Hotspot Workmode Rotterdam

Als Rotterdamse girlboss of online influencer, heb je natuurlijk een werkplek nodig die daarbij past. Genoeg hippe koffietentjes nowadays, maar een écht kantoor is soms toch net even iets prettiger. Sinds kort kan je daarom een werkplek huren bij Hashtag Workmode, want zoals hun motto luidt: life is short, work somewhere awesome.

Iets meer dan een jaar geleden opende de Amsterdamse Emilie Sobels de eerste locatie van Hashtag Workmode aan de Brouwersgracht in, jawel, Amsterdam. Het concept sloeg direct aan (er was al snel een tweede locatie in de hoofdstad, op de Oudezijds Achterburgwal, mochten er stiekem Amsterdammers meelezen!) en daarom was het de hoogste tijd om ook de ondernemende Rotterdamse vrouwen aan een fijne werkplek te helpen. Die zijn er volgens Emilie namelijk genoeg, ze weten elkaar alleen nog niet te vinden. Rotterdamse vrouwen, dus. Workmode biedt namelijk enkel plekken aan aan vrouwelijke influencers en ondernemers die hun dromen en ambities najagen.

Deze creatieve werkruimte vind je sinds 1 juli in een zijstraat van onze meest bruisende straat (en dan hebben we het natúúrlijk over de Witte de With, helemaal handig voor de vrimibo). De eerste keer dat wij over de Boomgaardsstraat liepen, op zoek naar Workmode, konden we al direct naar binnen gluren door de hoge ramen die langs de gehele ruimte lopen (zorgt binnen voor heel veel daglicht!). Het vinden van de deur én het kantoor was een ander verhaal, maar mocht je er ooit heen gaan: het komt allemaal goed.

Het kantoor bereik je via een lift én een trap, en dat terwijl het zich eigenlijk gewoon op de eerste verdieping bevindt. Via de trap maak je je entree in het industrieel ogende kantoor, waarna je instant verliefd wordt op het interieur (althans, ik ga er gewoon vanuit dat dat voor iedereen geldt). Aan de ene kant van de ruimte vind je de bureaus, met ongeveer 25 werkplekken. Toen wij een kijkje namen, waren er al een aantal girlbosses hard, maar rustig en gefocust aan het werk. Achter de trap vind je de keuken, een eet- of vergadertafel (whatever works for you) en een héle fijne zithoek. De ruimte staat vol grote vazen met kleurrijke bloemen en kamerplanten, en achterin kan je plaatsnemen op de nieuwe groene fluwelen bank (helaas nog niet op onze foto’s) of tussen een berg vrolijke gekleurde kussentjes. De jungleprint op de muur en de bordjes met passende girlboss-quotes maken het geheel af. Allemaal even Instagramwaardig.

Back to the concept. Er zijn natuurlijk al genoeg co-workspaces te vinden in Rotterdam, maar Workmode onderscheidt zich – zoals eerder gezegd – door zich enkel te richten op creatieve vrouwen. Denk hierbij met name aan bloggers, vloggers, journalisten, fotografen en webdesigners. Het doel is om hen allemaal samen te brengen in een inspirerende omgeving, waar ze elkaar kunnen helpen, dan wel versterken. Door de kleinschaligheid en omdat Emilie zich richt op een niche-groep, is het bij Workmode gemakkelijker om een band op te bouwen met gelijkgestemden. Hiervoor worden er ook met regelmaat masterclasses, workshops en workouts georganiseerd.

Hotspot Workmode Rotterdam

Dus ben jij een op zoek naar een vaste of flexplek? En word je graag omringd door andere hardwerkende vrouwen? Dan raden we een werkplek bij Workmode absoluut aan. Het kantoor is 24/7 geopend en de kosten voor een werkplek starten bij een bedrag van €165,- per maand. Voor meer info kun je terecht bij Emilie.

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door