Hotspot Rotterdam | GroosGroos verbindt (met succes) sinds 2013 de Rotterdamse consument met de Rotterdamse kunstenaar. Ze zijn verhuisd, en wij namen een kijkje bij hun indrukwekkende nieuwe stek!

Waar zitten ze nu dan? In Het Industriegebouw; een vernieuwend concept in een oud jasje. Een opgeknapt jasje dat wel. HIG siert de Goudsesingel al sinds de naoorlogse wederopbouw en heeft de afgelopen maanden een flinke opknapbeurt genoten. Niet alleen van buiten ziet HIG er weer fris uit, maar ook binnen is er genoeg nieuws te bewonderen. Hoewel er meer bruisende initiatieven hun deuren openen in HIG, zetten we er vandaag een in het bijzonder in de schijnwerpers: Groos.

Voor wie Groos nog niet kent: voorheen waren ze gevestigd aan de Schiekade. Daar hebben ze de afgelopen jaren hun winkel opgebouwd met behulp van familie en vrienden. Maar zoals ze zelf zeggen: “We zijn opgegroeid en hebben een nieuw thuis gevonden”. In het Industriegebouw dus, Achterklooster 30. De nieuwe winkel is opgefrist, met een nieuwe huisstijl, waar het Rotterdamse product en ondernemer centraal blijft staan.

Hotspot Rotterdam | Groos
En man, wat is die nieuwe ruimte indrukwekkend. Waar het HIG al een industriële charme heeft waar je niet omheen kunt, draagt de winkel hier op haar eigen manier een steentje aan bij. Het pand heeft twee verdiepingen en zwemt dankzij de grote ramen in een zee van licht. In de nieuwe winkel is 90% van de producten te vinden in de speciaal ontworpen plafondhoge stellingkast. Een stellingkast waar je overigens ook achterlangs kunt lopen zodat je kan zien wat er op de hoogste planken te vinden is (next level struinen dus).

Hotspot Rotterdam | Groos
Het personeel deelt met liefde het verhaal achter het concept. De deuren staan letterlijk en figuurlijk voor je open. Als je het praatje aangaat blijf je al snel iets te lang hangen. Er lijkt geen product zonder een verhaal te vinden bij Groos. Zoals, fun fact, dat het grote vierkante groene epoxy blok waar de kassa op staat de grootste ter wereld is. Of dat de zijwand die nu roze is elke 3 maanden een andere kleur krijgt (waar nu o.a. feministische kunst van Naiko te zien is).

Hotspot Rotterdam | GroosHotspot Rotterdam | GroosHotspot Rotterdam | GroosDe conceptstore ligt boordenvol kunst & design. Je vindt er biertjes van de Kaapse Brouwers tot aan vooruitstrevend interieur. Van postkaarten tot sieraden van OUT LOUD Studio: hier moet je zijn voor wat Rotterdams schoon. In de nieuwe winkel is er een strakkere selectie gemaakt op producten. Waar ze in het oude pand nog samenwerkten met zo’n 250 leveranciers zijn dit er nu nog ‘maar’ 125. En er zitten heel wat pareltjes tussen! 

Hotspot Rotterdam | GroosHotspot Rotterdam | GroosOf je nu een nieuwe eetkamerstoel zoekt, een klein cadeautje of gewoon wat inspiratie, Groos is zeker een bezoekje waard! En hee, Groos komt binnenkort ook met een eigen productlijn. Er zal bij het design worden gelet op wat de stad bezighoudt. Het wordt een ‘niet lullen maar poetsen pakket’, wij kunnen niet wachten!

Adres: Achterklooster, 30
Openingstijden: Dinsdag – Vrijdag: 10.30 – 19.00 uur | Zaterdag: 11.00 – 18.00 uur | Zondag: 12.00 – 17:00 uur

Deel bericht
Geschreven door