STROOMHotel STROOM; hotel, brasserie, wijnbar, feestlocatie, biologische buurtsuper, espressobar, mini warenhuis en bakkerij ineen. En dat alles in een oud transformatorhuis, wat ons betreft een echte alleskunner. Aangezien wij nooit nee zeggen tegen een fijne #staycation stelden we de proef op de som.

In het oude transformatorhuis van de voormalige Schiecentrale op de Lloydpier werd in 2005 Hotel STROOM geopend, maar niet in de vorm zoals we het nu kennen. Het hotel miste ‘energie’ en werd overgenomen door Jantiene Berg – o.a. bekend van Hotel New York – en haar zakenpartner Edwin van der Meijde, mede-eigenaar van boutiquehotel Pincoffs. Ze sloegen de handen ineen en transformeerden STROOM tot een hotel met internationale allure en wisten de energie terug te brengen naar de Lloydpier. 

HTSPT Rotterdam, Rotterdam, htspt, Hotel STROOM, hotel, STROOM, Lloydpier, overnachten

Veel details van de voormalige functie van het transformatorhuis zijn intact gelaten, iets wat gelijk zichtbaar is bij aankomst in de hal. De enorm hoge ruimte bevat veel originele industriële elementen, maar kil is het allerminst. We worden hartelijk welkom geheten en gaan op ontdekkingstocht door het prachtige gebouw. Ook in het restaurant slash brasserie slash lounge is de ruimte imposant. In tegenstelling tot veel hotels, waar deze ruimte vaak onpersoonlijk aanvoelt, krijg je bij STROOM het gevoel van thuiskomen. De vintage meubels, fijne zitjes en een mooie bar zijn erg uitnodigend en absoluut geen straf om op neer te ploffen na een lange dag. Neem tijdens de zomermaanden plaats op het dakterras en geniet van het uitzicht op de Euromast. 

HTSPT Rotterdam, Rotterdam, htspt, Hotel STROOM, hotel, STROOM, Lloydpier, overnachten HTSPT Rotterdam, Rotterdam, htspt, Hotel STROOM, hotel, STROOM, Lloydpier, overnachten

STROOM heeft maar liefst 21 prachtige luxe kamers. En die kamers, daar is goed over nagedacht. Ze zijn namelijk ontworpen naar het gegeven dat gasten in een hotel zeker 70% a 80% van de tijd in bed of bad doorbrengen. Wij mochten onze staycation voortzetten in de Eco Design Studio, een kamer met split-level. Bij binnenkomst sta je meteen in de ruim uitgemeten badkamer. Niet zomaar een natte cel, maar een waar wellness resort met dubbele douche, UV-sauna en een gigantisch bad (zelfs voor mij met m’n 1.80m). De trap in het midden van de badkamer leidt naar het slaapvertrek, waar een enorm comfortabel Coco-Mat bed centraal staat. De luchtzuiverende plantenwand en het grote dakraam geven de kamer een luxe en rustgevende uitstraling.

Na welverdiende nachtrust is het natuurlijk tijd voor een lekker ontbijtje en een goede bak koffie. Wandel langs het buffet voor een goed ochtendmaal en neem plaats in de brasserie. Of kies een van de lekkere gerechtjes van de kaart, zoals pannenkoeken met fruit en honing of scrambled eggs met bacon. Het brood is huisgemaakt in de bakkerij en ook te koop om thuis te nuttigen. Wakker worden zonder koffie zit er bij mij helaas niet in, maar gelukkig heeft STROOM ook een geweldige espressobar met koffie van Single Estate koffiebranders. En vrees niet, ook wanneer je niet bij STROOM slaapt ben je welkom.

HTSPT Rotterdam, Rotterdam, htspt, Hotel STROOM, hotel, STROOM, Lloydpier, overnachten HTSPT Rotterdam, Rotterdam, htspt, Hotel STROOM, hotel, STROOM, Lloydpier, overnachten

Zowel voor toeristen als Rotterdammers is hotel STROOM een fantastische plek om te overnachten. Wie nooit in Rotterdam is geweest kan vanaf de Lloydpier gemakkelijk de stad verkennen. Pak bijvoorbeeld de watertaxi naar Katendrecht of ontdek de hotspots van Coolhaven. Ook is de Gers store-in-store erg leuk om een Rotterdams souvenirtje uit te zoeken. Wie zijn bed al in Rotterdam heeft staan, maar graag een keertje wil genieten van overvloedige luxe is ook bij STROOM aan het juiste adres voor een welverdiende #staycation. En wie niet blijft slapen kan goed terecht in de brasserie voor een lekker ontbijtje, lunch of diner. En ook de boodschapjes kunnen worden gedaan in de versmarkt van Rechtstreex. Kortom, deze alleskunner is van alle markten thuis. 

Adres: Lloydstraat 1
Openingstijden Brasserie STROOM: Dagelijks van 07.00 – 21.00 uur.

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Deel bericht
Geschreven door