Hotspot Rotterdam | Hotel New York

Hotel New York; één van de meest iconische hotels van het land. Tussen de hoge moderne gebouwen op Kop van Zuid zou je misschien niet zeggen dat ze toch ruim 70 kamers hebben. Het voormalig hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn huist daarnaast een groot restaurant, evenementenzalen, naar eigen zeggen de beste barbershop van Europa én één van de fijnste terrassen van Rotterdam. Damn!

We werden uitgenodigd en kregen de sleutel tot één van de balkonkamers. Zie de foto hieronder: rechtsboven lagen wij, met een fijn en zonnig balkon waarbij je koninklijk over Rotterdam heen kijkt. Ik houd o.a. van een donkere (werk)kamer, met een mahoniehout bureau, een chesterfield en een klein lampje om ’s avonds als iedereen slaapt door te werken. Het contrast had dus niet groter kunnen zijn toen ik binnenliep met Kirsten. WIT, overal wit. En zoveel daglicht dat je in één uur van je vitamine D-tekort af bent. Maar wát fijn. Ook de fotografie was direct een stuk makkelijker.

Hotspot Rotterdam | Hotel New YorkHotspot Rotterdam | Hotel New York

Oké, korte denkbeeldige rondleiding. Bij binnenkomst loop je tegen de badkamer aan met ligbad en een toilet met uitzicht op de Fenix Food Factory: “Hooi!”. Wees niet bang; jij ziet hen, zij jou niet. Althans, dat heb ik mezelf wijs gemaakt. Ga je na de entree naar rechts, dan stap je de kamer pas echt binnen. Bed, zitruimte, bureau met uitzicht op de Maas en de Euromast en een fantastisch balkon (zie m’n Instagram). Op dit bed slaap je zelfs als je 7 sterke espresso op hebt vlak voordat je gaat liggen. Spreekwoordelijk dan. 

Hotspot Rotterdam | Hotel New York

Plastic bekers zijn voor het volk, in Hotel New York ben je kortstondig lid van de upper class. Maar de stenen (of keramiek, whatever) bekers zijn wel ontworpen als de plastic variant, zo word je er telkens aan herinnerd hoe fancy het eigenlijk is. “It’s so fancy I need a second monocle.”

Hotspot Rotterdam | Hotel New York
Hotspot Rotterdam | Hotel New York
Na een heerlijk nachtrust, lieten we ons ’s morgens verwennen met ontbijt op bed. Kaas, ei, fruit, broodjes, croissantjes, nog meer ei, yoghurt, cornflakes, Jus d’Orange, thee, koffie, .. mis ik nog iets? Genoeg in ieder geval. En lekker! We waren totaal vergeten de champagne aan te vinken, I hate myself every day for it. 

Hotspot Rotterdam | Hotel New York
Het hotel zit vol met Instagramable ruimtes en hoekjes, allen met een knipoog naar het verleden, reizen en schepen. Het is zeker de moeite waard om eens gewoon rond te lopen. Geef je binnenkort een feestje en wil je het groots aanpakken? HNY moet zeker op je shortlist. 

Hotspot Rotterdam | Hotel New York

Het restaurant op de begane grond is vrij toegankelijk en is dan ook een heerlijke plek om even ontspannen te ontbijten, lunchen of dineren. Met de verschillende settings is het voor elke gelegenheid geschikt. Voor een borrel, een serieus diner of een zakelijke meeting; je kan hier terecht.  

Hotspot Rotterdam | Hotel New York

Eenmaal uitgecheckt kan je aan de kade nog even genieten van het maritieme vergezicht en bepalen waar je nog meer heen gaat. Laat ons je inspireren, de stad heeft meer dan genoeg. Voor nu stellen we een verblijf in Hotel New York voor, want iedereen verdient luxe op z’n tijd. Laat je verwennen! 

Adres: Koninginnenhoofd 1

Deel bericht
Geschreven door