Hotspot Rotterdam | Guliano

Het is één van de populairste spots op de Meent, Guliano. Het restaurant opende negen jaar geleden zijn deuren al, dus het werd écht de hoogste tijd dat we eens binnenwandelden voor een delizioso hapje eten.

En populair is het zeker, want bij aankomst zit Guliano bomvol. Aan de voorkant, onder de luifel, staan een aantal mensen om broodjes af te halen (handig!) en binnen is gelukkig nog één vrij tafeltje voor ons te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden, is Guliano een Italiaans restaurant. Je kan er dagelijks terecht voor een heerlijke Italiaanse lunch, maar dan op z’n New Yorks. Natuurlijk waren we heel erg benieuwd naar dit bijzondere tintje, want de gewone Italiaan kennen we natuurlijk allemaal wel. Het New Yorkse uit zich hier voornamelijk in de gerechten: de smaken van het platteland in Italië smelten samen met het culinaire Brooklyn. Italiaans eten met een bijzondere twist dus.

Hotspot Rotterdam | Guliano

We duiken snel in de menukaart, want.. we hebben trek gekregen! Omdat Guliano enkel geopend is voor lunch (wel met brede openingstijden!) staan er voornamelijk broodjes, salades en soepjes op de kaart. De service hier is niet anders te noemen dan ontzettend vriendelijk én snél, want binnen no-time stonden onze eerste bestelde gerechtjes op tafel. We begonnen met een soepje (zuppa pomodori) en een bordje gegrilde groenten. Niets al te zwaars, want we wilden natuurlijk genoeg ruimte overhouden voor de broodjes waar iedereen ons over verteld had!

Hotspot Rotterdam | Guliano

De kaart is ontzettend uitgebreid en dat maakte de keuze voor ons niet gemakkelijk. Om maar wat specialiteiten te noemen: Ed’s pastrami (naar eigenaar Ed, met dungesneden rundvlees, rode ui, provolone kaas en mierikswortelmayonaise), de Truffleburger (een burger met zomertruffel, krokante ham, buffelmozzarella en truffelmayonaise) en de Nero Malto (buffelmozzarella, parmezaanse kaas, rucola, zongedroogde tomaatjes en pesto). Uiteindelijk kiezen we op aanraden van het personeel voor de Classico (mozzarella, gekonfijte rode ui, zongedroogde tomaatjes en pesto-mayonaise) en de Sanoce (getoaste ciabatta, hummus, gegrilde courgette, walnoot, rucola en basilicum). En het zijn niet zomaar sandwiches, het was echt ge-nie-ten. Bij ieder gerecht op de kaart staat ook een wijnsuggestie, dus natuurlijk bestellen we deze er ook bij. Een absolute aanrader, want hier is natuurlijk over nagedacht! Ook noemenswaardig: het is bij elk gerecht meteen duidelijk of het vegetarisch of met vlees/ vis is, vooral fijn voor de vegetariërs en veganisten onder ons. Hiervoor staan trouwens genoeg opties op het menu!

Hotspot Rotterdam | GulianoHotspot Rotterdam | Guliano

De inspiratie voor het interieur komt voornamelijk uit het Italiaanse Venetië en, natuurlijk, deels uit New York. De vele lampjes aan het plafond, de kunstwerken aan de muur, de kleurige planten, de flessen wijn en Italiaanse boeken zorgen, in combinatie met het personeel, voor een warme sfeer. En dat was zeker op deze regenachtige dag heel prettig, want zo waanden we ons toch, voor heel even, in een warme stad. De keuken, die zich aan de voorkant van het restaurant bevindt, is deels open, waardoor we een klein beetje mee konden kijken. Het personeel werkt hier al járen samen en dat blijkt wel: ze zijn volledig op elkaar ingespeeld en alles gebeurt hier met een lach.

Hotspot Rotterdam | GulianoHotspot Rotterdam | Guliano

Iedere dag van de week kun je hier terecht, maar houd er wel rekening mee dat dit immens populaire restaurant – met name tussen 12 en 3 – niet altijd direct een plekje voor je heeft. Reserveren kan helaas niet, maar geloof ons: het is het wachten waard! Terwijl je in de rij staat geniet je gewoon alvast van de Italiaanse ambiance en kan je wat van de geliefde chocobollen en truffelmayonaise voor thuis inslaan en voor je het weet heb je een tafeltje bemachtigd! En mocht je hier écht geen tijd voor hebben, dan kan je de broodjes ook gewoon afhalen.

Hotspot Rotterdam | Guliano

Heb je zin in een overweldigend lekkere Italiaanse lunch? Dan moet je absoluut eens gaan genieten bij Guliano. In de aankomende zomermaanden krijgen ze ook een ruim terras aan de voorzijde, dus we kunnen nog maar één ding zeggen: Buon appetito!

Adres: Meent 31A
Openingstijden: Zondag + maandag: 12.00 – 17.00 uur | dinsdag t/m zaterdag: 11.00 – 17.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door