Hotspot HAY Rotterdam
Ben je op zoek naar een luxueuze designerbank of juist naar een leuk hebbeding om weg te geven als cadeautje? Bij woon- en accessoirewinkel HAY vind je dit allemaal onder één dak!

Je vindt HAY op de Haagseveer, nét om het hoekje van de Meent. Het zit een beetje verscholen, want doordat je eerst een trapje op moet valt deze prachtige winkel vanaf de straatkant niet zo op. Een goede reden om je telefoon eens in je zak te laten zitten en eens omhoog te kijken! HAY is een van oorsprong Deens merk, opgericht door Rolf en Mette Hay, en dit is goed terug te zien aan de welbekende minimalistische manier van ontwerpen die je vaak terugziet in producten met een Scandinavische oorsprong. Zowel in aankleding van de winkel als in de producten zelf wordt veel gewerkt met lichte kleuren. Houden wij van! 
Hotspot HAY Rotterdam
Zodra je de winkel binnenkomt loop je tegen een knus ingericht hoekje aan, waar je niet anders van kunt denken dan “dit wil ik in mijn woonkamer!”. Een lentefris groen wandje, fijne meubels en veel groene planten. De spiegelwand en de spiegel aan de muur lijken het geheel nog een extra dimensie te geven. Wanneer je iets verder de winkel inloopt zie je dat de ruimte is onderverdeeld in twee delen: de woonwinkel en de minimarkt. De woonwinkel is ruim opgezet en er zijn diverse hoekjes gecreëerd om dat echte thuisgevoel na te bootsen. 
Hotspot HAY Rotterdam
Hotspot HAY 8
Het product waar het ooit allemaal mee is begonnen is de ‘About a Chair’, de stoel die ook wel bekend staat als ‘het kuipje’. Veel items hebben toepasselijke namen zoals deze, net als bijvoorbeeld het ‘Don’t leave me’ bijzettafeltje, dat je dankzij het handvat makkelijk kunt meenemen of verplaatsen. Het leuke aan de producten van HAY is dat je ze kunt personaliseren, door bijvoorbeeld zelf een andere kleur poten of bekleding uit te kiezen. Zo kun je er echt een beetje jouw eigen ding van maken! HAY laat zich het best omschrijven als ‘instapdesign’. Deens design voor een enigszins betaalbare prijs. Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld net hun eerste huis hebben gekocht en dit op een originele manier willen inrichten zonder meteen de hoofdprijs te moeten betalen.

Hoewel HAY van oorsprong Deens is, wordt er regelmatig samengewerkt met designers vanuit alle windstreken, zo ook Rotterdam! De Rotterdamse designer Johan van Hengel ontwierp voor HAY onder andere een lampencollectie. Deze samenwerkingen hebben er voor gezorgd dat elk product zijn eigen verhaal heeft, en dat verhaal brengt het product echt een beetje tot leven!
Hotspot HAY Rotterdam
Hotspot HAY Rotterdam
Naast de woonwinkel is er ook de minimarkt, waar accessoires worden verkocht. Dit gedeelte van de winkel is er later bijgekomen. Je vindt hier werkelijk van alles: van wandhaakjes tot tandenborstels, van vaasjes tot pennen en notitieboekjes. En dat alles netjes op kleur gesorteerd. Geel, groen, roze, blauw, oranje: elk kleurtje heeft zijn eigen plekje in de wandkast die de gehele muur beslaat. Een echt typisch HAY product is bijvoorbeeld de Kaleido, opbergbakjes in verschillende kleurtjes die je eindeloos met elkaar kunt combineren! Moeilijk kiezen uit al dit leuks? Ga dan voor de HAY giftbox. Deze cadeausets zijn beschikbaar in verschillende thema’s, zoals kantoor, keuken en badkamer. Dan weet je zeker dat je een mooie combi te pakken hebt!

Bij HAY is werkelijk van alles verkrijgbaar, van een gummetje van 30 cent tot aan stoelen en banken met een wat hoger prijskaartje. Dus, wanneer je grootse plannen hebt om je woonkamer te restylen of gewoon op zoek bent naar een hebbedingetje of verjaardagscadeautje, neem eens een kijkje bij HAY!

Adres: Haagseveer 99
Openingstijden: Maandag 12.00 – 18.00 | dinsdag t/m donderdag 10.00 – 18.00 | vrijdag 10.00 – 21.00 | zaterdag 10.00 – 18.00 | zondag 12.00 – 18.00. 

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door