Hotspot Rotterdam | Homestock

Rotterdam stond al een tijdje op hun lijstje en omdat Home Stock een beetje tegendraads is kozen zij juist voor een plekje midden in het centrum in plaats van een hip of upcoming wijkje.  Wij zijn blij met deze nieuwe aanwinst voor de stad en brachten snel een bezoekje aan dit toffe woonwarenhuis.

In Augustus van 2014 opende Home Stock de eerste pop-up winkel in Haarlem. Het idee hierachter was het openen van maar liefst 29 winkels op verschillende locaties in het land, maar dan allemaal van tijdelijke aard. Een soort reizende winkel dus. Maar, Home Stock is nooit meer vertrokken en here to stay! Inmiddels heeft de winkel behalve in Haarlem ook vestigingen in Eindhoven en Nijmegen en sinds 14 april van dit jaar ook in Rotterdam! Home Stock blijkt namelijk een groot succes. En, wat ons direct opviel: ook op Instagram hebben zij een inmiddels een behoorlijke achterban. Niet gek natuurlijk, met zulke inspirerende plaatjes! 

Nog voordat je een voet in de winkel hebt gezet kun je je ogen al uitkijken. Het raam is namelijk versierd met geweldige tekeningen van kunstenares Elisabeth van der Spek (zij heeft ook het logo ontworpen!). Zo zie je bijvoorbeeld een bootje dat symbool staat voor de reis naar Rotterdam. Ook het thema van de winkel (daarover later meer) zie je hier veelvuldig in terug. Bij binnenkomst worden we vriendelijk en enthousiast verwelkomd. Home Stock-oprichters Sita Baarsma en haar partner Wouter Boon hebben voor de winkel op de Korte Hoogstraat een goedlachs team van Rotterdamse meiden om zich heen verzameld, aan wie zij de winkel met een gerust hart toevertrouwen op de dagen dat zij hier zelf niet aanwezig zijn.  

Hotspot Rotterdam | HomestockHotspot Rotterdam | Homestock

Home Stock laat zich het best omschrijven als een georganiseerde chaos. Er is hier zoveel leuks te zien, zoveel knusse hoekjes met lichte kleurtjes en verrassende accessoires. Je vindt hier items waarvan je niet wist dat je ze zocht. Wat kenmerkend is voor de winkel is dat een gedeelde van het assortiment nieuw is en een gedeelte vintage. Een partner met wie het stel vaak zaken doet koopt bijvoorbeeld de gehele inventaris van een oud ziekenhuis of oude bioscoop op en dat levert unieke producten op. Zoals bijvoorbeeld de ouderwetse bioscoopstoelen of de medicijnkast die zo mooi is opgeknapt dat hij er uitziet als nieuw, maar dan mét een vintage tintje. Het leuke hiervan is dat zo’n product echt een verhaal heeft, dit staat er dan ook bij vermeld op het kaartje. Zo kun je nog eens wat interessants vertellen als je met (alweer!) een nieuwe aanwinst thuiskomt. 

Hotspot Rotterdam | HomestockHotspot Rotterdam | Homestock

Bij Home Stock zijn ze gek op dieren, en dat is goed te zien. Het thema van de winkel is momenteel namelijk jungle! Dat betekent: héél veel groen en héél veel dieren. Groen behang, hier en daar een plant en heel veel diertjes. Van slingeraaplampjes tot biggetjesspaarpotten en van koalabloempotjes tot beestenvelletjes. Ook de cactusvaasjes en bordjes met palmbladeren ontbreken niet in het geheel. Sita en Wouter reizen heel wat af. Op zoek naar al die toffe producten komen ze overal: Londen, Berlijn, you name it! Het assortiment van de winkel wisselt zich snel af, want er komen regelmatig nieuwe producten bij. Ook wordt de inrichting van de winkel vaak helemaal omgegooid. Bij een nieuw thema hoort natuurlijk een nieuw behangetje, nieuwe accessoires en een hele nieuwe stijl. Heb je je oog ergens op laten vallen? Wacht dan niet te lang, want voor je het weet is het weg!

Hotspot Rotterdam | HomestockHotspot Rotterdam | Homestock

Home Stock is een soort mini-woonwarenhuis. Het is een goede mix van betaalbare en wat duurdere producten. Je kunt er een heel nieuw interieur bij elkaar shoppen, van banken tot salon- en eettafels en tapijten. De banken kun je helemaal samenstellen zoals jij zelf wilt. Je kunt kiezen uit meer dan 150 verschillende stoffen. Ook de kleur, de afwerking en de stijl van de kussentjes kun je zelf uitkiezen.

Hotspot Rotterdam | HomestockHotspot Rotterdam | Homestock

Behalve grote items zoals meubels zijn er bij Home Stock ook veel accessoires verkrijgbaar. Leuk om je huis mee op te fleuren en zeker ook erg tof om cadeau te geven! De accessoires zijn veelal uniek en prima betaalbaar. Goed om te weten dat je ook zonder dikke portemonnee kunt slagen bij Home Stock. Zo vind je er prachtige boeken, kaarten, ouderwetse schoolplaten, vaasjes in de vorm van een leeuw, zebra of aap, toffe lampen van Twintage Design, een geweldige ouderwetse mintgroene draaitelefoon (hebben!) en een platenspeler die je stiekem ook op Bluetooth kunt aansluiten.  

Hotspot Rotterdam | HomestockHotspot Rotterdam | Homestock

Er is zoveel tofs te zien en te koop bij het twee verdiepingen tellende Home Stock, we kunnen het onmogelijk allemaal hier beschrijven. De foto’s zeggen genoeg, maar écht: ga zeker zelf eens kijken! Wil jij je huis ook omtoveren tot een jungle? Wacht dan niet te lang, want het volgende thema is alweer in aantocht, namelijk safari!

Adres: Korte Hoogstraat 11
Openingstijden: Maandag: 12.00 – 18.00 uur | dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 18.00 uur |
zaterdag: 10.00 – 17.30 uur | zondag: 12.00 – 17.00 uur

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door