Holy SmokeHoly Smoke! Comfortfood van de hete grill en gruwelijk lekker. Een foodbar waar geen onderscheid gemaakt wordt tussen lunch en diner en waar je de gehele dag alle gerechten van de kaart kunt bestellen. Een aanwinst voor de vleesliefhebber, een aanwinst voor Rotterdam en een échte aanwinst voor het Oude Westen. We like!

Gisteravond stapte ik de van top-tot-teen gerenoveerde grill-hotspot Holy Smoke binnen. Een historisch hoekgebouw met verschillende open ruimtes en ‘verdiepingen’, dat stoer, modern en met basic industrieel interieur is ingericht. Zonder al te veel poespas. Ik nam plaats aan de bar waar er wisselende speciaalbieren op de tap staan. En niet alleen op de tap zijn de fijnste biertjes te vinden, want achter de tap – op de fles – vind je nog meer. Cheers!

Als vleesliefhebber ben je bij Holy Smoke aan het juiste adres. Burgers, spareribs, steak sandwich en côte de boeuf. De foodbar richt zich op bewuste keuzes en kwaliteitsproducten, waarbij één ding centraal staat: alle gerechten komen van de grill. Maar voor dat echte rookaccent aan je stukje vlees wordt er hout gebruikt. Dat ligt onder in de grill en door de hitte wordt de rooksmaak subtiel in het vlees gebracht.

Maar ook aan de vis- en vegalover is gedacht: De gegrilde Thai tofu, gevulde portobello met crushed potatoes en gegrilde groenten. Daarnaast is de sharing platter perfect voor bij de borrel óf voor diegenen die slecht zijn in keuzes maken. Echt ideaal, ik weet namelijk echt nooit wat ik moet kiezen en eet altijd van iedereen een hapje mee.

Gisteravond liet ik de keuze echter over aan chefkok Rogier en genoot ik heerlijk van kip met crushed potatoes, gegrilde groenten en tomatensalade. Nu zal ik niet snel ongegeneerd met mijn handen gaan eten in een restaurant, maar deze kip, niet een kippetje, maar echt een kip, liet dat toe. Dit moest ik gewoon met mijn handen eten. Heerlijk! De white chocolate cheesecake, die ik als afsluiter nam – en overigens wel gewoon met een vork at – was erg goed.

Dus, of je nu overdag een heerlijke entrecôte van de grill wil bestellen of laat in de avond een grilled sandwich met een Broolyn van de tap, het kan allemaal. En als afwisseling op biertjes, cocktails of een gewoon Spa’tje Rood, kun je hier heerlijke frisdranken bestellen zoals de John Lemon, Luscombe Elderflower Bubbly, Buytenhof appelsap en Fevertree Gin. Niet verkeerd!

Adres: Tiendplein 1 
Openingstijden: maandag – vrijdag 11.00 – 01.00 uur | zaterdag + zondag 11.00 – 02.00 uur

Website | Facebook | Instagram

P.s. Houd de facebookpage van Holy Smoke trouwens in de gaten, want elke maand wordt er een Holy Smoke Brewers Night georganiseerd, waarbij er een brouwerij centraal staat.

Deel bericht
Geschreven door