Hotspot Rotterdam | Hostel ROOM

Zouden jullie toerist in eigen stad willen zijn?” vroeg ROOM ons toen wij werden uitgenodigd om te blijven slapen in het hostel. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen, want logeerpartijtjes zijn altijd leuk!

ROOM is gelegen in het Scheepsvaartkwartier, oftewel vlakbij het stadscentrum en de musea op het Museumpark en op loopafstand van de bruisende Witte de Withstraat. In dit leuke – maar enigszins onontdekte – stukje van de stad is het gezellige hostel gevestigd in een oud Rijksmonument uit 1923.

Eenmaal aangekomen in het hostel worden wij hartelijk begroet door de dame achter de balie. Wij krijgen de Historical kamer toegewezen. Een mooie tweepersoonskamer die, met behulp van onder andere een grote zwart-witfoto van een oude schoolklas, een deel van de Rotterdamse geschiedenis vertelt. De badkamer is net nieuw en als een soort inloopkast in de kamer gebouwd. Het tweepersoonsbed is keurig opgemaakt en er ligt zelfs zoete drop op de hoofdkussens te wachten.

Hotspot Hostel ROOM Rotterdam  Hotspot Hostel ROOM Rotterdam
ROOM heeft meerdere slaapzalen en kamers in verschillende thema’s. Zo is er een port room, waar de haven van Rotterdam duidelijk vertegenwoordigd is. De art room wordt eens in de zoveel tijd compleet vernieuwd door verschillende kunstenaars. Op dit moment is het plafond gedekt als een eettafel, maar dit zal ongetwijfeld weer anders zijn wanneer jij er gaat slapen. Wij waren voornamelijk fan van de Dutch Delight slaapzaal, waar een goed recept van oudhollandse erwtensoep op de muur staat.

De rest van het hostel is net zo mooi als de kamers. De receptie zit in de ‘woonkamer’. Deze ruimte fungeert ook als bar en ontbijtzaal en er worden hier af en toe optredens gegeven. De sfeer in de woonkamer is gemoedelijk. Er staan verschillende banken en tafels waarop of -aan mensen kunnen gaan zitten. Er wordt bier geschonken van Rotterdamse komaf en wij hadden zelfs het geluk op pastadag te blijven logeren, waardoor we zelfs niet aan ons eigen avondeten hoefden te denken.

Hotspot Hostel ROOM RotterdamIedere week organiseert ROOM verschillende tours door de stad en er is ook een tour naar Kinderdijk. Naast de tours vinden er ook veel verschillende evenementen in het hostel plaats. Zo is er iedere eerste donderdag van de maand livemuziek, uitgekozen door Pica Pica, en is er iedere maand een open mic avond. Tijdens ons verblijf speelde de Berlijnse singer-songwriter Ludwig Wright zijn liedjes voor het kleine publiek dat op dat moment in de woonkamer aanwezig was. Na wat songs en gesprekken met mensen uit Azië tot en met Colombia was het dan toch echt tijd om van het fijne bed te gaan genieten. Toen we de volgende morgen wakker werden stond het Hollandse ontbijt al op ons te wachten. Boterhammen met melk, thee en koffie. Voor op het brood zijn Nederlandse klassiekers zoals pinda- of smeerkaas aanwezig. Een goed begin van de dag was voor ons, dankzij ROOM, ook weer een feit!

  Hotspot Hostel ROOM Rotterdam

ROOM is de eerste hotspot die wij bezoeken waardoor we het jammer vinden om in Rotterdam te wonen. Waarom?! Omdat het stiekem toch best wel decadent is om in je eigen stad in een hostel te slapen. Ter compensatie gaan we dan maar een keer langs in de woonkamer, om te genieten van de koffie van Ketelbinkie, uit de gloednieuwe koffiemachine, en een keuze van het tosti-menu.

Adres: Van Vollenhovenstraat 62

Website | Instagram | Facebook

Deel bericht
Geschreven door