Hotspot Grillig RotterdamOp de Nieuwe Binnenweg zitten genoeg leuke zaakjes, zo ook Grillig. Deze broodjeszaak is net even wat anders, maar zeker een echte aanrader! Wij waren erg nieuwsgierig geworden en gingen daarom langs om een heerlijke sandwich te proeven.

Grillig is in 2015 opgericht door de twee jeugdvrienden Mo en Thomas. Op de middelbare school hadden de vrienden al het idee om samen een vernieuwende broodjeszaak te starten. Het heeft nog even geduurd, maar een paar jaar later was daar eindelijk: Grillig! Bij Grillig kan je heel de dag, ze zijn geopend tot 22.00 uur (!), terecht voor een lekkere sandwich, soep of kies voor één van de specials! Heb je niet zo’n trek? Geen probleem, je kan er ook gewoon lekker een kopje koffie of een sapje drinken. Hotspot Grillig Rotterdam

Bij binnenkomst valt meteen het leuke interieur op, met name de grote open keuken, met een kolengestookte BBQ. De BBQ vormt de basis voor de gerechten, dus het is ook niet zo vreemd dat de BBQ de blikvanger van Grillig is. Ook de grote muurfoto en de grote houten bank met tafeltjes kunnen echte eyecatchers genoemd worden. De aankleding, met onder andere kleine cactussen op elke tafel, geeft Grillig een Marokkaans tintje. Let ook zeker even op de leuke tegelvloer die voor de open keuken ligt. Wat zal ik zeggen? I have this thing for floors.

Hotspot Grillig RotterdamZoals al eerder gezegd, is de BBQ de basis van elk gerecht. Maar het is ook erg belangrijk dat de gerechten vers en gezond zijn. Bij Grillig draait bijna alles om de ideale sandwich met vers vlees (100% halal) of vis met groenten, toppings en huisgemaakte sauzen. Er zijn veel verschillende sandwiches, dus er is genoeg keus voor iedereen! Heb je veel honger? Kies dan de special Boqadio, dit is een sandwich met vlees, vis of kip naar keuze met een special sauce én homemade fries.

Kirsten en ik kozen voor de Colorful Veggie en Piri Chicken, twee erg goed belegde sandwiches. Vooral de kip van de Piri Chicken was erg lekker gekruid. En na het eten van zo’n sandwich heb je ook echt even geen honger meer!Hotspot Grillig Rotterdam

Hotspot Grillig RotterdamGrillig is zeker een bezoekje waard als je houdt van lekkere, goed belegde sandwiches en een keer even wat anders wil proberen. Je proeft echt dat er gewerkt wordt met verse producten, want de sandwiches zijn een heerlijke smaaksensatie. Dus ben je een keer in de buurt (of niet), loop dan zeker eens naar binnen!

Adres: Nieuwe Binnenweg 188d
Openingstijden: maandag – zondag: 12.00 – 22.00 uur

Website | Instagram | Facebook 

Deel bericht
Geschreven door