deel bericht
Geschreven door