GysEr is een nieuwe hotspot in town! Restaurant Gys had al twee vestigingen in Utrecht en opende zo’n drie weken geleden zijn deuren aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg. Wij keken erg uit naar de komst van Gys, afgelopen zaterdag namen wij een kijkje en we kunnen eerlijk zeggen dat onze verwachtingen zijn overtroffen! 

Alle gerechten op de menukaart zijn 100% biologisch en seizoensgebonden. Dit betekent dat er alleen met verse producten wordt gewerkt en dat er ieder seizoen nieuwe gerechten op de kaart staan. Je kunt dus regelmatig iets nieuws uitproberen! Gys – het restaurant is vernoemd naar de eigenaar – vindt het belangrijk om biologisch en gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken, het duurste gerecht op de kaart kost slechts een tientje. 

GysDuurzaamheid staat bij Gys hoog in het vaandel en dit zie je terug in de gehele bedrijfsvoering van het restaurant. Natuurlijk wordt er gewerkt met uitsluitend biologische producten, maar ook de meubels zijn gemaakt van duurzaam materiaal, het personeel draagt shirtjes gemaakt van biokatoen en de zaak draait op groene stroom. Hartstikke duurzaam dus! Ook wil Gys graag een steentje bijdragen aan de maatschappij: in Utrecht zal binnenkort Restaurant Syr geopend worden, gefinancierd door Stichting Gys en vele investeerders. In dit restaurant werken verblijfsgerechtigde vluchtelingen, zij krijgen hier de kans om hun talenten te ontwikkelen en zich thuis te voelen in onze maatschappij. Wij vinden het een mooi initiatief!
GysBij Gys is er veel aandacht voor plantaardig eten. Zo’n 70% van de gerechten zijn vegetarisch – er is zelfs een vegetarische versie van de kapsalon, speciaal voor de Rotterdammers! – of vegan. Daarnaast staan er ook redelijk veel glutenvrije gerechten op het menu en kan er natuurlijk altijd rekening gehouden worden met eventuele allergieën. Wij konden moeilijk kiezen, het liefst zouden we de hele kaart uitproberen. Uiteindelijk besloten we beide voor een broodje te gaan, het was tenslotte lunchtijd. Ik bestelde het broodje walnoottapenade met gegrilde zoete aardappel, spinazie, huisgedroogde tomaat en tuinkers. Kirsten bestelde een broodje met rode biet, een mousse van geitenkaas, rucola, munt, tuinkers en een dressing van gezouten sinaasappel. Als dessert – een toetje na de lunch moet kunnen toch? – bestelden we het grand dessert bestaande uit chocoladebrownie, blueberry orange pie en lemon curd. Ik zeg niks, ga het maar gewoon zelf proeven!
Gys

Ook de drankjes moet ik even benoemen. Sojamelk als vervanging van de koemelk voor in je koffie kennen we nu wel, en ook amandelmelk wordt steeds gewoner. Maar, bij Gys kun je je caffè latte bestellen met kokosmelk! Hoewel ik dit erg graag wilde proberen, bestelde ik toch een ijskoffie omdat het best wel warm was. Bij de tweede ronde koos ik voor de huisgemaakte ice tea, zeker het proberen waard! Ben je benieuwd naar de gerechtjes die wij bestelden? Breng dan snel een bezoekje aan Gys, want vanaf half juni zal worden overgegaan op de zomermenukaart, dus misschien staan deze pareltjes er dan niet meer op. Al zullen deze ongetwijfeld worden vervangen door iets anders heerlijks!
Gys

Adres: Nieuwe Binnenweg 182 
Openingstijden: dagelijks van 9.00 tot 22.00 uur

Website | Instagram | Facebook

 

Deel bericht
Geschreven door